Bodies Bodies Bodies (2022) ☆ 👁

Játsszunk gyilkosost!

(Halina Reijn)

amerikai horror, szatíra, thriller, vígjáték

2,8
★★★☆☆
69 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-04-14 09:13:34 Bateman (2) #7

Nem kis tehetség kell ahhoz, hogy 2022-ben egy film ilyen pocsékul nézzen ki. És nem hiszem, hogy ezek a stílustalan, ronda képek kizárólag a rendezői koncepció részei miatt ilyenek. Megint más, ha ugyanez a rendező rendezésben sem jeleskedik… ami pedig nem túlzottan megerőltető dolog abban az esetben, ha a szkript nem hosszabb két oldalnál és tartalma megegyezik egy üres nejlonzacskóéval. Értem én, hogy koncepció, meg ötlet és hasonlók nem kellenek manapság, de azért mégsem ártana.

Mindennemű szürkesége ellenére egy alkalommal mégis fogyasztható. Noha ezt a nem túl acélos csattanóra kihegyezett közel száz percet megúszhatnánk egy rövidfilmmel is. Világfájdalmas Z-generációsok szájtépését a nagy zérusról hallgatni ugyanis nem kis türelmet kíván. Főleg, hogy látni nem nagyon van mit.

2023-01-04 13:09:12 lizardking (3) #6

Nem vagyok benne biztos, hogy a készítők ezt a sztorit miért éppen a Z-generáció tagjain keresztül mesélték el - szeretném hinni, hogy csak a PC-s poénoknak az abszolút oda nem illő (és szerintem is ezek miatt lesz kicsit vígjáték is) beszúrása miatt -, az viszont tuti, hogy a történet nem (csak) a Z-generáció, hanem úgy en bloc az emberi természet igen csípős kritikája, még ha nem is annak szánták. Elképesztően fennhéjázónak, képmutatónak és nulla önkritikával bírónak kell lenni ahhoz, hogy valaki hevesen bólogatva rázza az öklét, és azt kiabálja: "Pontosan! Ilyen elcseszettek a mai fiatalok!" Korosztálytól függetlenül rengetegen vannak, akik titkolóznak, hazudnak, megjátsszák magukat, kibeszélnek mindenkit a háta mögött stb. Csak azért hangsúlyozom ezt ki, mert olvastam olyan véleményeket illetve kritikákat, akik a fenti, magukat felsőbbrendűnek gondoló-módon reagálták le a filmet. Kár, hogy maga a kész mű nem tudott elég izgalmas vagy vicces lenni, de az üzenet és az ötlet kiváló, arról nem is beszélve, hogy remekül forgatja ki a slasher műfaji sajátosságait.

2022-11-03 10:54:47 bambula (2) #5

Ez a film szerintem inkább thriller/dráma,sem mint horror,pláne nem vígjátékmég a mobilos jelenetet nézve sem érzem annak,hiába van benne Pete Davidson.

2022-10-08 20:08:33 VVega (4) #4

Szerintem ez elég sok slasher szereplőire igaz. Én nevettem, nagyon :D

előzmény: TheDriver (#3)

2022-10-07 21:51:35 TheDriver (3) #3

engem valamennyi karakter baromira irritált és idegesített. A végén meg nem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak :D

előzmény: VVega (#2)

2022-10-07 21:49:35 VVega (4) #2

A Z-generáció horror helyzetben. Szinte komikusan PC minden párbeszéd, a film pedig nagyon ötletes és végig fenntartja a figyelmet az elejétől fogva.

2022-09-30 22:59:04 Rorschach (2) #1

Huhh. Nem szeretnék gonosz lenni, mert egyébként az igyekezet látszik a filmen. Ha ezt a sztorit nekem valaki felpiccselné, szerintem lelkesedéssel fogadnám, viszont szinte élvezhetetlenül ostobán sikerült filmre vinni az ötletet - kezdve azzal, hogy minden szereplőt két kézzel löktem volna a gyilkos késébe kb. tíz percnyi játékidő után, és ez egy dekát nem változott a mozi végéig. Kár.