Elizabethtown (2005) ☆ 👁

(Cameron Crowe)

amerikai dráma, szerelmi történet, vígjáték

3,0
★★★☆☆
194 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Először Jane Fondára osztották Drew anyjának szerepét, de a színésznőnek végül le kellett mondania.

Ashton Kutcher, Seann William Scott, Colin Hanks,Chris Evans és James Franco mind részt vett a meghallgatáson Drew Baylor szerepéért. Kutchert fel is kérték rá, ám Cameron Crowe rendező a forgatás alatt úgy döntött, igazából nem ő a megfelelő ember a szerepre, így Kutcher elhagyta a projektet.

[[Jessica Biel]g eredetileg a női főszerepért vett részt meghallgatáson. Végül egy kisebb szerephez jutott.

A temetői jelenetben az eső nem volt betervezve.

Ez Orlando Bloom első főszerepe egy széles körben vetített (600 mozi felett) filmben, amely a jelenkorban játszódik, és amelyben amerikai akcentussal beszél.

A filmben Claire barátjaként említik a Ben nevű szereplőt, az eredetileg vágott verzióban azonban kiderül, hogy Ben Claire bátyja.

Az egyes jelenetek felismerhető forgatási helyszínei között szerepe Louisville, Kentucky, ezen belül is a Brown Hotel és a Cave Hill-i Temető és Arborétum. Noha a kültér, a hall és a folyosók valóban a Brown Hotelhez tartoznak, a hotel Chrystal Ball Roomjának a másolatát láthatja a néző.

A film számottevő szabadsággal él a regionális földrajzzal kapcsolatosan, hiszen Louisville és a Tennessee-i Nashville éppen fele akkora távolságra vannak egymástól, mint a valóságban.

Az Elizabethtown karakterisztikája hasonlóságot mutat a 2004-es A régi környék című filmmel, mivel mindkét filmben a főszereplő fiatal férfi a nyugati partról keletre utazik egy szülő temetésére. Mindkét esetben végül szerelembe esnek egy olyan lánnyal, akivel eleinte nem áll szándékukban komoly kapcsolatba bonyolódni.

Azzal szemben, hogy a film címe Elizabethtown, a filmet Versailles-ban, Kentuckyban vették föl. Erre bizonyítékul szolgál, hogy egyes jelenetekben a háttérben láthatók emberek, akik sárga-fekete színű pólót viselnek, ezek a színek pedig a Woodford Megyei Gimnázium színei, s az iskola Versailles-ban található.