No Sudden Move (2021) ☆ 👁

Semmi hirtelen mozdulat

(Steven Soderbergh)

amerikai dráma, krimi, thriller

3,3
★★★☆☆
107 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-07-27 08:40:02 sptt (3) #4

Egy nagyon jó hangulatú film, feleslegesen túlbonyolított cselekménnyel, nagyon jó színészekkel. Ha a forgatókönyv lényege nem abból állna, hogy az "itt a piros, hol a piros"-hoz hasonló módon próbálom a néző szeme elől elrejteni a kis piros golyót és ha még tudja követni a kezem, akkor biztos én csinálom rosszul, tehát beleteszek még egy csavart, amitől legalább totál becsavarodik, akkor ez egy kiemelkedően jó film lenne. Így csatlakoznom kell az általános véleményekhez, ez csak egy közepes. 6/10

2021-10-18 20:59:17 Adam Taylor (4) #3

Rég nem láttam ilyen jó Coen-filmet - azoknál sem zavar, hogy egy idő után foggalmam sincs, pontosan hogyan is lyukadtunk ki ide, vagy miért van az a táskányi film pont annál a fazonnál, Soderbergh pedig még ezt is remekül imitálja.

2021-08-26 07:38:59 Dió (2) #2

Van az a fajta átverős film, amit még jó nézni, meg van az a fajta, ami teljesen feleslegesen tekeri túl a ki-ver-át-kit és még ki-tesz-kinek-keresztbe-és-miért sztoriját. A no sudden move az utóbbi típus, de olyannyira, hogy nekem félidőtájt túlmelegedést megelőzvén önvédelmi mechanizmusból kikapcsolt az agyam. Onnantól ha akartam volna sem tudtam már volna megérteni, hogy ki mit miért csinál, de nem bántam, mert szerintem már a szereplők maguk sem tudták, mint ahogy azt sem bánták, hogy a nagy történetszál-túlhalmozási kísértletben gyakorlatilag minden elveszik, és semminek sincs súlya (miközben a fejfájásomon a teljesen félrecélzottan beleerőszakolt halszemoptika sem segített). Persze lehet, hogy csak én voltam rosszkor rossz helyen ezzel a filmmel, bár nem hiszem. Ezt leszámítva mindenesetre a rendező és a szereplők is hozták a tutit, összésségében egy nagyon baró vintage heist hangulattal kitáblázva ezt a többszörösen túlírt sztorit, úgyhogy a dühömön átlépve nem szégyellem felkerekíteni hármasra a végeredményt.

2021-07-17 12:10:12 Rorschach (4) #1

Telnek-múlnak az évtizedek, repülnek a trendek jobbra-balra, számomra épp ezért megnyugtató látni, hogy Soderbergh még mindig érti a dolgát.

A No Sudden Move egy igazi régi vágású "mindenki átvág mindenkit a palánkon oda és vissza háromszor" film, kategóriáján belül pedig remek mozi sok jó színésszel, emlékezetes aranyköpésekkel.