Donde caben dos (2021) ☆ 👁

Ahol kettőnek van hely

(Paco Caballero)

francia-spanyol vígjáték

3,1
★★★☆☆
15 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-04-20 14:35:04 somogyireka (4) #3

Gondolod, hogy ez dél-Európa felfedezése? Én épp nem vagyok annyira odáig értük, úgy általában a konzervatív világuk miatt. ha most valami nagyon szépet szeretnék írni sokat bántott, ütött-kopott, elhasznált kis hazámról, akkor most nekem ez a jelenség a MAGYAR. Emiatt tartok még ki odahaza...(persze éppen minden azt mutatja, hogy a legtávolabb állunk a szerelem szabadságától), nem is véletlen írtam nagy betűvel

2022-04-20 12:46:31 Yuriko-chan (5) #2

Köszönöm, hogy megnézted, és köszönöm a véleményt! Számomra ez a film majdnem olyan jelentőségűvé vált, mint annak idején a Teljesen idegenek eredeti, olasz verziója, amely - túlzás nélkül állítom - megváltoztatta az életemet. Fantasztikus, hogy ebben a témában mekkorát tud alakítani a mediterrán Európa, és könnyed filmnek álcázva mennyire fájdalmasan mélyre tud hatolni a lélekbe...

előzmény: somogyireka (#1)

2022-04-20 12:25:40 somogyireka (4) #1

Micsoda bátor, a fülledt, fáradt, összevissza hazudott párkapcsolati rendet felborító film, mely nem fél a legaljáról indítani, vagyis elsőre úgy csinál, mintha egy nyálas, felszínes amerikai szexmozi lenne áthozva Európába, sőt a felszínén végig az is marad. Mellek zuhanása, nedvek csobbanása, fitymák csattogása, cuppogás, kéjhörgés(vagy halál), sosincs csend. Itt valaki mindig vágyakozik, behatolni, befogadni, ám végső soron megsemmisülni akar egy kicsit már az életben. Központban egy swinger klub, ahol úgy tűnik, el lehet bújni a test redői vagy két sikoly között, az érzelmeket úgyis, mint utcai ruhát le kellett (volna) venni a bejáratnál. Aztán kiderül, hányan csak becsempészik..
És micsoda színes a paletta, mennyiféle szerelmi vágy, szexuális irányultság, ebben a filmben egyenrangú elhagyott meleg, hirtelen leszbikussá lett középkorú asszony, a monogámia koloncait gyorsan a házasságkötés előtt ledobó pár, aki nem akar azzal a szomorúsággal találkozni, hogy hiába szépítjük a dolgot az esküvő, ha az előző évszázadok rendjének hódolunk, szabadságunk halála. Csak mondjuk korábban nem éltünk ennyi évet..
De ugyanazon a pályán játszik túlfűtött feleség, aki arra gerjed, mert csak, mert ilyen, ha a férje mással szeretkezik, bocsánat, ha baszik. Ám az sem baj, ha kötelet ragadunk és megvalósítjuk a BDSM eredeti filozófiáját, a "megadom magam a semminek" gyönyörű elvét..

Itt végre mindent lehet, ám senkinek sem ígértek könnyű utat, mert a társa, társakra lelés, hisz életünk talán egyetlen lényegi része, na meg majd az, miként távozunk, a legnehezebb rész, de itt legalább sűrű anyagi mivoltunkon átvergődve egy próbálkozás születik erre.
Nagyszerű film, az elmúlt három éjszaka nézett Bergman-trilógia után meg pláne.