The Last Voyage of the Demeter (2023) ☆ 👁

(André Øvredal)

amerikai-angol-máltai-német-olasz dráma, horror

3,0
★★★☆☆
61 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-02-05 10:39:37 fempolip (3) #16

Óriási kihagyott ziccer, aminek minden esélye megvolt, hogy egy brutális feszült thriller legyen, akkor is, hogy ha tudjuk mi a vége..mert itt már közel 130 éve tudjuk!!!
A látvány elég szép, a kosztümök nagyon jók, a hajó is próbál félelmetes aurát kölcsönözni, de valahogy olyan ...épp csak okés.
Éreztem mintha a hetvenes évek gótikus vonalát próbálták volna feléleszteni, de kevés sikerrel.
A színészek számomra próbálkoznak, de nem igazán fogott meg egy karakter sem. Kicsit hihetetlen volt számomra a mese, mint gyerekként a Piroska és a farkas..hogy is fér el a nagymama és a vadász abban a gyomorban? Bocsi a spoilerélt...
Alakul, szép, jobb pillanatok is akadnak, de totál unalom. Egyszer megnéztem, és köszönöm, ennyi elég is volt.

2023-10-31 13:21:55 Ubul (4) #15

tetszett, jó volt a hangulata, jól építette fel az atmoszférát már az elejétől kezdve, a feszültség érezhető volt.
Nem tudtam semmit a sztoriról, szóval nekem meglepetés volt. Emiatt én mindkét bevállalóságot üdvözöltem.

A gyerek halála egyértelmű, hogy benne kellett, hogy legyen, ha már az eredeti sztoriban is elvileg SENKI nem élte túl a legénység közül

Viszont nekem a végével se volt sok gondom, az is egyfajta bevállalás, hogy mert szembe menni egy alapvetően már megírt véggel. Bár ez is olyan, hogy alapból úgy tudják, nem élte túl senki se, de ha Clemens nem adta ki magát, akkor ugye honnét tudnák, hogy ő túlélte, stb...

A kocsmával kapcsolatos jelenetek amúgy nekem se a szivem csücske, kimegy egyedül Clemens, simán kinyírhatta volna Drakula / Nosferatu, bárhogy is hívjuk.


A CGI vér viszont néhol kizökkentett.

Sajnálom a film megítélését, az a 6.1 imdb-n szörnyű ezen film szempontjából véleményem szerint. Gondolom a vége miatt is lett így.

2023-09-19 09:56:24 Mikkey (4) #14

Meghozta a kedvem az őszi horror szezonhoz. Szokni kellett a gróf újdonsült alakját, de a baljós, hajós környezet kellőképp megbabonázott, tisztelettel nyúltak a témához. A végével sem volt gondom, stílusos belépő volt viktoriánus uraságtól :)

2023-09-18 21:04:47 jackbau33 (4) #13

Persze, én is így gondolom, hogy a másik dologban is lehettek volna merészebbek.

előzmény: Edwest12 (#12)

2023-09-18 18:33:12 Edwest12 (3) #12

Így van, egy véleményen vagyunk. Remélem, nem vetted kritikának a megjegyzésem. Lényege, hogy míg az egyik dologban valóban bevállalósak voltak, a másikban nagyon nem, és ez ártott a dramaturgiának.

előzmény: jackbau33 (#11)

2023-09-18 17:52:45 jackbau33 (4) #11

' bevállalósságot számomra mérsékeli az a tény, hogy aki ismeri a sztorit, az tudja, hogy az utat SENKI nem élte túl a legénységből.'

