Day Shift (2022) ☆ 👁

Nappali műszak

(J.J. Perry)

amerikai akciófilm, fantasy, horror, thriller, vígjáték

2,8
★★★☆☆
108 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-20 00:03:13 slawter (3) #4

Ahogy írták, a feléig jó, aztán átmegy kb. "bénába".

2022-08-17 23:16:47 BonnyJohnny (2) #3

Hasonlóan vagyok vele, mint Jamie Foxx előző netflixes filmjével. Jól indul (dinamikus, nem szarozik, szépen adagol információkat), de folyamatosan esik a színvonal, már a zűrös családi háttér tálalásával kezdve, ami amellett, hogy pusztán sablonossága okán is ront az osztályzaton, felesleges, valamint előre megjósolhatóvá teszi a cselekményt. Aztán a "szakszervezettel" paródia felé kezd kacsintani a film, és behozza Francot (aki nem vicces, ellenben idegesítő és kínos), és egy adott ponton konkrétan kiselőadást tart. Natasha Liu Bordizzo teljesen jelentéktelen marad, ész nélkül rángatja magával a script. (Hogy is van, hogy először engedelmeskednie kellett... de aztán már nem?) A főgonoszokkal sem tudnak mit kezdeni sem katakter, sem emlékezetese alakítások formájában. Ugyan akadnak benne élvezhető akciójelenetek, de az első felében ellövi a jobbakat (nyitó akció), aztán a felénél eléri a csúcspontját (a "kaptár" megtisztítása), majd onnantól ellaposodnak. A végén konkrétan Snoop Dog darál a minigunnal, Foxx meg a sörétessel durrogtat, zéró koreográfiával. A vizuális trükkök meg egy számítógépes játék szintjén. Az elején négyesnek induló film kettes véget ér. És itt (ellentétben a Project Powerrel) számomra nincs semmi, ami hármasra mentené.
Erős kettes, de kettes.

2022-08-16 23:01:56 Jason13 (4) #2

Mostanság elég gyakran megesett, hogy méreteset csalódtam a Netflix éppen "legdrágábbnak" nevezett filmjeiben. Félreértés ne essék, mind a Red Notice-t, mind a The Gray Man-t szórakoztatónak találtam a maguk módján, de mint 200 milliós szuperprodukciók, nálam bizony nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Erre itt ez a Day Shift, ami már az előzetesével sem árult zsákbamacskát: egy kellően vicces és véres vámpíros darálásnak nézett ki, néhány ismertebb névvel a főszerepben.
És igazából pont ezért is tetszett sokkal jobban Jamie Foxx vérszívós kalandja, mint a fentebb említett darabok, itt nincs mellébeszélés, meg nagy ígéretek.
Adva van egy tökös, de kellően laza főhős (Foxx), egy esetlen segítőtárs (Dave Franco), és már megy is a darálás.
Maga a történet is teljesen korrekt, ötletes a film által felfestett világ a vámpírokkal és az ellenük fellépő szakszervezettel. A karakterek is teljesen működőképesek, leszámítva a súlytalan gonoszt és egy szinte semmiből megjelenő mellékszereplőt.
A forgatókönyv az, ami több sebből vérzik, akadnak logikátlanságok és iszonyatosan elnagyolt momentumok ( mi is volt főkolompos vérszívó terve?). Simán megtehetném azt, hogy napestig soroljam az ideköthető negatívumokat, de nem tudok elmenni amellett, hogy még így is baromi jól szórakoztam a végeredményen.
Első körben az akciók kivitelezése melengette meg a szívem. Nagyon örültem, hogy egy-két gyengébb CGI-effektet leszámítva kiváló kaszkadőrmunka eredménye az összes bunyó és lövöldözés, melyeket egy-két kreatív megoldás is megfűszerezett.
Aztán maga a humor is elnyerte a tetszésem. Senki ne számítson arra, hogy a Nappali műszak majd az évezred poénjait fogja elsütni. Viszont a buddy movie-kat idéző felállás és a szókimondó szövegek nálam betaláltak, így a látványos zúzások mellett még egy-két megmosolyogtató pillanatra is jutott idő.
Nagyon nem is szaporítanám a szót, mert tényleg egy szög egyszerű alkotásról van szó, ami közel sem sikerült hibátlanra, több sebből is vérzik, de végtére is elérte a célját.
Ötletes akciók, szimpatikus főhősök, jó zenék, néhány poén és némi vér, igazából ennyit tud a Nappali műszak.
Nekem ennyi elég is volt, hogy az utóbbi idők egyik legjobb Netflix produkciójának könyveljem el a végeredményt.

2022-08-13 08:43:52 fempolip (4) #1

Hoppá, hogy ez nem is kapott horror besorolást?
Nahh, lassan a vámpírok tényleg csak cukipofa kellékek lesznek? Nos, nem érzem ezt ettől a filmtől. Szerencsére.

Lehet, hogy a kategória szintjét nem üti meg, de kit is érdekel, ha jó.
Kezdeném a rosszal: Olyan mintha egy széria harmadik vagy negyedik része lenne, belecsöppenünk karakterek életébe és kész. Honnan jött, hova tart, miért van? Erre nem kapunk választ.
A CGI helyenként elég rossz.
Dave Franco néhol borzalmasan ügyetlen. És ez rettenetesen kínos. Szerencsére csak pár túlzó poénról van szó.
Meglepetés: Adkins/Howey baromira jó, feldobja a filmet. Hogy aztán csak eltűnjenek.
Snoop Dogg ő meg, olyan amilyen. Van, lehet örülni.
Még meglepetés: A látványelemeknél felfigyeltem a realistább megközelítésre, és ennek majdnem tapsoltam is. Hogy egy autó nem halálosiramban vagy Michael Bay szerűen robban fel, borul vagy bármi egyéb. Kifejezetten jó volt. Lehetett volna több.
Pozitívum: Nincs kettő óra. Felépített (bár elnagyolt) sztori/végkifejlet. Lazaság.
Remek húzások. Látványos, nem unalmas. Széles repertoárt felmutató mészárlás, ötletes vámpírokkal.
És ezekhez kapcsolódóan, ötletek mindenhol. Nem olyan nagyok, de részleteiben szórakoztatók.
Szerencsére az Easter Eggek sem voltak túlzóan arcba tolva, hogy: “Na értitek, értitek ugye!”
És még ide sorolnám a meglepetés faktort is, amiről pár sorral feljebb írtam.
Összegzés: Olyan érzésem van, mint egy nyolcvanas-kilencvenes évek akciófilmjét nézném. Ki kell tölteni az elején az időt. Van benne sablon, bénázás és igazi b-movie utánérzet. De nem akartak Machetebe vagy Hobo with Shotgun, Nude Nuns With Big Guns féle szándékos trashbe átmenni.
Pedig lehet még jobb lett volna.

Kellemes nyár esti szórakozás. De sajnos nem tökéletes. Biztos meg fogom nézni még.
Most 4 csillag, lehet fél év múlva már csak 3