Üvegtigris 2. (2006) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2021-02-04 02:09:59 pointless (2) #63

Az első sem igazán tetszett, most sok év után rávettem magam a másodikra. Még mindig nem ártana egy filmbe egy történet is, színészi játék béna. Poénok vegyesek, párszor felnevettem, de azért sokszor fogtam a fejem az arcomba csapó cringe miatt. A karaktereknek kellett volna egy ilyen filmet elvinni, de számomra egyáltalán nem szerethetőek, vagy azonosulhatoak, Rudolf Pétert leszámítva.
Az első három percben volt vagy 10 izirajder :(

2016-11-25 11:53:15 Dezsmant (3) #62

Hát a folytatás nem lett vaskos, de azért nem annyira vészes.

2011-03-06 12:38:45 slawter (?) #61

Hogy ez miért lett tömegkedvenc, fel nem foghatom... Káromkodás, gyenge poénok, obszcén jelenetek... Ha ez kell az embereknek, legyen, én nem kérek belőle (és látom sokan mások sem vevők az ilyen "filmekre")

"belülről is magyarnak kell lenni, hogy azt igazán értékelni tudjuk" Az vagyok teljes mértékben és ennek megfelelően értékeltem is: a magyar filmgyártás egyik mélypontja, a régi klasszikusok feldolgozásai után (Meseautó és társai)

De persze ez "csak" az én véleményem...

2011-01-08 13:12:34 Jenő (5) #60

Egy olyan film, ami után nehéz elindulni a teremből. Talán attól az emberi bájtól, ami ezekben a színészekben él. És azoktól a poénoktól, amit a világon nem mindenhol értenek meg. Azt hiszem, hogy ehhez a filmhez is, mint sok-sok magyar alkotáshoz, belülről is magyarnak kell lenni, hogy azt igazán értékelni tudjuk. Számomra lenyűgöző és egyben rendkívül szórakoztató.

2011-01-04 17:38:24 laurka1001 (5) #59

Nem tudom miért, de imádom mind a három részt!

2010-12-10 19:14:08 critixx (1) #58

4 és fél év után tegnap újra megnéztem (részeiben). Még szarabb, mint eddig hittem.

2009-12-25 22:53:08 Jereváni Rádió (1) #57
2009-12-25 22:40:58 Cesare Gonzago (1) #56

Számomra is.

előzmény: simijohnny (#55)

2009-12-25 22:21:19 simijohnny (1) #55

Számomra a mai napig rejtély, hogy miért kajálta ezt annyira a magyar.

előzmény: Cesare Gonzago (#54)

2009-12-25 21:28:06 Cesare Gonzago (1) #54

Egy rakás sz*r.

2009-12-25 21:24:06 puttancsospeti (1) #53

"az easy rider öcsém 40szer ismételgetésétől meg rosszul voltam"
Igen, az nagyon fájt nekem is. Bár én kitartottam azért, csaknem húsz percig.

előzmény: jesi (#52)

2009-12-07 17:37:23 jesi (1) #52

15 percig bírtam ezt a borzalmat, az easy rider öcsém 40szer ismételgetésétől meg rosszul voltam

2009-01-25 13:48:18 madcows (5) #51

csakhogy nem letezik jo film, rossz film konkretan, a filmmuveszet is egy muveszet, igy minden megiteles csak szubjektiv velemeny, szoval ha valami neked nem tetszik, nem biztos, h akinek az tetszik, azzal baj van :) (van aki a vaniliat, van aki a csokit szereti :P)

előzmény: Order (#12)

2008-11-08 18:42:53 Jereváni Rádió (1) #50

Én nem álltam negatívan ehhez a filmhez, főleg úgy, hogy az 1. rész tetszett. De ez a 2. rész nem bűnrossz, hanem inkább nonszensz. Egy resztli film, a negatív töltött káposzta-effektus tökéletes mintapéldánya. Ugyanaz a történet, poénokat meg elfelejtettek gyártani hozzá. Ami van, az meg vagy lerágott csont vagy annyira nulla színvonal, hogy az döbbenet. Nem csak az a baj vele, hogy nem húztam el a szám tőle, hanem egyszerűen semmilyen, de tényleg semmilyen nyomot nem hagyott bennem a film.

előzmény: Egy filmkritikus (#49)

