Megnèztem a promot, de azthiszem inkàbb kihagyom ezt az image filmet.
Akkor úgy mondom, hogy én szeretném kizárni a háttér sztorit és magát a produktumot mérlegre tenni.
Szerintem rengeteg rossz filmet gyártottak állami pénzen, szerte e világban.
előzmény: critixx (#14)
800 milla. 500 az csak a közvetlen támogatás volt, kapott még pluszba 300-at visszatérítésként (szintén a mi adónkból). :-)
előzmény: Dangar (#13)
A dolog ott kezdődik, hogy mindenféle társadalmi/politikai felhang nélkül kellene filmeket csinálni. Úgy nézni és megítélni is könnyebb lenne pártatlanul.
Ami meg az 500 millát illeti, pedig bizony, illene mérlegelni, tekintve, hogy ennek a filmnek te, én és kb. minden magyar adófizető a "producere" volt.
előzmény: budaik (#12)
Szerintem mindenféle társadalmi felhang nélkül kellene filmeket nézni (illetve pontosabban politikai felhang nélkül). Viszont ez egy korrekt iparos munka. Nincs benne annyi feszültség, mint mondjuk a Szilágyi Áronos doksiban. Vannak benne érdekességek. Nekem hiányzott a szaftos Gyárfás őrület a filmből :)....
Amúgy nem teljesen imidzs film , de nem is a legjobb sport dokumentumfilm. Viszont nem beszélő fejes. Ez is valami. Nyilán az 500 millió forintos költség túlzás lehet. De szerintem a végeredmény szempontjából ezt nekem nem kell mérlegelnem, hacsak nem én vagyok a producere... :)
Unalmas. Annak tudatában meg különösen unalmas, hogy a főszereplő lepaktált a regnáló hatalommal.
Eladta magát. Kár érte.
"Nem akartuk elhallgatni Shane Tusup személyét és jelentőségét a történetben, mindenképpen beszélni akartunk róla a film hitelessége érdekében. Ez a film arra keresi a választ, hogy mi az ára a sikernek” – érvelt Köbli Norbert kreatív producer a stáb hétfői sajtótájékoztatóján. Arra a kérdésre azonban, hogy miért nem szólal meg a filmben az exférj-exedző, Lajos Tamás még konkrétabban fogalmazott: méltányos megegyezés született a produkció és Tusup között az archív felvételek felhasználásáról. „Amit Katinka és mi akartunk elmondani, az elhangzik” – húzta alá. Azt már Hosszú tette hozzá, hogy több felkérés is elment Tusupnak, hogy megszólaljon, de a férfi koncepciózusan nemet mondott. Azt is elismerte, hogy az amerikai edző és az amerikai egyetem hatására lett sikeres úszó." (népszava)
Reméljük, a miniszterelnök azért benne van, ahogy gratulál Katinkának a győzelemhez. Őt kihagyni mégis csak igazságtalan lenne!
előzmény: zéel (#6)
Valóság vs több mint félmilliárdos állami támogatással készült propagandafilm:
előzmény: zéel (#6)
...nem szerepel a filmben Shane Tusup, az úszónő korábbi edzője és férje?
Nagyon mély alkotás egy igazán különleges nőről, aki legekre volt képes és még mindig bizonyít az emberek és önmaga számára is , hogy ő a legjobb úszónő.
Számomra hihetetlenül ellenszenves személyiség. Elismerem a sporteredményeit - bár teljesen hidegen hagy az úszás -, de azok miatt még nem kellene ennyire eldeformálódnia a jellemének.
előzmény: Dangar (#2)
akármennyire demagóg duma, de amúgy tök jogosnak érzem a leírtakat én is. Sőt, úgy, hogy eddig semmit se lehetett tudni, legalábbis velem szembe nem jött sokáig, most meg már nézhető
Persze Katinka fanok lehet máshogy gondolják.
Vannak itt ilyenek? :D
előzmény: Dangar (#2)
Demagóg leszek (vagyis az igazat mondom, ami a hazugoknak nem fog tetszeni...), sőt, off is, de bőven vannak példaképnek beillő, tisztességes, alázatos, szorgalmas sportolók ebben a szebb napokat látott országban (igaz, őket nem a blikk meg a ckm címoldalán kell keresni...). Miért pont a legaljának loptakhoztak össze százmilliókat egy filmre? Miért pont ennek a nagyarcú, arrogáns és az extrém végletekig jellemtelen bulvárcafkának kell emléket állítani a vásznon?
A kérdés költői, mint errefelé lassan már az összes. Fogadni merek, hogy hamarosan jön majd egy Dzsudzsák film is a diplomata labdazsonglőrről, de ott már nem állnak meg a milliárdos büdzsé alatt.
800 millióból minimum ismét Godzillává változtathatták volna Katinkát.
Egy átlagos magyar dokumentumfilm amúgy 5-15 millából készül, de sok film, pláne ami NFI támogatás nélkül, a "rendszeren kívül" készül, még egymilliónál is kevesebből gazdálkodik.
Egyáltalán nem image film! Csupán Magyarország történetének egyik, ha nem A legsikeresebb női sportolójáról szóló doku…
A film elkészültét és a körülötte lévő zajokból csupán szőrmentén értesültem, mert nem érdekelt a sallang. A termékre, a végeredményre voltam kíváncsi.
Az pedig, hogy a film valóban a siker titkát keresi, megállja a helyét.
Ha megnézitek, számotokra is egyértelművé fog válni, mit, miért tett Katinka…
Sajnos nagyon hasonló érzéseim vannak az előttem szólókkal kapcsolatban, mint amit az elmúlt napokban tapasztalunk Suhajda Szilárddal kapcsolatban: innen a fotelből nagyon könnyű érces, kemény, sokszor bántó véleményt formálni úgy, hogy nem, vagy csak minimálisan ismerjük a körülményeket, a részleteket, vagy akár csak a motivációkat…
Sajnálom, ha előítéletek nélkül nem tudtok rászánni 103 percet. Szerintem megérte.
7/10