Finch (2021) ☆ 👁

(Miguel Sapochnik)

amerikai-angol dráma, sci-fi

3,4
★★★☆☆
89 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-04-08 14:33:07 Calavera (?) #7

Olyan Book of Eli és I'm legend keverék.
Posztapokaliptikus filmnek nagyon gyenge, inkább családi "szeljük át az USAt". Megvan apuka, gyerek, kutya, csak anyuka hiányzik.
Az "izgalmas" részek, unalmasak, sablonosak. Mondjuk nincs is belőle sok. amikor abban az étteremben majomkodnak, bíznánk benne, hogy valami izgalmas dolog miatt sejtelmes a jelenet, erre annyi, hogy jaj elgurult a busszal 5 métert. Az is amikor követik őket, aztán megintcsak semmi, csak a lamentálás hogy lebaszta a tetőről a napelemeket.

Nagyon hosszú, amíg megismerjük, hogy a robotot építi, beszélgetnek, járni tanul.

Robotos filmnek egyébként nem rossz, hogy hogy válik emberivé egy robot.


Minek kell minden boltra nyomtatott nagy betűkkel felírni, hogy CLEARED? Miért nem elég egy X? Mindegy is.

2022-01-18 14:10:38 ChrisAdam (4) #6

Kicsit kihagyott ziccernek érzem: bár a két főszereplő nagyon jól működik együtt a vásznon, mégsem érzem, hogy kiütött volna egy újabb szintet az ember és robot kapcsolatának ábrázolásában. Lehetett volna merészebb, főleg, ha már ennyire humánussá tettek egy gépet. És habár Jeff biztosan felfurakodik a történelem legemlékezetesebb robotjai közé, ez mégis inkább azért van, mert mellette Tom Hanks az Tom Hanks. Nem túl bevállalós film a zöld üzenetével sem, sokkal erősebben kellett volna gyomron ütnie, pedig ha máskor nem, akkor ezekben az években igazán lehetne már olyan (poszt)apokaliptikus drámákat csinálni, amik egészen vészjóslóan és életszagúan, valóságosan mutatja be a klímaváltozás következményeit.
Máskülönben nagyon kellemes szórakozás, gyönyörű látványvilággal, jó zenékkel, zseniális Tom Hanks-szel.

2021-12-27 20:34:40 4minute (3) #5

jó hosszú reklámfilm lett.

2021-11-14 08:41:29 hhgygy (5) #4

Olyan volt, mint egy sokadik Spielberg-mese, engem megfogott. Érdekes kérdés az ember-robot tematikában, hogy amikor majd már ilyen szinten lesznek a robotok, a háziállatok vajon tényleg ugyanúgy tudnak-e majd kötődni. Mint macskatulajdonos, kétlem :-}

2021-11-13 20:22:45 ifj. Ó. Posszum (5) #3

Soha nem volt az American Pie az Amerikai pite zenéje. Madonna feldolgozása a Második legjobb dolog c. filmjének a betétdala.
De ez eredetileg egy 1972-es Don McLean dal. Számos utalással az akkori korra.
Nem a pitek*rás miatt szól állandóan a filmben, hanem az édeskés zenei világot ellenpontozó dalszövege miatt. És mert a zene sejteti is a történet végét. Kib*szott katartikus, már amikor először felcsendül.

Találtam egy aránylag elfogadható fordítás részletet:
"Ég veled Miss American Pie
Levezettem a partra a Chevymmel
De nem volt egy csepp víz sem
A régi jóbarátok whiskyt iszogattak
S arról daloltak, ez lesz életük utolsó napja
Ez lesz életünk utolsó napja"

2021-11-13 16:54:14 korpinger (?) #2

Az utolsó mondatodnál talán használhattad volna a spoiler gombot egy 1 hete nézhető filmnél. MEg amúgy az egész kommented miatt jár a taps. Nagyon hasznos volt. Köszönjük!

előzmény: kovi1970 (#1)

2021-11-13 10:33:33 kovi1970 (3) #1

Ha már folyamatosan az amerikai pite zenéje szólt, és Finchnek hívják a főszereplőt... Mindig az jutott eszembe, hogy Finch húzta meg Stifler mamáját a másik filmben, így komolyan se tudtam venni ezt. :E
A happy ending se igazán tetszett. XD