2008-11-08 15:51:31 Egy filmkritikus (5) #49

Én azon emberek csapatát erősíteném, akiknek tetszett a film, akik szerint nem elcsépelt, unalmas, "mégegy bőr az első részről". Aki negatívan áll ahhoz, hogy megnézze ezt a filmet, annak azért mindenképpen ajánlom próbálja meg, alkosson ő is véleményt, mert lehet másoknak nem tetszett de neki nagyon fog...
Ugyanúgy kell nézni ezt is, mint az első részt: egy kis közösség egyhangú, unalmas élete, ahol a legkisebb esemény is fenekestül felforgatja az életüket, ebből a kis kiöregedett emberekből álló társaságból legalább 4 úgy érzi ő ott a helyi "fenegyerek", ezért aztán minden balhéban benne vannak. És ezektől a balhéktól lesz jó a film, meg persze a szövegektől.

2007-07-19 01:54:24 Sylvio (5) #48

Hát igen, ez már nagyon kemény, erre már tényleg nem nagyon lehet mit hozzáfűzni.:P
És hogy mások szavával éljek, most jött el a PONT ideje.

előzmény: Gaby (#47)

2007-07-19 01:31:35 Gaby (1) #47

Húha, szép kis vita kerekedett ebből.
Mkitől elnézést kérek, akit megbántottam a hozzászólásommal, de elvileg ez egy olyan oldal, ahol meg lehet osztani másokkal egy-egy filmről a véleményünket. És én ezt tettem. Nem azért írtam az Üvegtigrisről, hogy rossz film, mert én "sznob" vagyok:D Sem filmek, sem más dolgok terén nem használnám magamra ezt a jelzőt...Csak egyszerűen zavart, hogy az volt az "érv" arra, hogy ez egy jó film, hogy mennyien szeretik. A sok véleményre reagálva: művészfilm vs. kommersz film...Ha megnézed én is jópár műfajfilmet értékeltem 4-essel vagy 5-össel, és nekem az Üvegtigrissel sem az a bajom, hogy műfajfilm...Csak egyszerűen sztem rossz(írhatnám azt is, hogy sztem szar, de így, sznobként azért nem merek megengedni magamnak ilyen kifejezéseket:D). A színészi játék gyér, a történet nagyon gyenge, a rendező sem javít a helyzeten...
Jah, és tudom, mit jelent a B-film, én ezt nem arra értettem, amit filmtörténeti fogalomként takar, hanem az egyéni értékrendem alapján, szal hogy ha valami nálam jó film, az A kat., ha meg nem, akkor B. Nah mindegy, ezt aláírom, igen, lehetett támadni, naggyon félreérthetően fogalmaztam meg, sorry
És zárómondatnak még valami: itt sztem nincs semmiféle kiutálás, legalábbis én nem ártó szándékkal írtam, amit írtam. Én megértem, hogy mindenkinek más a véleménye, és mint minden művészet, így a film is eléggé szubjektívan megítélhető dolog, szal ahány ember, annyi vélekedés.Sajnálom, de engem zavar, hogy a nagyon jó magyar filmek semmiféle publicitást nem kapnak, és ez a legsikeresebb magyar filmek egyike. Ha ez sznobizmus, akkor lehet, hogy valóban sznob vagyok, mert ez engem elszomorít..
Nah és még valami: az, hogy az esztéták szapulnak bizonyos filmeket...Jobb esetben megküzdöttek azért a zavaró esztétika szakos diplomájukért, és megtanultak kritizálni, elemezni stb. És így lehet, hogy kicsit jobban is értenek hozzá, mint azok, akik nem ássák bele magukat ennyire. Mert Bazin szavaival élve, bizony a filmértést is tanulni kell.
Én most végeztem az első évemmel(szabad bölcsészet, esztétika szakirány:D), de azt hiszem, nagyon sokmindent megadnék azért, hogy úgy értsek és elemezzek egy filmet, mint némely esztéta. Valakiknek(nem csak nekem) ők példaképek, és sztem értenek annyira (többnyire) a munkájukhoz, hogy igenis lenézhessenek bizonyos filmeket, így akár ezt is... Mert magas a mérce mondjuk egy Fehér tenyérhez vagy Kontrollhoz, esetleg Moszkva térhez vagy Tesóhoz képest...
SZERINTEM!!!/csak hogy kiemeljem: ez is csak egy vélekedés, mint a tiétek/