A körülmények miatt azért annak volt súlya szerintem, mert a gyerekhalál tabunak szokott számítani(még horroroknál is).Ha gyerek van egy filmben általában túléli, itt nem szaroztak sokat ezzel a dilemmával.. mind1 ez az én véleményem.A feka csávó túlélésével egyetértek de burkoltan utaltam is rá a véleményemben

előzmény: Edwest12 (#10)

2023-09-18 15:57:38 Edwest12 (3) #10

Felemás érzéssel keltem fel a film megnézése után. Egyrészt: egy filmet élvezni kell, nem a hibákat keresni (ezzel saját magamra reflektálok, senki ne vegye magára!). Jó volt ez, jó kis gótikus horrorsztori denevérszerű vámpírral, aki kellően ijesztő is volt. Másrészt sajnos néha azt éreztem, azért ülök a képernyő előtt, mert én meg akarom nézni ezt a filmet, nem pedig azért, mert annyira leköt. A szereplők, a színészi játék számomra is semmilyen volt. Liam Cunningham persze hozta a kötelezőt, de semmi extra. Nem jöttek át igazán az emberi drámák, a félelem, a klausztrofób érzés, hogy itt aztán nincs hova menni. A Jackbau33 és BonnyJohnny által említett bevállalósságot számomra mérsékeli az a tény, hogy aki ismeri a sztorit, az tudja, hogy az utat SENKI nem élte túl a legénységből. Nyilvánvaló volt, hogy a kisfiúnak is vesznie kell. Nem, szerintem nem voltak elég bevállalósak, mert csak akadt egy túlélő. S mindez miért? Hogy egy kétes megítélésű kocsmajelenetet leforgathassanak. Néha a főszereplőnek is meg kell halnia, és jelen esetben is hatásosabb lett volna, jobban fejbe kólintotta volna a nézőt, ha az orvost is elkapja a vámpír. Aztán lehetett volna kocsmajelenet, kicsit átszerkesztve, más szereplővel.

2023-09-05 17:54:24 Rorschach (3) #9

Speciel én inkább fancsali ábrázattal bánkódom, mintsem kárörvendenék. Nagy fun lehetett volna ebből az ötletből, és sajnálom, hogy a film nem tudta gördülékenyebben, élvezhetőbben kiaknázni a lehetőségeit.

előzmény: bambula (#8)

2023-09-05 14:23:15 bambula (3) #8

Nálam kicsit erősebb hármas,sajnálom,hogy nálunk végül nem lett belőle mozibemutató.
A hossza persze lehetett volna rövidebb,viszont a végével szerintem el lehet játszani,hogy utána még minden történhetne.
Annak külön örülök,hogy az IGN Hungary cikkével ellentétben itt nincs kárörvendés,hogy de jó,hogy anyagilag megbukott a mozikban ez a film.

2023-09-05 12:57:30 Rorschach (3) #7

Borzasztó rozoga hármas, de legyen. Voltak benne jó dolgok is, viszont a Jane Doe után ez szerintem méretes visszalépés... bár már a Scary Stories is az volt.

Azt még le kell írnom, hogy minden tiszteletem Bear McCreary-é, amiért szakmája karcsú minimumát teljesítve évtizedek óta meg tud élni a szórakoztatóiparban, Hollywoodon belül és kívül egyaránt. A score-ja annyira idejétmúlt, hogy a fogaimat csikorgattam.

2023-09-02 15:58:43 BonnyJohnny (3) #6

Az alapötlet jó, hangulatos a felvezetés, aztán a hajón a thrill is alattomosan bontakozik ki a legénység (és a nézők) előtt, fokozatosan (nem) mutatva a dolgokat, és még bevállalós is mer lenni. Aztán a bevállalása után elkezd szétesni a legénység és a film logikája is. A nő és a néger annyira felesleges ebbe a filmbe, mint a The Thingbe (ahol nem voltak... mert a történet szerint sem kellett lenniük), bár Corey Hawkins amúgy jó volt (a nő semmilyen), a (kelleténél kettővel több) végért meg két pofon járna.
Egyezzünk ki egy hármasban.

