Nyugati nyaralás (2022) ☆ 👁

Riviera East

(Lévai Balázs - Tiszeker Dániel)

magyar krimi, vígjáték

2,9
★★★☆☆
120 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-07-11 16:12:39 sptt (3) #13

Ötlettelen és poéngyenge vígjáték, ahol még a nosztalgia sem az igazi... Ha beírok 100 magyar színészt egy adatbázisba és random választom ki a szereplőket, akkor sem lett volna rosszabb a szereposztás, mint ez. A forgatókönyv nagyon gyenge, de ez vígjátékoknál előfordul, ha a poénok egyébként viszik a filmet - ezt nem viszik... Ha meg kellene nevezni egy dolgot, ami jól sikerült, az a filmzene, ami jól passzol a 81-83-as évekhez. 5/10

2023-06-29 08:56:28 hhgygy (3) #12

Nem tudom, miért kellett Pokorny Liát négerre maszkírozni a lestrapált családanya ábrázolásához, de ez csak szubjektív, a film meg objektíven gagyi. Nosztalgia 3-as.

2023-04-07 12:35:30 fempolip (4) #11

Hangulat ötös alá, emlékekből ötös fölé. Minden más felejthető. Legalább próbálkoztak elfelejteni a színpadias viselkedést. A kikacsintásokat elfogadtam. Leginkább három egyenként 10-12 perces rövidfilmbe el lehetett volna vinni.
Ja és nem emlékszem hogy valaha is láttam volna ennyire szépen csillogó autókat. Mert mikor kijöttek már akkor is matt volt mindegyik. De oké, gyűjtök féltett veteránautói.
Örültem hogy az általam nem igazán ismert, de mégis kívülről fújt unalmas retro zenék mentek.
Örültem hogy megnéztem, mosolyt csalt az arcomra. Ezért a négy csillag.
Ugyanis felhozta benne a soproni márka-forint váltás emlékét, hogy ha átléptük a határokat, kb szétszedték az autókat a magyar határőrök és mindenki gyanús volt aki nem beszélte a magyart. A balatoni suttyó pincéreket, és gyakorlatilag bárkit, aki le akarta húzni azokat akik nem szólaltak meg magyarul.
Külön dicséret a borzalmas nyelvi kiejtését.
Ha ez nem lett volna akkor kettes.

2023-02-04 01:39:45 VVega (2) #10

Nagyon-nagyon kellemetlen film, ami maga se tudja, mi akar lenni.

2023-01-29 00:30:15 PINK(e)03 (2) #9

Nem írok gyakran véleményt, s ha meg is teszem, lehet, egy ennél érdemesebb filmre kéne pazarolnom a szavaimat, de te jó ég! Őszintén nem tudom, mennyire lehet reális az alaptörténet a kölcsönvett német személyazonossági igazolvánnyal és a kispolgári családdal menő sportkocsiba csomagolva, nem is merném vitatni, de ez a film valahol nagyon elcsúszott, kb. így: „Ennek kettőt kell ugrani, hogy egyet csobbanjon.” Az elején picit felcsillant a fülem: Carson Coma! De Nico?! Pedig nem is vagyok nagy rajongójuk (nem úgy, mint Adél!), esetleg egy-egy szövegrész az, ami megfog náluk…

De az a sokk, ami ebben a filmben megcsapja az ember fülét, juj. Kezdődik a Nyugati nyaralás, azaz a Vakáció-ó-ó, aztán beköszön Tarzan boy, a szerte Európában (el)ismert Soltész Rezső előbb németül (natürlich!), később Patkós Márton megszemélyesítésével már magyarul kornyikál (kicsit átformálva: naturlich!), továbbá felbukkan egy-két magyar mulatós is, egy szexuálisan túlfűtött 99 Lutfballons, egy francia "klasszikus", aminek a címére azóta sem bírok rájönni, Szikora is megmutatja tehetségét („papázik” a háttérben). Már csak azon csodálkozom, a „Reptér” miért nem szól, ha egy permetezőgépes sétarepülés is a bugyuta balatoni kirándulás programja. Ja, talán azért, mert még ezen család legfiatalabb női tagja is így vélekedik: „Szerinted én Korda Gyurit szoktam hallgatni?!” Legalább ennyi…