2007-07-18 21:07:47 Jereváni Rádió (1) #46

Nincs olyan, hogy közönségfilm=rossz, művészfilm=jó, egy film szerintem szimplán csak jó vagy rossz, műfajtól függetlenül. Tendenciák persze vannak, az ember persze hajlamosabb egy kommersz filmre inkább rossz érzéssel tekinteni, mint egy művészfilmre - mivel már sok rossz tapasztalatot szerezett a tömegfilmek terén, bár mondjuk megy ez vica versa is lásd lila köd a filmvásznon - de úgy gondolom, hogy az ember ettől függetleníteni tudja magát és egy adott filmet meg tud ítélni, h ez most jó vagy rossz. Ha jónak találok egy kommersz filmet, nem sajnálom megadni rá a 4-est, vagy az 5-öst. Pölö én az Ali G Indahause-t 5-re, a Csak szex és más semmit 4-re értékeltem, mert bár kommersz filmek, igenis nagyon jók a maguk műfajában. Az üvegtigris2-vel sem az a baj, h tömegfilm (az első rész is az volt, és akkor mi van?) hanem az, h szimplán szar. Aztán persze van a másik kategória, amikor széllel szemben hugyozás megy, magyarul a többség által imádott film neked nem jön be, vagy egyesen rosszul vagy tőle (nem mondom a sajátjaimat, mert egyrészt unalmas, másrészt meg mindenkinek vannak ilyen filmjei).No részemről ennyit.

2007-07-18 20:11:30 limupei (?) #45

Ámen, szép végszó:)

Néha a közízléssel tartunk, néha nem. Ezt föl kéne vésni valahova, hogy ne legyen havonta egy ilyen "sznob-vita":Đ

előzmény: k3pl3r (#44)

2007-07-18 19:43:36 k3pl3r (?) #44

Ha tudtam volna, hogy ilyen vitát kavar a véleményem, nem írok semmit. Semprini, az hogy 13 ötös meg 41 négyes van rajta, ettől még nekem nem fog tetszeni. Van például olyan film, aminek 4,2 az átlaga tele van 4-esekkel és 5-ösökkel, de én 1-est adtam rá (mondjuk akkor én is elgondolkoztam egy picit, hátha velem van a baj :-) ). Ez nem azt jelenti, hogy nekem nincs igazam, nem is azt, hogy nekem van igazam, és mindenki téved, hanem hogy sokaknak tetszik, de nekem nem.

előzmény: Semprini (#23)

2007-07-18 15:16:54 Ivan/ (2) #43

Nem én írtam:)

De inkább hagyjuk, mert nincs kedvem hülyeségeken vitatkozni. Te szerinted akkor B film, szerintem nem. Pont.

előzmény: Sylvio (#36)

2007-07-18 15:09:25 Semprini (5) #42

Wow!

előzmény: limupei (#40)

2007-07-18 15:07:14 Olórin (3) #41

ne offojjá' má folyton:P

előzmény: limupei (#40)

2007-07-18 15:05:53 limupei (?) #40

Ez a KT, itt nem törlünk semmit, mindenkinek igaza van:-)

2007-07-18 15:02:48 Semprini (5) #39

Inkább töröld ki ezeket a hozzászólásaokat... XD

előzmény: limupei (#38)

2007-07-18 15:01:57 limupei (?) #38

Jaj, ismét egy nagy "sznob vita". Jövök nézni:Đ

2007-07-18 15:00:56 Olórin (3) #37

nem vettem észre, hogy bárki bárkit kiutált volna...
de hagyjuk, kezdünk nagyon csúnyán offok lenni.

előzmény: Semprini (#35)

2007-07-18 14:59:58 Sylvio (5) #36

Ja, persze hogy nem.
Azt sem tudom, hogy mi az hogy film....
Még szerencse, hogy van aki tudja...

előzmény: Ivan/ (#33)

2007-07-18 14:57:58 Semprini (5) #35

Tudtam, hogy félre fogod magyarázni, nem így értettem!
De akkor visszakérdeznék: miért kell kiutálni a fórumról azokat, akiknek tetszik egy film, amit egyébként egy bizonyos réteg szerint fikázni ILLENE?

