Midnight Mass (2021) ☆ 👁

Mise éjfélkor

(Mike Flanagan)

amerikai-kanadai dráma, horror, minisorozat, thriller

4,0
★★★★☆
65 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-03-31 21:25:24 tomsen81 (5) #7

Mestermű.

2022-01-04 14:33:46 Rorschach (?) #6

Ugyan elég komótosan indul be a sorozat és nem is hibátlan, de amit jól csinál, azt konkrétan formabontóan eredetin műveli, úgyhogy szerintem ott a helye a tavalyi év megkerülhetetlen alkotásai közt.

2021-11-29 17:10:27 Bateman (4) #5

Rendhagyó modern vámpírfilm Flanaganhez hűen sok moralizálással. Számomra kifejezetten üdítőnek hatott még úgy is, hogy volt egy erős Stephen King féle Borzalmak Városa utánérzéses hangulata, de ez inkább hozzáadott az élményhez. A színészek nagyon jók, Hamish Linklater pedig különösen jó. A sztori, a dráma, a képek, a rendezés szintén elsőrangú munka. Nagyon erős 4-es, de közelebb van a zseniálishoz, mint a jóhoz.

2021-11-27 14:31:54 Gergely Gergő (5) #4

Pedig nagyon jó, ha lesz hozzá erőd, tégy vele még egy próbát, nem bánod meg! A lelkizős részek tényleg kicsit soknak érződnek, de vannak benne igazán kellemes párbeszédek ezen a fronton is!

előzmény: Ubul (#3)

2021-11-26 11:29:59 Ubul (?) #3

Flanagan-től átlagosan minden jöhet, de valahogy ez a 2. rész után nem csúszott. Pedig amihez ez az ember hozzányúl, átlagosan aranyat ér, de számomra már túl vontatott, és lelkizős lett.
Ahogy Edwest12 is írta, unatkoztam, vontatott volt. Drága mostanság az idő, főleg gyerek mellett, nem várhatok x részig, mire beindul a cselekmény, ha 1-2 rész után nem vesz meg, akkor ennyi, nem vagyunk barátok.
Ha pontoznám, akkor értelemszerűen nézhetetlent kapna, hisz nem tudtam végignézni, de amúgy a képi világ, karakterek, sztori egyben van egy 3.5-4-es osztályzathoz.
Szóval nem osztályzom :D

2021-11-26 10:44:27 Simpleton Larry (4) #2

Nem rossz és néha tud is mondani valamit, amikor éppen nem akar nagyon mondani valamit.
(A férfi főszereplő elmélkedései a hitről illettek volna kifejezetten inkább egy kamasz szájába, mert annyira tutimegmondósak.)

2021-11-25 17:56:58 Edwest12 (4) #1

Mindenképpen egy jó sorozatnak tartom a Mise éjfélkort, ezt muszáj már az elején leszögeznem. Igazából egy dolog volt, ami kifejezetten zavart, ez pedig a túlzásba vitt moralizálás, elmélkedés. Az író(k)nak biztos nagyon nagy gondolataik voltak, amik kikívánkoztak belőlük, de sajnos elvétették a mértéket, és ezért a néző sokszor érzi azt, hogy unatkozik, hogy vontatott a cselekmény, mert minduntalan megszakítja valamelyik szereplő elmélkedése. Meglehet persze, hogy éppen ez az, ami más néző számára kiemeli a sorozatot az egyszerű horrortörténet kategóriájából.
A sorozatban szereplő vámpír ha nem is egyedi, de mindenképpen a jobb ábrázolások közé tartozik. Kellően ijesztő, állatias, végszomjas, azt meg kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy a szárnyai miatt angyalnak hitték. A maszkmesterek egy kicsit jobb munkát is végezhettek volna, mert azért itt-ott kilógott a lóláb szerintem, de ezt meg lehetett bocsájtani. Jók voltak a szereplők, senkinél nem éreztem azt a gyakori hibát, hogy egysíkú lenne a karaktere. Kifejezetten tetszett az a finomság, ahogy Bev Keane végzetében bemutatták, mennyire ateista is volt valójában. Egy jóféle, akár újranézésre is alkalmas minisorozat szerintem.