Werewolf by Night (2022) ☆ 👁

Éjjeli vérfarkas

(Michael Giacchino)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm

3,5
★★★☆☆
84 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-10-30 20:39:58 Joeker81 (4) #6

Igen, ebben van valami. Egyszerűen nem passzol úgy semmi, hiszen, ha az eredeti koncepció jelen esetben fekete-fehér, akkor mindent úgy állítasz be készítőként, hogy az vizuálisan a lehető legjobb legyen annak az adott formátumnak, és ha azt utána áterőszakolod egy másik technológiába, az esetek jónagy részében rohadtúl nem fog működni. Tartok tőle, hogy jelen film esetében volt benne egy kis fogyasztói nyomás is - ne legyen igazam -, hogy hát "nekem sziper-szuper-ultra-full-4K-HDextra+atommaghasítós tévém van otthon olyan színekkel, hogy elolvadsz tőle, nehogy már fekete-fehérben kelljen néznem", és erre reagált a Disney.

előzmény: BonnyJohnny (#5)

2023-10-30 20:17:29 BonnyJohnny (4) #5

Ezt a filmet színessé tenni ugyanolyan vizuális rombolás, mint 2D-s filmeket 3D-síteni.

előzmény: Joeker81 (#4)

2023-10-30 20:01:39 Joeker81 (4) #4

Idén felkerült a Disney+-ra színes verzióban is a film. A film stílusához illeszkedve némi technicolor hatást értek el, azonban a színekkel előhozták a film hibáit is, a gyenge CGI-t, és a smink egyszerűségét. A színezés jelentősége leginkább marketing szempontból, valamint a korabbeli filmek és a filmkészítési technológiák előtti tisztelgés miatt érdekesebb. Azonban míg a fekete-fehér passzolt a film hangulatához, a sötét éjszakai jelenektek hangsúlyosabbak, a fények és árnyékok játéka kontrasztosabb volt, addig itt ez a hatás eltűnik. A film így is az emlékezetesebb Marvel-filmek között marad, az osztályzatomat sem változtatja meg, azonban a fekete-fehér verziót szívesebben ajánlom.

2022-11-01 16:54:11 fempolip (5) #3

Marvel film, ami nincs egy óra.(Kifejezetten nem vagyok képregény fan, de megnézem a filmeket.) Hűha, ez viszont érdekes!
Ráadásul fekete-fehér! Pár perc minimális vöröset kapunk, valamint a végén lesz egy rövid időre színes.
Nagyon hasonlítani akar a klasszikus szörny filmekre, és sikerül is neki, de modern részleteket sem hagynak ki.
Ezt a filmet lehetett volna bővíteni ugyanis volt benne potenciál. Annyi ötlet, karakter és törtnetet kaptam 54 perc alatt, amit máskor 2,5 órában.
A színészek jól hozzák a karaktereket, a hibákat, maszkokat kijavították, de mégis tisztelettel adóztak a régieknek.
A megoldások néha, ha nem is félelmetesek, de csak beállítás kérdése lett volna, hogy durvább legyen, mint a legtöbb mai alkotás.
A párbeszédek is szellemesek voltak.
Szóval az egész film egy hatalmas pozitív meglepetés nekem.

2022-10-07 22:57:54 VVega (4) #2

Könnyed, stílusos, oldschool szörnyes móka. Üde színfolt a Marvel megfáradt kínálatában ez a special, és csak 55 perces.

2022-10-07 21:06:37 TheDriver (4) #1

Hú, ez nagyon beteg volt! Kellett már valami egyedi és különleges cucc a Marveltől. Ezen a héten hallottam róla először, hogy jönni fog egy ilyen különkiadás, de abszolút pozitív csalódás.
Nagyon gyorsan elrepült ez az 50 perc, néztem volna még. Frankó kis tisztelgés a régi horror klasszikusok előtt, remek látvánnyal, és a humora is a helyén van. Sorozatot belőle!