előzmény: Olórin (#34)

2007-07-18 14:56:45 Olórin (3) #34

ja, szóval Te döntöd el, hogy melyik közönségfilmet fikázzák jogosan, és melyiket sznobizmusból? aha...

előzmény: Semprini (#32)

2007-07-18 14:54:33 Ivan/ (2) #33

Szerintem alapvetően nem vagy tisztába mi B-film és mi nem.

előzmény: Sylvio (#30)

2007-07-18 14:52:07 Semprini (5) #32

Nem mondott, de olvasgatva itt a különböző filmek értékeléseit, azt állapítottam meg, hogy itt szinte kötelező versengve szapulni a magyar filmeket, közönségfilmeket, vígjátékokat és más hasonló olyan jellegű filmeket, amelyeket az esztéták általában lenéznek és nézhetetlen selejtnek tartanak. Nos, ez sok esetben persze igaz is, de nem mindig és nem automatikusan. Ahogy egy művészfilm sem jó attól, hogy kevesen nézik meg...

előzmény: Olórin (#31)

2007-07-18 14:47:34 Olórin (3) #31

"akik szerint attól, mert vígjáték, vagy sikeres..."
sztem ilyet senki nem mondott

előzmény: Semprini (#29)

2007-07-18 14:35:51 Sylvio (5) #30

Ja hogy ez D kategóriás?
Bocsi, azt nem tudtam...

előzmény: Ivan/ (#27)

2007-07-18 14:27:24 Semprini (5) #29

bocsánat, de akik szerint attól, mert vígjáték, vagy sikeres, már ab ovo csak rossz lehet egy film, azok igenis sznobok! sokszor persze nekik is igazuk van, de nem tévedhetetlenek azért ők sem! Akinek meg nem inge, ne vegye magára! (Tényleg nem akarok erről vitatkozni...)

előzmény: Olórin (#28)

2007-07-18 14:24:03 Olórin (3) #28

...és az sem ártana, ha egyesek nem sznoboznának le másokat a véleményük miatt...

2007-07-18 14:03:25 Ivan/ (2) #27

"sok ember néz ilyen B-kategóriásnak minősíthető filmeket"

Ez minden csak nem b-film:)
Amugy meg B filmeket nem bántani:)

2007-07-18 13:56:16 Sylvio (5) #26

És ez most mit kellene hogy jelentsen?
Ki dönti azt el, hogy mi a B, vagy mi az A kategória?
Ez hol van bejegyezve?
Én nagyon szeretem az igazán értékes filmeket is, és miért ne szerethetném ennek ellenére az Üvegtigriseket is??????

előzmény: Gaby (#24)

2007-07-18 13:51:54 Semprini (5) #25

Most erre mit mondjak? Azért a sznoboknak sincs talán kivétel nélkül mindig, mindenben igazuk! De nem akarok ezen vitázni többet.

előzmény: Gaby (#24)

2007-07-18 13:31:31 Gaby (1) #24

Semprini!"Tizenhárman adtunk rá ötöst...szerintem még mindig több embernek tetszett, mint amennyinek nem"???
És ez mit kellene, hogy jelentsen? Egy filmet sem azért kell szeretni, mert mások is szeretik. Sajnos sok ember néz ilyen B-kategóriásnak minősíthető filmeket, és dicsérik agyba-főbe, közben pedig az igazán értékes filmremekeket nagyon kevesen tudják értékelni. Sokan nézik a Győzike-showt is, többen, mint mondjuk a Kultúrházat...mégis, ha belegondolsz, egyértelmű, melyik az, amelyik jobb.

2007-07-18 13:12:11 Semprini (5) #23

Tizenhárman adtunk rá 5-öst és 41-en adtak rá négyest, és ez csak ennek az egy fórumnak a közönsége! Úgyhogy szerintem még mindig több embernek tetszett, mint amennyinek nem.
Ráadásul mindmáig ez az egyetlen olyan magyar film, ameléy már a motibamutatója előtt hatalmas siker lett - persze helytelen módoin, illegális kalózkópia formájában, de ez azét nem semmi akkor sem! :-)

előzmény: k3pl3r (#22)

2007-07-18 10:08:26 k3pl3r (?) #22

Minek kellett ebből is egy folytatás, az első rész még elment, azon még jókat nevettem. Erőltetett volt, és szar. A poénok egy része már az első részben is feltűnt, a többi elég szánalmas volt. Kínszenvedés volt végignézni. Legalább lett volna valami új, de nem volt. Bárcsak sose láttam volna. „Komolyan mondem, nem értem, hogy lehet nem szeretni ezt a filmet!!!” hát én meg azt nem értem, hogy lehet 5-öst adni, egy ekkora baromságra, aminek semmi értelme. Szerintem ezzel a második résszel csak ártottak, az első rész kultuszának! Bár én az első részért sem voltam úgy oda, de az még elment.