Maga a film szintén elég gyenge, még annál is gyengébb alakításokkal, amit mellesleg kitől is várnék?! És igen, aki ezen szövegkönyvből képes esetleg többet kihozni, hát, az előtt le a kalappal! Egyébként néhány jópofa mondat kivételével elég ciki, egy gyorsan összecsapott általános iskolás tini fogalmazására hajaz. Kár érte...

Aztán jön a bál, Sandra Bullock-féle beépített szépséges szó szerinti és átvitt értelmű botladozásokkal egyaránt, amik már az eredeti filmben is kínosan hatnak, nem még itt, végül pedig – elég erős szarkazmussal – pofon csap bennünket egy hatalmas fordulat. S hogy erre még honnan volt erejük a rendezőknek, az jó kérdés.

Leginkább én is így éreztem magamat: „(…) egy kurva szót nem értettem.” És ez így sajnos nem futja sokra.

2022-09-26 18:48:18 dittike (4) #8

Jó hangulatú, szórakoztató magyar kémfilm, vígjátékba ágyazva.

2022-09-24 18:08:47 Atazzz (3) #7

Soványka, kevéske, erőtlen. Inkább való délutáni tévéfilmnek, mint a moziba. De azért jópofa!

2022-09-21 10:16:24 Umberto (2) #6

Ez a film sajnos borzalmas. Azokra a "régi, szép" időkre emlékeztet, amikor még olyan "klasszikusok" születtek, mint a Megy a gőzös vagy a Tibor vagyok, de hódítani akarok.

2022-09-20 16:54:07 bambula (2) #5

Azt még hozzátenném pluszba,hogy akár tévéfilmnek készült a film akár nem,Mertz Tibornál rosszabb Kádár Jánost biztos nem találtak volna.
Amíg nem mondták,hogy kit alakít,fogalmam sem volt róla ki az a pali a német fickó mellett.

2022-09-16 09:16:29 ryood (?) #4

a telexes és/vagy a film.hu kritikában írnak róla :)

előzmény: bambula (#3)

2022-09-16 09:03:13 bambula (2) #3

Hoppá!
Köszi az infót. :)

előzmény: ryood (#2)

2022-09-16 08:59:28 ryood (?) #2

"Néha olyan volt mintha nem is egy moziba szánt darabot,hanem egy tévéfilmet néznék."

Nem véletlenül, ugyanis eredetileg tévéfilmnek készült, tévéfilmes büdzsével, végül úgy döntöttek, hogy moziba küldik.

előzmény: bambula (#1)

2022-09-15 16:43:31 bambula (2) #1

Az idei év egy újabb csalódása számomra.
Remek ötlet,harmatgyenge forgatókönyv és megvalósítás.
Néha olyan volt mintha nem is egy moziba szánt darabot,hanem egy tévéfilmet néznék.
Sokkal több volt szerint a dráma (főleg családi), mint a vígjátéki elem.
Számomra a legnagyobb poén Patkós Márton Soltész Rezső alakítása volt.
Csak gratulálni lehet az előzetes vágójának, mert egy sokkal jobb filmet árul az előzetes mint amilyen maga a film lett.
Mintha nem is a Nagykarácsony alkotói készítették volna ezt a filmet.
Orosz Ákos és Ötvös András párosával egyszerűen nem tudtak élni az alkotók, ami nagyon zavaró.

Amivel plusz nézettséget hozhatnának a filmnek, az az lenne, hogy a filmben szereplő, fuatalol körében nagyon népszerű Carson Comát betehették volna az előzetesbe.
Bár a végén csalódottak lennének a rajongók, amikor látnák, hogy alig egy percet szerepel a banda a filmben.