Pride & Prejudice (2005) ☆ 👁

Büszkeség és balítélet

(Joe Wright)

amerikai-angol-francia dráma, szerelmi történet, vígjáték

3,7
★★★☆☆
544 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

A Wiltshire-ben lévő Wilton House-ban vehették fel a fiatalok találkozását, mert csak a belső jeleneteket filmezhették itt.

PG

A Kent-ben lévő Groombridge Place szolgált a Bennet család házaként.

PG

A Bedshire-i Basildon Park a báli és kertbéli jeleneteknek adott helyet.

PG

Az 1960-as évekre a kastély állaga leromlott, így a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy megnyitják a látogatók számára és meglepetésükre olyan látogatottá vált, hogy a belső felújításokat elvégezhették.

PG

A Lincolnshire-i Burghley House a Lady házaként szolgált a hatalmas belső festmény miatt.

PG

A színészek nagyon élvezték a helyszínt, mindenhova szabadon mehettek és nagyon élvezték a szobák különböző mértékű visszhangosságát is.

PG

A XVIII. században itt élt családnak szintén lányai voltak és az egyikük 1785-ben írta a falra azt az üzenetet, amit a filmben is felhasználtak.

PG

Lehetőséget kaptak a belső és a külső térben is forgatni, itt készültek azok a felvételek, amikor a belső térből az ablakokon át a környezet is látszik.

PG

A termekben a falak elé húzott paravánokkal oldották meg a belső tér látványát, ami fél méterrel szűkítette a belső teret.

PG

A Kent-ben lévő Groombridge Place szolgált a Bennet család házaként.

PG

Nehéz volt a forgatás, mert ez az egyik leglátogatottabb kastély és semmilyen átalakítást se engedélyeztek, ezért nagyon gyorsan kellett forgatniuk.

PG

A Derbyshire-ben lévő Chatsworth House-ban kezdődik a film.

PG

A filmben szereplo kastelyok tobbsege szabadon latogathato.

PG