10%

2007-07-18 00:39:29 Semprini (5) #21

Egyetértek a pozitív véleményekkel, annyi különbséggel, hogy nekem nincs szívem 5-ösnél rosszabbat adni erre a filmre, mert ötödik megnézésre is ugyanúgy szórakoztat, mint elsőre, amikor a moziban láttam! Sőt: még jobban! Az első részhez képest itt van valami sztori is, bár nem az a lényeg, de a szereplők és a poénok szerintem magasan feülmúlják az első részt.
Oszi bátyám és Lali jelenete kicsit talán hosszabb lett a kelleténél, de ez legyen a legnagyob baj, és talán tényleg ez is.
A szereplők természetesen hozzák az előzményben megismert jópofa karaktereiket: Gaben, Róka, Lali, Csoki - mondjuk ki: kukltfigurákká váltak az első rész készítése óta eltelt öt év alatt, régi ismerősként tekintünk rájuk, de mindenképpen ki kell emelni Horváth Lajos Ottót, aki egyszerűen szenzációs alakítást nyújt Sanyi szerepében.
A legkacagtatóbb jelenet számomra - akárcsak az első részben - most is a Hülye vevős jelenet, Kálloy Molnár Péter pazar epizódalakításával, de figyelemre méltó Sinkó Lásazló kihallgatási jelenete is.
Komolyan mondem, nem értem, hogy lehet nem szeretni ezt a filmet!!!

10/10 "Ízirájder öcsém"!!! XD

előzmény: Hannibal Lecter (#15)

2007-05-23 17:45:06 Gaby (1) #20

Nem gondoltam, hogy az egyet is alul lehet múlni...De sikerült:D

2006-02-04 09:18:32 Ivan/ (2) #19

Azazello: Szar film volt!:)

Baromira eröltetet, alig van benne pár jó póén és még ráadásul hosszú is! Azért egyszer véginézhető, de kétlem, hogy ebből akkora kult film válna mint az elődjéből!

3/10

előzmény: azazell0 (#18)

2006-01-29 17:19:04 azazell0 (?) #18

Szerintem ne használjuk többet az elnéző "magyar valóság" kifejezést. Mondjuk inkább azt, hogy szar volt a film. :-(

előzmény: Dió (#17)

2006-01-29 01:51:37 Dió (2) #17

Hát, ez sem nyűgözött le... Sikerült lehúzni ugyanarról még egy bőrt, úgy hogy nem tudták semmivel felfejleszteni az első rész gyengeségeit, de legalább összehoztak egy pár sebből durván végző kúúl-múvit, amely kiferdíti picit a magyar valóságot, és megint az arcunkba csap pár frankó beszólást. Sajnos a fő gond ettől még fennáll: olyannyira nincs összefüggő történet, hogy ha az egyes eseményeket kiszednénk a filmből és össze-vissza visszadobálnánk nem tűnne fel a sorrendtelenség. Ráadásul az első rész valahogy viccesebb is volt picivel, itt most kevesebbszer kell törölgetni a könnyeket a röhögéstől. Remélem üvegtigris 3 már nem lesz.
60%

2006-01-26 10:23:09 kery (3) #16

Kicsit olyan, mintha az első rész kibővült volna +2 órával, s így bizony már néhol unalmasnak találtam. Nem volt sok újdonság, sem poénok, sem események terén. A második felére már kezdett leülni a múvi.

Talán lehetne 30 perces részekkel egy sorozatot készíteni, ahol nyomon követhető lenne a karakterek története. :)

2006-01-21 09:06:41 Hannibal Lecter (1) #15

Üvegtigris 2.

