The Menu (2022) ☆ 👁

A menü

(Mark Mylod)

amerikai thriller

3,9
★★★★☆
50 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-11-27 07:23:23 tomside (3) #3

Nem érnek össze az ízek benne, hiába van néhány izgalmasabb pillanata. Társadalomkritikának felszínes és inkoherens, megváltástörténetnek kevés. A két főszereplő szokásosan nagyszerű alakítása nélkül a hármas osztályzat sem volna egyértelmű.

2022-11-23 22:43:39 budaik (3) #2

Szerintem ez egy blöff, társadalomkritikának látszó tárgy. Vannak benne jó jelenetek, egyszer szórakoztató, de rettenetesen felszínes és bagatell...

2022-11-19 16:35:11 TheDriver (4) #1

Simán párba lehet állítani A szomorúság háromszögével, illetve a Fehér lótusszal. A főszereplőink itt is ugyanolyan sznob, dúsgazdag arcok, mint az említett remek alkotásokban. Korrekt szatíra a felső rétegről, és érdekes műfaji egyveleg, kicsit thriller, kicsit horror, néhol vígjáték. A vacsora résztvevői között akadnak tech guruk, kiégett hollywoodi sztár, gazdag idős pár, étteremkritikus , szóval elég széles a paletta. A film felépítésében teljesen másra számítottam, azt hittem lesz egy Éhezők viadala típusú túlélő show, sok vérengzéssel, de más irányt vesz a film. Helyette kapunk egy izgalmas , intellektuális összecsapást a két remek főszereplő, Ralph Fiennes és Anya-Taylor Joy között. Ők ketten a legnagyobb erősségei A menünek, és az ő két karakterük teszi igazán ínycsiklandozó élménnyé (de Nicholas Hoult karikatúraszerű karaktere nem kevésbé szórakoztató). Remek húzás volt továbbá, hogy a sztorit fejezetekre bontották, minden szakasz egy újabb fogás a menüről, és egyre súlyosabb következményekkel jár a vendégek szempontjából. Östlund legutóbbi alkotásához ugyan nem ér fel, de egy több mint korrekt szatíra A menü, amely különleges összetevőivel és érdekes hangulatával tuti nem fogja megülni a gyomrotokat.