Fear Street Part Three: 1666 (2021) ☆ 👁

A félelem utcája 3. rész: 1666

(Leigh Janiak)

amerikai horror

3,1
★★★☆☆
76 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-06-22 17:22:34 fempolip (5) #7

Hajszállal, de talán ez lett a legjobb nekem. Szerencsére nem estek abba a csapdába, hogy önmagának mond ellen. (persze úgy könnyebb ha a 3 rész egyben készül és nem mondjuk egy évtized alatt)
Szórakoztató volt az egész alkotás. Nem éreztem üres járatot. Ahogy a másik kettő esetében is a zenék megfelelően retró hangulatot árasztottak. Akár tetszett, akár nem, ide illett.
Kerek lett a sztori is. És biztos nem fogják nyúzni hogy még készüljön.
Nem nagyon tudok negatjv kritikát megfogalmazni, mert az egész azaz mindhárom rész a totális nosztalgiáról szól. Ráadásul mai kinézettel, designal. Korrekt költségből.

2021-12-20 10:30:09 sptt (3) #6

Ok, hát ennek is vége, nem fogja megváltani a horror-történelmet, nem lesz belőle Sikoly-szintű kultsorozat, ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy van helye egy ilyen trilógiának a horror-múzeumban. Nem lesz a kedvencem, de egy tisztességes alkotás és örülnék annak, ha több hasonló készülne. 6/10

2021-12-15 14:45:08 Ubul (4) #5

így a végére azért belelendültek, az első rész után nem gondoltam volna, hogy le fog kötni végig a későbbi részek, de azért valamelyest javult mindegyik. A 2. rész a legerősebb a 3 közül, ez a rész meg tényleg hozott kis Witch hangulatot, de volt itt kis Apostle is, végén valamelyest kis Stranger Things-zel (számomra, ugye a 3. évad is hasonló helyen végződött :D)
Ha mindegyik részt kb 90 percre redukálják, ahogy írta VVega, akkor akár még többször nézős is lehetne. De nem bánom, hogy elment rá majd 6 óra.
Sima sorozatként valószínűleg jobban működne (~50 perces részekkel)

2021-07-31 08:52:04 ender1112 (2) #4

Ilyen hullámzó színvonalú filmtriológiát régen láttam. Az egész jó 18 plusszos horror jelenetektól a 6 mínuszos Scooby-Doo szintű ijesztgetésekig minden szint képviselteti magát, akárcsak a zenéknél, a vágásoknál, a hangulatnál. A történet elfogadható, ellentétben a színészi játékkal.

2021-07-27 16:41:45 Benny Bug (3) #3

Messze a második a trilógia legsikerültebb darabja. Ennek inkább az első fele a jó, ameddig valóban megpróbál hangulatot építeni. Valószínűleg a The Witch atmoszférája lebeghetett a készítők szeme előtt, olyan magasságokba azonban még legjobb pillanataiban sem jut a film, ugyanakkor próbálkozik erősen, amit nem lehet elvitatni tőle. A második fele sajna nem több, mint egyszerű konklúzió az első részhez, természetesen nem kihagyva a szokásosan unalmas happy end-et A színészi játék nem túl erős, így három film után eléggé kifulladt nálam ez a recept. Vicces a rendező nyilatkozata, hogy el tudna képzelni egy filmes univerzumot ebből. Azért ennél acélosabb színvonal kellene ahhoz, mert egyedül a második rész tetszett igazán, a többi tipik szódával elmegy-színvonal.

2021-07-16 23:33:47 VVega (3) #2

Nem volt rossz, a második résznél azért gyengébb, az elsőnél jobb. Összességében mindhárom film túl hosszú, 90 perc sokkal jobban állt volna nekik.

2021-07-16 23:30:34 Joeker81 (3) #1

Összességében A félelem utcája egy egész szórakoztató horror trilógia lett. A történetvezetés amilyen döcögősen indult az első részben a harmadik részben már simán laza lett (elég pocsék lehetett szerintem a forgatókönyv eredetileg), a korszakötvözésben rejlő lehetséges buktatókat is szépen átívelték az alkotók, nem éreztem azt végül, hogy nagyon erőltetetté vált volna. A jól alkalmazott vágás (Rachel Goodlett Katz - The Walking Dead, Damnation), fényképezés (Caleb Heymann - Stranger Things) és az érdekes soundtrack összeállítás nagyon sokat tesznek hozzá a hangulathoz, megfelelően használták a zenét az izgalom fokozásához Marco Beltraminak köszönhetően. Míg az Outcast és a Scream: The TV Series sorozatok néhány részének rendezésével Leigh Janiak még csak a szárnyát próbálgatta, addigra itt már repült is, míg reményem szerint ez a 41 éves rendezőnő még szárnyalni is fog a horror műfaj vérholdas egén, és további izgalmas műveket hoz majd el nekünk. A szereplőkre sem lehet panasz, legtöbbjük már tévésorozatokban fel-fel tünedeztek, szóval nem jelentett túl nagy kihívást számukra ez a trilógia sem, kiemelkedő alakításokra persze nem kell számítani. Nekem a harmadik rész tetszett igazán, nem volt hullámzó a teljesítménye az előző két részhez képest, nem volt semmi ami kizökkentett volna a nézése közben, és folyamatosan fenntartották a suspense-t. Nem kerül be a legjobb horrorok közé, de a tinihorror kategóriát szerintem simán megugrotta, a végére talán fel is nőtt a trilógia, soha rosszabbat.