Black Panther: Wakanda Forever (2022) ☆ 👁

Fekete Párduc 2.

(Ryan Coogler)

amerikai akciófilm, dráma, fantasy, kalandfilm, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
168 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-03-14 14:31:18 Corso666 (4) #8

Megleszek kövezve, de utóbbi évek legjobb Marvel mozija volt számomra. Hozzáteszem már baromira kiégtem képregény filmektől, utolsó Thort, Galaxis őrzői 2.-t stb elég hamar ki is nyomtam, 10 éves énem biztos értékelte volna azokat, de nekem már gagyi szintet súrolják.
Ebbe viszont nekem minden benne volt, nem túltolt akciók, magasabb emberi eszmékkel való azonosulás, kerek sztori, gonszunk bukása és kapitulációjának megmagyarázása külön pacsi

És a lényeg, amit pont ettől a filmtől nem vártam volna. Ha nem nézted meg, azt gondolod, hogy az egész film woke kampány, de ha megnézed, utána rájössz, hogy ez az utóbbi évek legszabadabb filmje. Oké, afro vonalon fut és ezért teheti meg, de nincs beleerőszakolva a sok f**ág, ami az elmúlt évtized filmjeire jellemző. Nem részletezném, tudjuk miről beszélek. :)
Viszont roppant zavaró CGI-on való spórolás a rengeteg sötét jelenettel, amiből sokszor semmit nem lehetett kivenni.
Ettől független nem életem filmje, felkerekített 3as a pozitív csalódások miatt.

2023-03-08 23:44:03 slawter (3) #7

Nagyon sokszor zavaró volt a fényképezés.

2023-02-02 13:25:32 Simpleton Larry (3) #6

A Marvel filmek kénytelenek azzal a hátránnyal indulni, hogy Marvel filmek. Értem ezt úgy, hogy meg kell felelniük olyan kritériumoknak, amik egy filmnek sem válnak előnyére, de egy franchise működtetéséhez elengedhetetlenek. Példának okáért ebben a filmben egy kivételével minden szálat nyitva hagynak, amit bármely más esetben negatívumként hoznánk fel, de itt kötelezőnek tekintik, hisz csatlakoznia kell az univerzumhoz, és ezt úgy tűnik, nem képesek másként elérni.
De ugyanígy előírtnek tűnik, hogy a fényképezés ugyanabból a négy beállításból dolgozzon a teljes 160 perc alatt, mint bármely más marveles filmben is tapasztalhatjuk. Vagy hogy a film íve is fedje bármely másikét a studió művei közül.
Ezért szerintem nem lehet jó film, nem tud az lenni, nem hagyják neki fentről, hogy az lehessen.
De ehhez képest jó. De csak ehhez képest.
Pozitívum, hogy tiszteletteljesen kezelték a főszereplő halálát, amennyire lehetett. Hogy nem próbálták az egyébként ilyen jelenetek alatt full hangerővel játszott fanfárokkal tolni le a néző torkán a szomorúságot, sőt, a zene hiányával még nagyobbat ütöttek.
De két pár galambnyi szárny nem bír el egy embernyi tömeget!!!!
De kár érte. Ki tudja, milyen klassz művek születnének, ha nem receptre rendelnék őket? Ha nem kellene minden filmnek kötődnie minden filmhez, hanem önálló, kerek művek születhetnének, rendezői, írói, fényképezői, színészi szabadsággal. Még amiatt sem kellene aggódnia a stúdiónak, hogy vajon melyik, húsz filmre leszerződött színészük fog badarságot nyilatkozni, kavarva nekik ezzel PR-vihart.

2023-02-01 20:16:59 opposition (2) #5

Ez kész röhej; nagyon gagyi a történet, a színészek, minden. Egy nagyon drága, látványos és hosszú Katicabogár és Fekete Macska epizód.

