Kate (2021) ☆ 👁

(Cedric Nicolas-Troyan)

amerikai akciófilm

3,0
★★★☆☆
85 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-03 07:55:07 Ubul (4) #13

ez számomra meglehetősen jól sikerült. Nagyon a közepes, hármas osztályzaton gondolkodtam, de voltak olyan apró nüanszok benne, ami simán felvitte egy gyenge négyesre. Mondjuk az autós üldözés az elején a CGI-vel elég durva volt, majdnem kikapcsoltam, pedig jól indult.

Aztán szerencsére földhözragadtabb lett az egész, két lábon :D John Wick remake MEW-el, akit imádok, és itt is jó volt nézni. A verekedéses koreográfiák az elején pl szintén tök jók lettek, a sok vágás ellenére is. Aztán persze elvesztette a kezdeti lendületet, bár ez nem csoda a polonium 204 rosssz, éééétem?

és a vége tette a pontot a gyenge 4-esre. Ezt nem igazán lehet folytatni, legalábbis a főszereplővel, de hát akkor meg már más lenne a cím is :D

2022-06-06 20:47:30 sptt (3) #12

Alapvetően nem egy rossz mozi. Pörgős, kemény, vagány dumák, remek akciójelenetek, de azért ma már ennél több eredetiséget is elvárna az ember egy filmtől. Ha nem tizenöt évesek vagyunk, akkor feltehetően már láttunk minimum száz akciófilmet, az pedig pont elég ahhoz, hogy ennek a történetnek minden komolyabb kérdését azonnal megválaszoljuk. Így pedig tipikusan az a film lesz, amin jól szórakozunk, de azonnal el is felejtjük. 6/10

2021-10-25 01:41:45 dittike (5) #11

Örülök, hogy abszolút a női vonal erősödik, még ebben a kemény jakuza világban is, ahol mindig a férfiaké volt az előjog.

2021-10-18 19:05:11 lizardking (4) #10

Mostanában sok a kemény csaj - The Doorman, Lőpor turmix, A védenc, Jolt -, ami teljesen jó, csak sajnos mind középszerű, eddig ez volt a legjobb, ezt a hozzáállást kéne még csiszolniuk a készítőknek, és akkor jöhetnének a jobbnál jobb akciófilmek, női főhősökkel.

előzmény: Mikkey (#9)

2021-10-18 18:59:13 Mikkey (4) #9

Igen én is hasonló okokból kanyarítottam a 4-es felé az osztályzatomat. Jól esett nézni, a környezet cukor volt a szemnek, ez az odacsavart lazaság sokkal jobban csúszott mint pl egy karót nyelt Atomszőke.
Élvezte a szerepét, a Ripley párhuzam meg már a Cloverfield 10 lane kapcsán egyértelmű volt számomra ;)

előzmény: lizardking (#8)

2021-10-18 18:53:15 lizardking (4) #8

Amikor olyan eset áll elő, hogy nem tudom eldönteni, a jobb vagy a gyengébb osztályzatot adjam, akkor meg szoktam kérdezni magamtól, hogy szőrös szívű legyek vagy ne? A Kate esetében utóbbi mellett döntöttem, mert bár igaz, hogy semmilyen szinten nem nyújt újdonságot, láttuk már ezt a sztorit, ismerjük ezeket az archetípusokat, a fordulat pedig már kb a 15. percben borítékolható, a filmnek mégis van identitása. Köszönhető ez elsősorban Mary Elizabeth Winsteadnek, aki mindent kifacsar soványka karakteréből, és baromi jól áll neki ez a badass bitch-szerep, mi több, amikor szétzilált fejjel, de elszánt magabiztossággal az arcán flangál olajzöld dzsekijében, egy az egyben Ellen Ripley jutott róla eszembe.

Aztán ott van az Anit játszó fiatal leányzó, aki olyan természtességgel hozza az idegesítő(nek szánt), de érző szívű tinit, hogy lehetetlen nem megkedvelni, közte és Winstead között remek a kémia. A sötét sikátorokkal éles kontrasztban álló neonfényes főutak és épületek oszakai miliője hangulatos helyszínnek bizonyul, élvezet nézni az ezen háttér előtt zajló brutális, nyers, korrekten megkoreografált akciókat. Kár, hogy a végére pont elfogy a szufla, a legjobb jeleneteket addigra már ellövik, ellenben meglépik azt, amit kevés hasonszőrű filmben szoktak, és szerintem innen még kimagasló siker után sincs lehetőség visszatáncolni, a sugárfertőzés az sugárfertőzés. Mindezek, és az alacsony átlag fényében megkapja a gyenge négyest, mert 2.9-nél ebben azért szerintem több van.

