The House (2022) ☆ 👁

Egy ház, három család

(Emma De Swaef - Marc James Roels - Niki Lindroth von Bahr - Paloma Baeza)

amerikai-angol animáció, dráma, szatíra

3,6
★★★☆☆
63 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-02 12:46:33 budaik (3) #5

Kicsit valóban zavaros a végeredmény, de a hangulata elvitathatatlan. Szóval türelmesebb szerencsevadászoknak lesz szerencséje ezzel az alkotással.

2022-01-23 00:37:20 Gruden Gergo (2) #4

Hát én egy szót sem értettem az egészből (mármint a filmből) , szóval igazán megköszönném, ha röviden leírnád, hogy szerinted mi volt az a nagyon nem elrejtett mondanivaló amit a film sugallni akart?

előzmény: Fujimi (#3)

2022-01-19 10:34:18 Fujimi (3) #3

Jaj, hát hol is kezdjem. A Netflix félrevezetett, szatíraként és dark humorként hivatkozott erre az alkotásra, ám az első része már le is rántotta a leplet arról, hogy ez valójában egy mérhetetlenül nyomasztónak szánt társadalomkritika. Nyomasztó is volt, ám borzalmasan egysíkú és kiszámítható. Kicsit ilyen Tim Burton kopi, akit egyébként sem kedvelek, de ő valahogy jobban elcsípi azt a fajta hangulatteremtést, ami izgalomra készteti az embert. A másodikban több lehetőséget láttam, de annyira hamar vált az is öncélúvá, hogy a felénél már tudtam, hogy mi lesz a vége. Még így is a számba rágta, elém tárta, belekiabálta az arcomba, hogy NESZE, ITT A MONDANIVALÓ! NEM LÁTOD? MUTATOM VILÁGOSABBAN!! PATKÁNYOK MEG CSÓTÁNYOK, ÉRTED... Hát aztán a harmadik valamivel jobban megoldotta a dolgot, még néhol egy kis humorfoszlány is felvillanni látszott, aztán persze ott is csak sóhajtani tudtam olyan 10 perc után, hogy jó, tudjuk, mit akarsz üzenni, zavarjuk le gyorsan, aztán haladjunk. De nem, az is húzta, húzta, még egy kicsit magyarázta, aztán véletlenül sem akart rossz szájízt hagyni maga után, pedig az első része kifejezetten arra tendált volna. Ez nem feltétlenül hiba, sőt, valahol aranyosnak is találtam, de tudom, hogy nem ez volt a célja, hogy aranyos legyen, hanem, hogy NAGYON DEEP. Sajnos nekem ez a típusú, erőltetett ábrázolás sosem volt a szívszerelmem. Pedig a zene csodálatosan illeszkedett, a szinkronhangokról nem is beszélve. Ez a fajta animációs technika pedig mindig olyan értékes a szememben... Kiemeli a díszleteket, a belefektetett munkát, de sajnos nem tudja elfedtetni azt az öncélú többletet, ami egy cseppet sem mozgatott meg. Nem hogy egy hajszál választott el engem a hatástól, hanem egy egész emelet. *padumtss* Sajnos ennél sokkal jobb megoldásokat láttam már, de tudom, hogy milyen réteg fogja az egekig magasztalni.

2022-01-17 22:09:16 gaga (5) #2

Antológia szerűség :) 3 kb. félórás epizód egyben. Szóval ami Netflixen van az az egész.

2022-01-16 15:44:51 Gruden Gergo (2) #1

Akkor ez most film vagy minisorozat? IMDB szerint 3 reszes minisorozat, de Netflixen egy db masfel oras resz van fent, filmkent. Akkor most egyben van mindharom resz vagy 3 "egesz estes" film adja ki a sorozatot?
Ha az utobbi, akkor megtekintheto mindharom resz?
Elore is koszi