2022-11-16 08:32:50 Nagy Tamás (3) #4

Szerintem jó lett, bár tény, hogy történetben nem túl erős, de ezt belehet annak tudni, hogy a Marvel e filmen keresztül is elszeretett volna búcsúzni Chadwick Boseman karakterétől!
Zenék nagyon jók voltak, Wakanda még mindig egy csodálatos hely, még ha nem is létezik akkor is :D Namor mint gonosz elég gyenge volt, de remélem a folytatásban nagyobb szerepet kap majd.

2022-11-14 08:47:11 sa22 (2) #3

A legnagyobb baj szerintem az, hogy semmi sem volt kellőképp kidolgozva, így a hardcore fanokon kívül senkit nem tudott igazán megérinteni bármennyire is próbálkoztak (Pedig naaaaaagyoooon hoooosszan próbálkoztak. Konkrétan 2 órányi erőltetett esemény után is ugyanott tartott a film, mint a legelején...) Ez most nem igazán működött.

2022-11-13 11:43:52 fempolip (2) #2

Szirmai Gergely vezetésével sikerült végignéznem ezt a filmet. Feliratosan szerencsére, és nem Magyarul.
Nem voltam rá kíváncsi de ezt a filmet hozták ki hogy a rajongói megnézzék. És én is csak ismerősömmel utaztam rá. Az első rész sem érdekel igazán.
Ez viszont borzalmasan gyenge lett.
Rossz színészi alakítás, egy mellékkarakterből felemelt főkarakter lett a főszereplő ami a mozivásznon nem működött. A vaslady azaz a tech fiatal csaj aki szuperokos valami elképesztően irritáló azzal, hogy mindent tud, és mindent jobban tud mint aki/akik azzal a dologgal komolyan foglalkoznak.
Visszatérve a főszereplőre, igazából alig szerepel benne Black Panther-ként.
Leginkább ő dühös, kocka és végigbőgi/hisztizi a filmet.
Az anya pedig szintén egy sírós valaki. Mindössze néhány pillanata van ami érdekes.
Majd meghal.
Ráadásul egy filmen belül túl sok a gyász, ezért nem is lehet követni ,hogy akkor kiért is kell sírni igazán.
A gonosz..aki nem is gonosz, de mégis de azután mégsem és a film végénél mégis..?
Borzalmasan gagyi, abszolút felejthető. Már akkor nem tudták a nevét mikor a film végén a stáblista pörgött.
Harcjelenetek nagyon bénák, csak több a vágás attól még zavaróbb számomra nevetségesebb lesz.
A víz alatti jelenetek abszolút rosszul néznek ki.
Ráadásul olyan mintha az Avatar ellen indították volna, mert itt is kék lények, és ott is kék lények..
Olyan érzésem volt végig mintha egy nagyon gagyi nyolcvanas évek beli akció sci-fit néztem volna mai technikával, marvel köntösben, drámai vonallal.

Ja és ami még bónusznak jár a fejemben, hogy az előző azaz az első Black Panther eredet történetét néztük, most pedig egy olyan BP szintén eredettörténetét aki az életében azon a 20 percen kívül nem lesz többet BP amit ebben a filmben hozott, jön egy harmadik eredettörténet? Ami logikusan ugye a másik klán fekete férfi vezetője (bocs, nem tudom a nevét) kell hogy legyen egy darabig, (jobb esetben 2 részen keresztül) mire az eredeti BP fia felnő és akkor kapunk még egy eredettörténetet a BP ből... -Remélem érthetően írtam- szóval minimum 4 vagy 5 filmből 4 eredettörténet lesz BP-ből?..

Nekem rossz volt mint egy kevésbé jól sikerült Mark Dacascos akciófilm...

2022-11-11 14:24:34 bambula (2) #1

Igazi kihagyott ziccernek érzem, hogy a repkedő,vízes emberke felmenői közé nem került be Kevin Costner Waterworld beli karaktere. :(