See How They Run (2022) ☆ 👁

Ecc, pecc, ki lehetsz?

(Tom George (VII))

amerikai-angol krimi, vígjáték

3,3
★★★☆☆
153 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-01-22 17:57:12 Doc (3) #11

Kifejezetten ígéretesen kezdődött, egészen a közepéig.
Elég sokáig azt hittem hogy a rendőr lesz a gyilkos - sajnos ezt agyonverték egy kifejezetten bugyuta befejezés kedvéért.
Sajnálatos, könnyen lehetett volna egy emlékezetes krimi-vígjáték.

2022-11-14 19:09:03 boszi (4) #10

Nem egy kimagasló filmalkotás, itt ott döcög a történet. Mégis egy kellemes esti szórakozás megnézni.

2022-11-09 14:13:06 DevilTakeU (2) #9

Köszönöm a választ - ahogy ChrisAdamét is -, hidd el én csak örülni tudok annak ha tetszett egy "AC ihletettségű" film :) Látszik hogy szeretettel készült, az én "problémám" (azaz a csalódottságom) pont abból fakad,hogy látom a műben a potenciált,ebből annyival de annyival többet ki lehetett volna hozni,hogy a fal adja a másikat. :( (A Kenneth Branagh-féle feldolgozásokat sem tudom szeretni, de még csak megkedvelni sem, igaz más okokból kifolyólag.)

Már az alapötlet hibátlan: Christie egy örökérvényű zseni, az Egérfogó egy időtlen, Guinnes-rekorder darab, a kulisszák mögött-között játszódó, film a filmben (esetünkben darab a filmben) felállás eleve gyengém, ahogy az adott korszak is (ami tagadhatatlanul csodásan elevenedik meg a szemünk előtt), a korábban említett hármas pedig már régóta a szívem csücskei, mégis, azt hiszem mindent elmond ha annyit írok hogy az Adam Sandler-féle Gyagyás gyilkosság (!!) alatt sokkal jobban szórakoztunk a kedvesemmel, pedig AC nálunk napi szinten téma. :(

Személy szerint ledöbbentem a Mallowan-megjelenítésen, de aztán lehet hogy túlspilázom, nem tudom... annyira érdekelne erről egy alkotói kommentár, hogy vajon mi volt (volt-e?) mögöttes tartalom,cél,valamilyen extra szándék,vagy ez csupán egy belsős geg, poén... remélem egyszer kiderül. (De az is lehet hogy ott és akkor más színész nem ért rá. Megoldották okosba'. :P)

előzmény: Hulla88 (#6)

2022-11-09 13:38:47 Hulla88 (4) #8

Szerintem most félig válaszoltál csak nekem, félig pedig DevilTakeU-nak :-).

"Akivel meg lehet ezt csinálni különösebb felszisszenés nélkül." Persze, ha ezt Agathaval csinálják meg, mindent elönt az áradat, de szerintem ez pont ezért is mókás.

Egyrészt Nyilván Agatha sem kevert mérget és ragadott magához hólapátot fegyver gyanánt, másrészt akik felszisszennek Mallowan befeketítésére, mit tudnak róla? Azt, hogy férj volt és fehér. Talán, hogy valami régész volt a fickó. Ilyen szempontból kis kultúrmisszió ez, mert ha egy fehér színész játssza el nem történik semmi, így viszont beszélünk róla, talán a felszisszenők utánanéznek ki is volt önnön jogán, elolvassák egy tanulmányát etc. Amúgy jobb találat lett volna, ha egy iraki menedékkérővel játszatják el a szerepét, reflektálva a régészeti felfedezéseire.

előzmény: ChrisAdam (#7)