2021-09-19 11:30:54 bambula (3) #7

John McClane lánya aprításba kezd.Volt kitől örökölnie,úgyhogy jól csinálja. :)

2021-09-19 01:32:13 Benny Bug (3) #6

A sokadik egy kaptafára felépített "női bérgyilkosos" film, ezúttal némi Crank-utánérzéssel. A történet kiszámítható és többségében nem is túl érdekes, a karakterek jellemábárzolása sem mutat túl a megszokott kliséken. Tényleg nincs benne egy valódi pillanat, ami meglepetést tudna okozni. A Japán által biztosított helyszín azonban már-már cyberpunk vibe-ot ad és képi világában is ügyesen köszön vissza az ország elvont, ám számomra nagyon vonzó és sokszínű stílusa. A nem megszokott, japán zeneválasztás tovább növeli a különc hangulatot, ezúttal azonban egyértelműen a film előnyére vált azok használata. A produckió igazi sztárja természetesen Mary Elizabeth Winstead, aki a lelkét is kijátssza nem túl összetett, de legalább menőre vett karakter bőrében. Woody Harrelson laza rutinból lehozta az egészet, őt azonban még ilyen körülmények között is bármikor szívesen látom. Ja, elég brutális módon folyik az adok-kapok, akadnak durvább momentumok, tehát legalább nem akarták gyerekeknek eladni azt, ami abszolút nem nekik szól alapjáraton. Szóval nem rossz film a Kate, Netflixes mércével pedig főleg nem. Egyszer tök okés, de sajnos fájóan semmi igazi plusz tartalom/érték nincs benne, ami kicsikét is kiemelné a többiek közül.

2021-09-16 15:41:17 Dió (2) #5

Én is Winstead fan vagyok, de ezt alig tudtam végignézni. Annyira képtelen kiemelkedni az átlagból, és legalább valami akciófilmes minimálmércét megütő karaktert építeni Winstead figurájára, vagy valami olyan sztorit letenni az asztalra, amin ne akarnék kétpercenként ásítozni, hogy nekem a végén már konkrétan tekergetnem kellett. Nem tudom, meddig jönnek még futószalagon az ilyen kívül-belül nulla filmek, de vagy ezek egyre unalmasabbak, vagy én vagyok egyre allergiásabb rájuk (I think mindkettő:).

előzmény: Ubul (#4)

2021-09-16 09:26:27 Ubul (4) #4

én útálom, viszont Mary Elizabeth Winstead fan vagyok (bár hosszabb hajjal sokkal jobban néz ki), szóval patthelyzet :D

előzmény: Poleon (#3)

2021-09-16 06:33:05 Poleon (3) #3

A jó film manapság ritka mint a fehér holló. És ez sem lett jó film, ellenben nem kapcsoltam ki 10 perc után. Lehet kötekedni, de valamiért tényleg érdemes végignézni annak ellenére is, hogy nem tökéletes. Woody Harrelson karaktere jóval többet érdemelt volna, ez a része a produkciónak óriási csalódás.
Azt kell mondjam a sok rossz film között manapság üde színfolt, viszont ezt kivívni nem túl nagy dicsőség és egyben mindent elmond a felhozatalról. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, viszont aki utálja az "idegesítő" japán zenéket készüljön fel lélekben.

2021-09-12 07:03:29 ifj. Ó. Posszum (4) #2

Semmi eredeti nincs benne. Mindent látunk már valahol, minden fordulatot, karaktert, akciót, stb.
Viszont Mary Elizabeth Winstead a tömegfilmek Charlotte Gainsbourg-ja. Finom, érzéki játék, a tekintetével, vagy akár a levegővételével is monologizál és közben akkora titok lengi körül, hogy fülled a monitor. Rajongok.

A kameramozgások és a látvány is pazar. Akár felesleges is lehetett volna, de valami miatt működik. Talán - ahogy mondani szokták - leszállt a filmisten a vágószobába.

2021-09-11 14:41:29 BonnyJohnny (3) #1

Crank női verziója, csak lazaság helyett komoly(kodó) hangulattal. De (időben és gyártóban) közelebbi példa a Jolt: női főszereplőnk férfiakat aprít kemény, naturalista (nem realista) harci koreográfiák, és mutatós sebesülések közepette. Nincs túlhúzva, nincs túlcsavarva (az áruló személye a trailertől kezdve nyilvánvaló).