2023-08-31 16:20:55 jackbau33 (4) #5

Nekem is az utóbbi horrortermés kellemes meglepetése a Pápa ördögűzője és a Gonosz halott mellett.A "The Autopsy of Jane Doe" újrázós lesz, anno láttam de annyira már nincs meg hogy hova fut ki a sztori.

előzmény: Yuriko-chan (#2)

2023-08-31 10:59:32 Yuriko-chan (4) #4

Az utolsó jelenet tényleg nem kellett volna. Remélem nem akarják folytatni, és nem lesz a néger dokiból önjelölt Van Helsing.

előzmény: VVega (#3)

2023-08-31 10:42:03 VVega (3) #3

Nekem sajnos kevésbé tetszett, mint az előttem szólóknak, épphogy hármas nálam. Pedig az alapötlet jó, a szereplők jók, néha kellően brutális is, mégsem sikerül igazán feszült vagy ijesztő, izgalmas filmmé válnia egy percre sem. Az utolsó jelenet röhejes.

2023-08-31 10:05:45 Yuriko-chan (4) #2

Ezt a kommentet pont akkor küldted, amikor épp fenn voltam az oldalon, és eldöntöttem, hogy ez lesz az esti film. Elég creepy volt. :D

Nekem a rendezőtől nagy kedvencem a The Autopsy of Jane Doe. Rengeteg horrort láttam már, bárki megnézheti az adatlapomon, hogy mennyit, de a Jane Doe boncolása azon kevés, egy kezemen megszámolható filmek közé tartozik, amiken tényleg f*stam.

Mindezek fényében rendkívül várós volt számomra a Demeter, és bár az Autopsy szintjét nem tudta megugrani, nem csalódtam benne. A feszültségkeltés nagyon jól működik még úgy is, hogy minden néző pontosan tudja, hogy mi van a hajón. A látvány abszolút korrekt. A karakterek kedvelhetők, és nekem a casting is nagyon tetszett, számomra többen emlékezeteset alakítottak már más filmekben (Liam Cunningham - Dog Soldiers, Aisling Franciosi - The Nightingale). Mindent összevetve, a Demeter egy nagyon tisztességes film lett, a mostani silány választékban pedig egyenesen kiemelkedő.

előzmény: jackbau33 (#1)

2023-08-30 12:21:50 jackbau33 (4) #1

Jelen film Bram Stoker művének azon fejezetét dolgozza fel, amely a vámpírgrófot erdélyi otthonából Londonba viszi.Már az ötlet önmagában is fasza, hiszen az eddigi feldolgozások csak érintőlegesen mentek bele, hogy mi történt az átkozott utat megtévő (Demeter) szkúner fedélzetén.A végkimenetel persze ismert viszont az addig vezető 'hogyan?" végig tudott érdekes lenni.Az egy 'szűk' hajóra korlátozódó helyszín és az azt körülvevő tenger jól megteremti a klausztrofób érzést.Összezárva egy vérszomjas ellenséggel, menekülési lehetőség nuku, ráadásul a szeszélyes időjárási körülmények és az éjszaka is nehezített pálya... Øvredal tulajdonképpen az Alien tengeri változataként jellemezte saját filmjét...van benne valami.Már csak a helyszín miatt is adná magát, hogy egy őrülten elborult vérfürdőt kapjunk de a film inkább a fokozatosságra és az atmoszféraépítésre támaszkodik.Persze akadnak premierplán gore fröcsögő killcount-ok is de némelyiknek csak az eredményét látjuk.Az ilyen csoportdinamikás cuccoknál itt is képbe jön a bizalmatlanság, egymás vádolása, gyanusítgatása, tök jó adalék a karakteríveknek.Külön pacsi azért, hogy be merték vállalni a belebegtetettGyerekhalált, aminek folyomáynaként drámai jelenetek is akadtak később.Ha negatívumot kéne mondanom az utolsó jelenet nem (így) kellett volna, elvarrhatták volna azt a szálat... 7/10