2022-11-09 13:25:43 ChrisAdam (4) #7

Miközben a film szerintem üdítően jó, kiváló színészekkel, gyönyörű kameramunkával, látványvilággal - abszolút megérdemelt négyes -, Mallowan "befeketítése" szerintem is elég bárgyú húzás, és ahogy mondod: ebben a formában teljesen értelmezhetetlen, és nem is lehet igazán eldönteni, hogy minek is szól - még az is eszembe jutott, hogy pont egyfajta parodisztikus reflektálás a mai (őrületbe hajló) trendre, amit még viccesnek is találnék, de ha belegondolok abba, hogy Christie életét vagy Mallowan munkásságát kevesen ismerik annyira, hogy ez a poén üljön, akkor ezt az opciót el is vetem, és inkább arra a konklúzióra jutok, hogy éppen azért tették fekete karakterré Christie férjét, mert ő az a kevésbé ismert valós személy, akivel meg lehet ezt csinálni különösebb felszisszenés nélkül - mert nem, Malcolm X vagy Lincoln valószínű nem lehetne egy mainstream filmben más bőrszínű asztalburigatás (sic!) nélkül.

előzmény: Hulla88 (#6)

2022-11-09 13:03:06 Hulla88 (4) #6

Semmit nem tudtam a filmről, engem kellemesen elszórakoztatott, bár valóban kiszámítható, néhol le is ült, ellenben nekem ez a részint pikírt, de inkább kedves humor bejött, ráadásul öröm volt nézni és hallgatni a színészeket, igazi jutalomjáték volt ez.

Agatha Christie, ahogy általában a klasszikus krimik engem eléggé hidegen hagynak, Mallowannek viszont tisztelője vagyok.

Nem nagyon találkoztam még olyan filmmel, ahol egy teljesen más rasszú ember játszik el egy adott karaktert, ezért nem is tudtam reflektálni ezen vitára eddig, itt azonban szerintem abszolúte nem tiszteletlenségből történik a megjelenítés (a többi valós személyt is simán kifigurázza a mű, ez a lényege), nem is a PC világnak felel meg hanem, a "semmi sem az aminek látszik" krimi toposzból űz gúnyt, okosan aktualizálva (sőt, akár odabökve a PC-nek). Aztán persze lehet ezt csak én látom így.

előzmény: DevilTakeU (#5)

2022-11-09 11:04:02 DevilTakeU (2) #5

Az év csalódása.

Unalmas,humortalan (négy poén van,abból hármat lelőttek az előzetesben), ráadásul még átlátszó is,egyszóval rettenetesen gyenge. Voltak pillanatai,Brody,Rockwell,Ronan,és a viszonylag hangulatosra megalkotott korabeli miliő miatt

4/10,

a másnap nézett Enola Holmes 2 sokkal jobban bejött.

Sajnos.

(Az meg hogy Agatha Christie - második - férjét,az archeológus Max Mallowant egy fekete színész alakítja,értelmezhetetlen volt mindannyiunk számára. Ez már nem PC,sem LBTQRHY,de még csak nem is wokepropaganda,ez egyszerűen egy primitív dolog. Lásd Enola Holmes 2,Moriarty... egy kitalált regényalaknál nem érdekel a bőrszín,sőt még a nemváltás sem zavar,de könyörgöm,Mallowan egy valós személy,eddig poénkodtunk vele,de lehet hogy tényleg eljön a fehér Malcolm X-ek és a fekete Abraham Lincolnok kora Hollywoodban...)

2022-11-05 20:22:48 TheDriver (4) #4

Nagyon hangulatos, régimódi krimi, kitűnő színészekkel és könnyed humorral. Sam Rockwell mindenben szuper, itt sem volt másként. A szinkron szerintem remekül sikerült.

2022-10-01 01:06:47 zeddi (3) #3

A főszereplők játéka tetszett, egyébként langyos film.
Van benne egy kis kellemes, visszafogott humor, de még egyszer nem nézném meg mostanában. Az a fajta film, ami elé akkor ülök le, ha már nincs kedvem, energiám gondolkodni

2022-09-29 19:07:35 bambula (4) #2

A film tuti,király hogy csak feliratos verzió van(igaz így a forgalmazó bukik pár nézőt),de aki kitalálta és aki jóvá hagyta a magyar címet az menjen büntibe.
Naná,hogy a pénztárnál a mondókát mondtam a cím helyett ,amikor jegyet a kértem. :)

2022-09-09 23:02:17 Tibcsaninja (5) #1

A Cinefest nyitófilmjeként láttam, nekem csillagos négyes/ötös alá első blikkre. Zseniális szereposztás, nagy poénok, szép képek, jó hangulat, jó sztori, pont elégge könnyed, de kicsit pikáns a filmnyelve. Nagyon tetszett.