Scream VI (2023) ☆ 👁

Sikoly VI.

(Matt Bettinelli-Olpin - Tyler Gillett)

amerikai horror, thriller

3,3
★★★☆☆
41 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-03-25 19:41:47 TheDriver (3) #6

nem lenne rossz, ha nem lenne benne az összes fő és mellékszereplő halhatatlan...a kedvencem amikor a végén a félvér srácot 20x leszúrják, de természetesen ő is túléli...sokkal jobb lehetett volna, ha bátrabb, és nem tolják az arcunkba ilyen durván a happy endet...

2023-03-18 11:42:37 Rorschach (3) #5

A kezdeti lendület kiválóan alátámasztja, hogy márpedig tényleg semmi más nem kell egy akár hatvannyolc részes sorozathoz, mint alkotói kreativitás. Ha pedig az megvan, akkor jöhetnek a variációk egy témára, ahogy a csövön kifér; értő kezek között egy ilyen rugalmas, ötleteknek bő teret adó cím, mint amilyen a Sikoly, soha az életben nem fog unalomba fulladni.

Aztán a Sikoly VI. utolsó tizenöt-húsz perce végül eszembe juttatta, hogy ezek a nagy mellénnyel, formabontóként prezentált folytatások hogyan is szoktak elsülni a gyakorlatban. Nem mondom, hogy totál szemét, amit a zárásban látunk, de nincs messze tőle. Ez különösen nagy kár a film elejének tükrében, hiszen ott még reményekkel és izgalommal telve várta a kedves néző a soha meg nem érkező nagy finálét, ami majd felnő a bevezetés vad energiájához.

Nem fogok hazudni, pocsék ízt hagyott a számban a film, viszont tagadhatatlan, hogy majd' minden kényelmes Ghostface-teleportálásra és túlélt szitává késelésre (komolyan, a főszereplők kb. immunisak az éles fémtárgyakra, más magyarázat nincs arra, amit túlélnek ezek mind a négyen) jut egy metrós feszültségbomba vagy valami elmés megoldás. A minden földi jóságot, egyebek mellett Samara Weavinget is szerepeltető nyitány pedig lök annyit a mozin, hogy ne csalódásként gondoljak rá, csak... a tavalyi etap után többet vártam, na.

Amúgy soha életemben nem láttam X karikás filmet. Azt se tudtam, hogy nálunk egyáltalán van ilyen rating. Azt pedig továbbra sem tudom, hogy ebben a filmben mi volt az, ami nem fért bele a sima 18-as korhatárbesorolásba, mert tökéletesen átlagos mennyiségű és minőségű csonkolást vonultat fel a Sikoly VI, avagy semmi kirívóan meredek nincs benne.

2023-03-12 19:15:03 Jereváni Rádió (?) #4

Szerintem meg annál nagyobb reklám nem kell egy horrorfilmhez, ha előzetesen a legkeményebb korhatár besorolást kapja. Meg amúgy elképzelem az egyszeri mozinézőt, amint a Sikoly VI. helyett egyetlen (!) alternatívaként a Hadikot választja: "Hmm, ez a Sikoly-film ez túl durva lehet a kis lelkemnek, mit nézzek helyette? Nini, épp itt a Hadik, nosza!" :))))

előzmény: robeeX (#2)

2023-03-12 18:33:45 dittike (3) #3

Az első pár perc fogott meg igazán a meglepetés erejével, később jöttek a klasszikus horrorfilmes elemek , de ez nem baj, amúgy szórakoztató a film.

2023-03-11 11:06:56 robeeX (3) #2

Azt olvastam valahol, hogy Hadik elleneben inditott premier az oka, hogy a Sikoly ilyen indokolatlanul szigoru cenzurat kapott. Ugye az atlag magyar a Hadikra koltse a penzet, ha mozizni szeretne. A nepszeru Sikoly film meg elszivna a nezoket, es a bevetelt a Hadiktol, ha nem este 10 utan jatszanak :)

2023-03-11 08:25:44 bambula (3) #1

Sajnos ez a sorozat most lett számomra kissé szánalmas kategória, de még így is nézhetőbb a magyar mozikba eljutó horror filmek között.
Kár,hogy már be is jelentették jövőre a következő részt.
Van egy olyan érzésem,hogy a rendező páros esetleg trilógiában gondolkodott,már az első(Sikoly 5.) rendezése közben.
Kirby Zs kategóriás visszahozása a sorozatba a legrosszabb szerintem.
Az X kategóriás korhatárbesorolást továbbra sem értem így a film megnézése után.
Viszont remélem, hogy a következő rész már csak max 100 perces lesz.
Azt is remélem, hogy legközelebb átveszik a John Wick stílust,addig nem halott a halott, amíg tényleg biztosra nem veszik.

Plusz a szinkronhoz:Karácsonyi Zoltán mint Ghostface szinkronhangja?Rossz vicc.