The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) ☆ 👁

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

(Tom Gormican)

amerikai akciófilm, szatíra, vígjáték

3,5
★★★☆☆
112 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-02-24 20:53:27 tomside (?) #9

Valaki az tudja ezt a filmet küldeni, ha privátban elárulom neki az e-mail címem? :)

2023-02-13 12:00:46 Xuja (3) #8

Könnyed, önironikus, humoros kis akcióhülyeség egy magát ugyan kifigurázó, de néhol meg inkább öntömjénező Cage-vel. Az egész arra a gimmick-re épül, hogy a színész itt saját magát alakítja, de amúgy nem eléggé elszállt és őrült, kicsit jobban is megszaladhattak volna az alkotók - ráadásul az effajta "posztmodern" ironikus akciómozikkal is lassan Dunát lehet rekeszteni. Pascal engem annyira nem nyűgözött le, és úgy általában a mellékszereplők elég gyengék és sótlanok voltak. Azért az utalások és a filmtörténelmi eszmecserék tetszettek, még ha néhol kicsit erőltetettek is voltak a párbeszédek. Betonközepes.

2022-07-13 12:26:40 miraculum (3) #7

Teljesen jó kis komédia némi akció beütéssel, egy erős hármast mindenképp megér a Cage-Pascal kémia miatt, egy könnyed szórakozásra bármikor ajánlható.

2022-05-15 07:24:39 TheDriver (4) #6

Nicolas Cage visszatért! De hiszen el se tűnt, hangzik el többször a filmben. Nicky, aki Cage fiatalkori, lázadó énje többször megerősíti főhősünket, hogy ő még mindig egy nagybetűs filmsztár. Ezek a jelenetek egyébként fantasztikusak lettek. Na meg az LSD-s kiruccanas, ami számomra sírva röhögős volt. Több helyen leírták már, hogy Pedro Pascal és Nic Cage párosa mennyire jól működik a vásznon és milyen szórakoztató őket nézni. Nos ez valóban így van, hiszen a közös jeleneteik, beszélgeteseik a film csúcspontjai. Az év egyik legkellemesebb meglepetése lett számomra A gigantikus tehetség, hiszen hatalmas szívvel van elkészítve és látszik, hogy fontos volt az alkotók számára. Cage egyébként roppant szerethető és kellően önironikus benne, egyszerűen nem lehet őt nem szeretni. Persze én mint nagy kedvelője lehet kissé elfogult vagyok, de engem ezzel a mozival teljes mértékben megvettek. A poénok nagy része üt, az akciójelenetekből pedig a költségvetést nézve szerintem kihozták a maximumot. A művészúr rajongóinak kötelező, de laikusok is simán élvezni fogják, ha egy jó, kicsit 90 - es évekre hajazó buddy moviera vágynak. Nem ez lesz Mr. Cage gigantikus visszatérése, de az irány megfelelő. Még több ilyen minőségi munkát és remélem láthatjuk még a közeljövőben A kategóriás filmekben a mestert.

2022-05-12 10:07:16 TheDriver (4) #5

hát nagyon nem így van... egyöntetűen pozitív kritikákat kapott mindenhol.

előzmény: terika (#4)

2022-05-12 09:43:15 terika (?) #4

Én ennek a trailerét láttam csak, de nagyon izzadtság szagú még így is az egész. Olyan vállalhatatlan kategória, még Nic Cage-hez képest is. :(

előzmény: Ubul (#1)

2022-04-29 18:21:21 hollyaudreyanne (4) #3

Ez egy nagyon aranyos film. El tudnám még tovább nézni a Nicolas Cage - Pedro Pascal párost.

2022-04-28 13:26:55 TheDriver (4) #2

ezt is meg kell becsülni.... :)

előzmény: Ubul (#1)

2022-04-27 18:04:48 Ubul (4) #1

úgy látszik Nic Cage-nek 2-3 évente van mostanság egy minimum jó, de akár zseniális filmje is. Kár, hogy mellette becsúszik 5-6 nézhetetlen