Az üzleti és kritikai szempontból is sikeres "kultuszfilmek" (ha lehet erről a kategóriáról idehaza beszélni) folytatásaitól eddig nem kellett tartani, ugyanis nem voltak folytatások. Rudolf Péter azonban öt év után újra összeszedte a stábot, és leforgatta az életüket céltalanul tengető lúzerek legújabb kalandjait. A film pedig, dacára az ismételten fapados forgatókönyvnek, a bejáratott karaktereknek és változatlan helyszíneknek, működik. Az a remekül eltalált, "átlagmagyar-érzést" keltő atmoszféra, ami belengte az első részt, ezúttal is hiánytalanul működik. A poénok irtózatos ereje pedig mit sem csappant az évek során: ezúttal is félholtra nevetjük magunkat a székünkben, a káromkodással vegyített szóviccek, a helyzetkomikumok leplezetlen humora pörölycsapásként éri a nézőt.
Ezért érdemes megnézni Laliék második dobását, ami az alapfilmmel egyenértékűvé válik. Hatványozottan igaz ez a 2005-ös év tűzrevalóan pocsék (tini)vígjátékai és "akciófilmjei" után. S ne felejtsük el, még a Sorstalanság is hatalmasat koppant. Négykereken, büfékocsi formájában érkezik a kötelező kárpótlás.

80%

2006-01-20 08:30:15 Daemiaen (3) #14

Üvegtigris 2. (Üvegtigris 2., 2006, forgalmazza: Budapest Film)

Kellemes meglepetésben volt annak része, aki az éjféli, Westendben tartott Üvegtigris-premierre váltott jegyet, ugyanis - már persze aki tudott róla, én nem :( - jelen volt Rudolf Péter és Csuja Imre, valamint a kávézó át volt alakítva a kultikussá vált büfévé.

Viszont a film mind szerkezetileg, mind hangulatában ugyanolyan, mint öt évvel ezelőtti elődje, ami jó. Viszont a rendezés akadozik, és az egész fáradtabb benyomást kelt, pedig a történettel ezúttal sem kellett sokat vesződniük. Azt viszont le kell szögezni, hogy hosszú idő után ez az első kultikussá vált (mármint az első rész) film Magyarországon, amely sikernek a meglovagolása mind marketing, mind felhajtás tekintetében parádésra sikerült. Bárcsak ne ily ritkán lehetne ehhez hasonlóról beszélni!

6/10

2006-01-14 15:41:26 Hannibal Lecter (1) #13

Ha erre büntetőjogi felelősségem teljes tudatában válaszolnék, akkor saját magam ellen vétenék.

2006-01-14 15:19:37 Order (4) #12

Ha megnézek egy filmet a moziban, ami nem tetszett, kifeléjövet a terembQl azon szoktam gondolkodnoi, hogy a jegyért kifizetett összeget jobb helyre is tudtam volna költeni (gondolom ezzel nem vagyok egyedül).
Namármost, ha valami rossz, akkor miért fizessek érte? Tessék jó filmeket készíteni! Becsapnak mondjuk a reklámkampányukkal, elvesznek az életembQl két órát és még fizessek is érte, ez nem korrekt. Ha a házunknnál lévQ kisközértben vásárolt fánkba elfelejtettek lekvárt rakni és én visszaviszem, akkor visszaadják a pénzem és bocsánatot kérnek.
Bocs, de annak az "alkotónak" aki becsapott nem kívánom vastagítani a bukszáját.
A jó filmet megnézem moziban esetleg többször is és megvásárolom DVD-n is.
Hannibal az én verzióm kiváló minQség Érdekel?:)

2006-01-14 13:26:15 Ivan/ (2) #11

"aki letöltik a filmeket (én sorozatokat) azok egyáltalán nem biztos, hogy elmennének rá moziba"

Persze, hogy nem biztos de van rá esély! Ha letöltesz valamit gondolom azért teszed mert valamilyen szinten érdekel, vagy nem?
Miután pedig letöltötted és nagyon nem tetszett a film tuti nem fogsz elmenni moziba is megnézni! Így viszont valamilyen szinten kiszursz az alkotokkal és ugyan mgkíméled magad a felesleges pénzkidobásoktol, de az alkotóknak valahol kárt okozol! (ugyanis lehet ha nem lett volna rá lehetőséged, hogy letöltsd elmentél volna moziba megnézni)

2006-01-14 10:59:57 limupei (?) #10

Viszont így megkíméli magát a felesleges pénzkidobástól.

