Kritikák, elemzések
[www.blikk.hu] Gyilkosság: pokoli fordulatot vesz a hawaii-i nyaralás
Máris a nyár legjobb sorozataként hivatkoznak rá, pedig még csak az első része elérhető A Fehér Lótusz című új limitált szériának, amely július 12-én került fel a magyar HBO GO-ra. A produkció izgalmasan kezd, egy fiatal férfit látunk üldögélni a reptéren, akitől megtudjuk, hogy a hawaii-i luxusszállodában valaki meghalt. De hogyan történt a gyilkosság? Ez fog kiderülni hétről-hétre a 6 részes A Fehér Lótusz első évadából, mely groteszk karaktereivel és lenyűgöző, trópusi hangulatával csalogatja a nézőket a képernyő elé.
[24.hu] Így szenvednek a gazdagok egy trópusi paradicsomban
A Fehér Lótusz egy hawaii luxusszállóban járatja csúcsra az osztályharcot, demonstrálva, hogy a világ legszebb helyén is lehet boldogtalannak lenni, ha elég kitartóan próbálkozik az ember. A krimiszál puszta alibi, társadalmi szatíraként viszont kiválóan működik az HBO minisorozata, ami azért így is lehetett volna pár résszel rövidebb.
[www.kritizator.hu] Mi mindent rejt a gazdag ember poggyásza? – A Fehér Lótusz kritika
Már hozzászokhattunk, hogy a HBO időről-időre megajándékoz minket valami egészen egyedi, különleges és váratlan dologgal, és azt hiszem, ahogy az 2019-ben többek között a Csernobil és az Eufória volt, az idén A Fehér Lótusz.
[telex.hu] Isteni helyen is lehet pokoli a nyaralás
A hatrészes Fehér Lótusz olyan, mint egy nyaralás egy helyen, ahol nem lehet semmit tenni, azon kívül, hogy nyaralunk. Az idő összefolyik, megnyúlik, megbízhatatlan lesz. Az emberi viszonyok összepréselődnek, apró tévedésekből óriási konfliktusok lesznek, odavetett mondatokból hatalmas felismerések. Vicces, de néha a fájdalmas dolgok miatt. És néha, de tényleg néha annyira szentimentális, hogy az ember nem akar elmenni soha többé.
[www.filmtett.ro] Nyaralni visz a frusztráció
Az HBO nyári sikersorozatában nagyon gazdag emberek nyaralnak nagyon szép helyen, és már az első rész elején tudjuk, hogy valaki nagyon nem éli túl a kirándulást. Mike White azonban nem a gyilkosságot állítja a középpontba, hanem azt a jól ismert alapvetést, hogy nem minden arany, ami fénylik.
[www.filmtekercs.hu] Az iszapból is virág nő
Mike White új minisorozata, A Fehér Lótusz eszközeiben és témájában is a Megvilágosultam párja, de a hangsúlyok eltolódása miatt a bravúr ezúttal elmaradt.
[www.delmagyar.hu] A Fehér Lótusz (Umberto)
Ha nem hirdették volna ki július 12-én az idei Emmy-díj várományosait, azt írnám, hogy A Fehér Lótusz az év titkos gyöngyszeme. De mivel aznap hivatalossá vált a jelöltek listája, így azt kell mondanom: egyáltalán nem meglepő a 20 jelölés.
[www.delmagyar.hu] Fehér Lótusz (2. évad, 1-5. epizód) (Umberto)
Hatalmasat szólt tavaly nyáron a Fehér Lótusz, mind a kritikusok (köztük én is), mind a nézők zabálták az eredetileg egy évadosra tervezett minisorozatot. Most végre megérkezett a 2. évad, ami jó okot ad arra, hogy leellenőrizzük: tovább tart-e az alkotók lendülete, vagy egyszeri csoda történt?
[index.hu] Ez a legszórakoztatóbb sorozat, amit az HBO valaha csinált
Amikor az ember szétnéz a jelenlegi televíziós kínálatban, könnyen észre lehet venni egy ismétlődő tendenciát, csak úgy özönlenek ránk a minőségi drámasorozatok. Tudnánk sorolni napestig: Sárkányok háza, Sandman, Squid Game, The Last of Us, Better Call Saul, Stranger Things és így tovább. Bármelyiket választja az ember közülük, jó eséllyel nem fog csalódni, hiszen kompetens készítők, ügyes szereplőgárdával dolgozva, szinte biztosra mennek azzal, ahogy összerakják ezeket a produkciókat. De hol vannak a jó komédiák?
[revizoronline.com] Coolidge-ból is megárt a sok
Míg a Fehér lótusz első évada egyetlen csettintéssel rántotta ágyba nézőjét, és aztán mindenfajta erőlködés nélkül képes volt partnerét flow-ban tartani, a második évad inkább csak egy hosszan elnyújtott, sekélyes hook-up-ra emlékeztet.