The Lion (1962) ☆ 👁

Az oroszlán

(Jack Cardiff)

amerikai dráma

?,?
 
3 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-26 19:21:31 JcWh (5) #4

Igen, valóban, de (ha jól olvastam) ők jóval később a 70-80-as évek körül kezdték meg efféle tevékenységüket. Holden a Híd a Kwai folyón-ért kapott óriási fizetéséből már az 50-es évek végén elkezdte megvalósítani terveit. Ekkoriban még rossz szemmel is néztek rá Hollywoodban, amiért a filmekből befolyó pénzét az USA-n kívül fektette be.

előzmény: critixx (#3)

2020-07-26 18:56:49 critixx (?) #3

Két Hitchcock-színésznő, Doris Day és Tippi Hedren is áldoztak pénzt hasonló célokra. Roger Moore is támogatta az állatvédelmet (és kifogásolta az Octopussy indiai vadászatos jeleneteit).

előzmény: JcWh (#2)

2020-07-26 18:27:38 JcWh (5) #2

Nemrég felkerült a netre egy 1972-es interjú William Holdennel, aki a trófeavadászat és a vadvilág védelmének kapcsolatáról beszélt.
Nem is tudom, hány olyan Hollywoodi legenda van, aki aktív évei alatt a színészetből befolyó bevételeinek egy nagy részét ilyen nemes célra fordította volna, mint egy állatrezervátum fenntartására, ahol ennek a filmnek a forgatása is zajlott és egy jó kis szafarizás keretében a nézők is betekintést nyerhetnek a kenyai állatvilág sokszínűségébe.
Az állatrezervátumot és oktatási központot (William Holden Wildlife Foundation) Holden utolsó élettársa, Stefanie Powers még ma is működteti a kenyai Kirinyagában, de még az egykor Holden által építtetett és működtetett pazar szafari szállodakomplexum is üzemel.
A filmet és az interjút is érdemes megnézni, Holden rajongása Afrika iránt nyilvánvaló, akinek lelki állapotán és alkoholproblémáján is sokat segített természetvédelmi tevékenysége.

2018-12-09 16:56:18 JcWh (5) #1

Kedves, fordulatos, családi kalandfilm egy híres oroszlán színésszel, Zambával a főszerepben, akinek külön IMDb profilja is van. A film megvalósítása nagy részben William Holden-nek köszönhető, aki sokat lobbizott egy Afrikában forgatott filmért, amit végül el is ért, ráadásul a saját kenyai birtokán vették fel a jeleneteket. Annál szomorúbb volt Holden, amikor megbukott a film az amerikai mozikban, habár (szerintem) ennek nincs sok köze magához a történethez, illetve a ragyogó színészi alakításokhoz. A nagy "Afrika imádó" Holden zseniális húzással ebben a filmben pont olyan karaktert játszik, aki idegenkedve viszonyul ehhez a környezethez és részben emiatt is olyan élvezhető ez a film. A többi színész közül egyértelműen a 12 éves Pamela Franklin emelhető ki, illetve a film igazi sztárja, Zamba, akik baromi jól egymásra tudtak hangolódni. Délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes ez a film, ami nézőjét még egy izgalmas szafarizásra is elinvitálja.
Egyszer mindenképp érdemes megnézni, feliratot készítettem hozzá.