Én speciel már egy ideje ingyen tudok filmet nézni (moziban!) de így sem nézek meg mindent, havonta max. 5 filmet. Szóval, aki letöltik a filmeket (én sorozatokat) azok egyáltalán nem biztos, hogy elmennének rá moziba, ha nem lenne ez a lehetőség, mert egy-két filmért tuti nem adnának ki egy vasat sem (ha már ingyen sem kell:))
Nem mindenki Daemiaen:)

2006-01-14 10:54:27 baky (4) #9

Ivan, igazad van, ha rossz a második rész, akkor miért nézzem meg moziban? Azért mert az első tetszett? Szerintem nem a múltból, nem a legendákból kellene megélniük az új részeknek, hanem abból, amit most alkottak.

2006-01-14 10:26:54 Ivan/ (2) #8

"Ha pl egy barátod a kezedbe nyomja a bemutató elQtt egy hónappal a Ponyvaregény 2 béta verzióját te nem nézed meg, mert te igényes filmrajongó vagy?:)
Én tutira megnézném és ha tetszik a moziba is elmennék, úgy, ahogy az Üvegtigris 2-vel is tenni fogom."

Nem akarok gonoszkodni, de benne van a hozászolásodban az a csúnya HA szócska!:)
Tehát akármennyire is szereted a Ponyvaregény első részét, nem fogod megnézni már a második részt moziban abban az esetben HA már láttad előtte és nem tetszett. Ezáltal pedig a film bevételtől fog elesni! (ami nem sok ugyan egy embernél, de mint tudjuk ilyen esetben nem csak 1 emberől van szó)

2006-01-14 10:22:38 Hannibal Lecter (1) #7

Egyáltalán nem vagyok álszent, és bevallom, én is rengetegszer töltögetek. Na de azért azt a gagyit, amiről az Indexen cikkeztek, mégsem nézem meg. Order, ne legyünk ennyire érzékenyek, én csak egyszerűen nem megyek el addig, mint ameddig te elmész :)

2006-01-14 10:16:43 Order (4) #6

Ne legyünk álszentek barátaim:)
Biztos vagyok benne, hogy a Kritikus tömeg szavazói közül nem csak hárman vagyunk, akik már látták a filmet.
Mi az, hogy "igényesebb filmrajongó"? Ha pl egy barátod a kezedbe nyomja a bemutató elQtt egy hónappal a Ponyvaregény 2 béta verzióját te nem nézed meg, mert te igényes filmrajongó vagy?:)
Üdv
Egy igénytelen filmrajongó

2006-01-13 22:37:24 baky (4) #5

Ez egy olyan film, amiért szvsz minden mozirajongó - még az is aki valahogyan a bemutató elött látta - ki fogja fizetni az "átlag" 860 forintot. Egyszerűen azért, mert jó. Tessék jó filmet csinálni, és az emberek fizetni fognak érte. Az első rész is az eladási toplisták előkelő helyeit foglalja el, pedig 2000-ben is volt már internet, akkor is lehetett ingyen filmeket nézni.
Aki meg nem szánja rá a pénzét, az most is, késöbb is le fogja tudni tölteni.
Ez már régóta így megy és így is lesz még sokáig.

2006-01-13 20:44:11 Hannibal Lecter (1) #4

Nem feltétlenül, mert szerintem több változat is terjenghet - én egyébként nem tartom valószínűnek, hogy egy igényesebb filmrajongó megnézne egy ilyen bétaverziót. De azt sem hinném, hogy sajtóvetítésen látták - szóval marad a harmadik verzió. Ma már minden lehetséges.

2006-01-13 08:54:59 Daemiaen (3) #3

Úgy látszik, az a 3 emberke, aki már látta, az mind a sajtóvetítésen tette. Ugyanis nem vagyok rosszhiszemű...

2006-01-08 23:44:13 limupei (?) #2

Hollywoodért annyira nem fáj a szívem, de legalább magyar filmmel ne csinálnák:(
30000-en töltötték le, de tuti, hogy ennek a többszöröse nézte meg.

2006-01-08 21:15:59 Ivan/ (2) #1

Azért ez elégé gáz!!!:(