A filmben egyetlen igazán kegyetlenül jó poén van, amire másfél órát kell várni... kár hogy az egész film nem több másfél óránál. A többi felejtős.
Ez nagyon mellé ment...
Szerintem annyira nem borzalmas ez a film. Nevettem rajta amennyit kellett, volt egy-két jó pillanata (pl. a boltokban a bénázások, droid Hendrix szóló):)
Aham. Tehát a Brian élete is dráma...
Ez inkább dráma - hozzátéve, hogy valós a történet alapja. Így jár, aki előre iszik a medve nőjére.
Talán épp ezért szatíra... Háborús vígjátékot nem láttál még? Pedig az sem egy mókás dolog. :)
előzmény: birkassy (#4)
Tegnap szomorkodtam végig ezt a "vígjátékot", sajnos nem tudtam nevetni azon, hogy valakinek viccesen előadva megy tönkre az élete. Hogyan lehet ilyesmiről vígjátékot csinálni?
Hááát... azt kell mondjam, hogy Jim Carrey ezúttal nem hozta a szokott formáját, mi több: igencsak sikerült alulmúlnia szinte valamennyi korábbi vígjátékát. A mosolytalan Téa Leonit partnernek mellérakni pedig elképsztően nagy melléfogás volt, Alec Baldwint meg a meglehetősen halvány mellékszereplőgárdát pedig jobb, ha nem is emlegetjük!
Hol vannak már az Ace Venturás, Dumb és Dumberes, Hanta boy-os idők!... Ez a fiom bizony legjobb esetben is csak közepes, és akkor még jószívű voltam!
Szerintem szórakoztató film volt, bár lehet hogy csak azért mert jó volt a társaságom:)
Dick és Jane trükkjei (Fun With Dick And Jane, 2005, forgalmazza: InterCom)
Társadalmi kritika Jim Carreytől. És nemcsak azért, mert ő a főszereplő, hanem mert az Imagine tulaján, Brian Grazeren kívül ő a film egyetlen producere. A végefőcímmel meg néhány, az amerikai érintettekre nézve valóban súlyos kommenttel együtt is azért szerencsére komédiáról van szó, még ha nem is a vérbő fajtából. A mostanában befutni látszó Judd Apatow (rész)forgatókönyvéből készült produkciónak nem volt szüksége igazán nagy rendező tehetségre (elvégre melyik Carrey-magánszámnak volt?), Dean Parisot munkáján látszik is rendesen, hogy inkább tévére termett direktorról van szó. Sajnos rosszak az arányok, a film nyögvenyelősen éri el a 83 percet is, mégis, aki szereti Jim Carrey eszetlenségeit, az akkor is jól szórakozhat rajta, ha tisztában van vele, hogy a Dick és Jane trükkjei sem önállóan, sem remake-ként, sem mint filmként nem sokat ér.
5/10
Nagyon gyenge. Nem Jim Carrey-n múlott, ő kihozza a maximumot a karakteréből.