Bullet Train (2022) ☆ 👁

A gyilkos járat

(David Leitch)

amerikai-japán akciófilm, thriller, vígjáték

3,5
★★★☆☆
359 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-05-03 08:47:50 Dangar (?) #13

A Star Wars-t is megcsinálták már Pirx Kapitány címen...

előzmény: Poleon (#12)

2023-05-03 06:58:07 Poleon (4) #12

Ezt (is) már megcsinálták a magyarok, Európa Expressz címen, 99-ben.

2023-04-25 10:00:31 pelu (4) #11

Amolyan Deadpool-féle cucc, nekem az ugrott be a nézése közben, csak kiszakítva a szuperhős univerzumból. Még a fedőnevek is megvoltak, csak a maszkok meg a latex ruhák hiányoztak. :) Jópofa, látványos idiótaság, egész fain dumákkal. Kicsit át kell szellemülni hozzá, de ha az megvan, akkor tényleg szórakoztató. Pitt mellett Aaron Taylor-Johnsont kell mindenképpen kiemelni, nálam az ő játéka volt a csúcs a filmben.

2022-12-28 13:52:21 sptt (3) #10

Végy egy adag Guy Ritchiet, fűszerezd meg egy kis Tarantinoval, nézz meg 3 régebbi Rodriguez filmet, vegyél hozzá tíz-tizenöt szereplőt, döntsd el, hogy ki mikor haljon meg, keverd meg őket egy nagy mixerben, ha ezt megtetted, akkor keverd meg még háromszor és kész a sikerfilm. Ahhoz, hogy ebből nem lett még nagyobb kasza, talán csak egy kicsit több eredetiség hiányzott, nem volt ez egy rossz film, de lehetett volna akár sokkal jobb is. A sok szereplő hátránya egy mozifilm esetében, hogy nincs igazán idő és lehetőség rendesen kidolgozni a karaktereket, itt is maximum három szereplő volt, akinek a jellemrajza nagyjából teljes volt. Leitch nem egy rossz rendező, ezért inkább a saját útját kellene járnia, nem mást utánozni. 6/10

2022-11-06 18:27:04 fempolip (4) #9

Kivételesen fordítva voltam a mozi élményével mint általában.Az elején az a felesleges Tarantino/Guy Ritchie féle olcsó utánzat ripacskodás nagyon megrémített.
De szerencsére hogy a gyümölcsök abbahagyták az idétlenkedést, és indult a hipervonat.
Ami olyan lendületet adott neki, hogy imádtam a túlzásokat, a nagyzoló 1 soros szövegeket.
És természetesen a klasszikusan elkülönülő karaktereket.
A váratlan véletlent, félreértéseket, pillanatnyi felbukkanó arcokat.
A szereplők és persze Brad bratyó jól hozta amit kellett. A látvány megfelelő volt, az izgalom faktor pedig oké.
Ja és a cameokon nagyokat nevettem. Plusz hozzá is tettek, nem pedig csak kinéztek valahonnan.
A fordulatokat én úgy gondolom lehetett volna jobban is kivitelezni.
Shannon amellett hogy David Carradine utánzat egy az egyben így is frankó volt. De nekem nem orosz kemény legény jutott eszembe a karakteréről inkább egy amcsi Elvis imitátor.

2022-10-21 10:55:08 Channá (3) #8

Erősen billenek a három és a négy csillag között, mivel négy csillaghoz képest sokszor néztem az órámra, viszont három csillaghoz képest jobb volt.
Kedveltem a színészeket, a karaktereket, és bár a humor adott volt és előre kiszámítható, mégsem volt lapos.
Viszont a cselekmények sorozata lapos volt, és már nem azért vártam a fordulatot, mert benne lett volna a cselekményben, hanem mert már rá lettem szoktatva, hogy úgyis kapok valami "erőltetett poént és cselekményt" pluszba, amin jóóól meg kell lepődni, és amit nagyon kell értékelni, ha már fontosnak tartották berakni. az ikrek közül valaki meghal, az oszlop rádől az autóra, de kb. azon, is hogy az összes antihős meghal, a kiscsaj folyamatosan azon gondolkodtam, hogy melyik tök ugyanazon a kaptafán készült filmből lett átmásolva, amit el is mondanak, hogy ez a szerepe, de mégis
Ahhoz túl komolyan vette magát a film, hogy vígjáték legyen, de ahhoz nem volt elég vicces, hogy az legyen.

2022-10-09 10:36:53 boszi (3) #7

A filmben van egy rakás kameo ami feldobja, de így is túl hosszú.

2022-10-07 01:08:30 oilboy (4) #6

Én nagyon jól szórakoztam, az egyik legjobb szórakoztató film az évben szerintem (bár sok emlékezetes film nem volt idén sem). Egyszernézős, de azok közül a jókhoz tartozik. Poénok nem a full idióta amerikai poénok (fingós-szexista poénok), történet egyszerű, de jól van felépítve a sztori, fokozatosan ismerjük meg, ki kicsoda és miért vannak a vonaton. Operatőri munka, látvány szerintem szintén jónak mondható, hangok semmi extra, pár szám ázsiai átiratán kívül semmi említésre méltó. Én nem éreztem túlnyújtottnak a filmet, volt, hogy ellaposodott, de nem néztem egyszer se az órámra. Agyatlan akciófilmektől szerintem sokkal többet ér egy ilyen film, legalábbis nekem jobban bejön ez a stílus. Tökéletesnek nem mondanám, tele van olyan hihetetlen dolgokkal, amit csak amiatt elnézek neki, mert akciófilm, más esetben biztosan nem nézném el.
Aki csak jól szeretne szórakozni egy filmen, kikapcsolódni szeretne, annak bátran ajánlom ezt a filmet.

2022-10-03 12:49:59 kaamir (4) #5

Brad Pitt jutalomjátéka menti meg a közepestől, egyszerűen öröm nézni, mennyire élvezi a dolgot. Maga a film gyors, könnyen fogyasztható, gyorsan felejthető. Leitch nem rossz rendező, de azért Guy Ritchie és Tarantino többet tudnak ennél dialógusban, történetben, fordulatokban, karakterekben.

2022-08-24 00:09:14 Dajszi94 (5) #4

Rég nevettem már egy filmen ennyit :D Szerintem az összes poén ült, egyáltalán nem volt erőltetett és a hossza ellenére egy percig sem unatkoztam, pedig mostanában a legtöbb film elveszti az érdeklődésemet a végére. A Ryan Reynolds cameo pedig 10/10 :D

2022-08-06 00:22:19 dittike (5) #3

Nagyon oda lett téve ez a film, főleg a japán utalások miatt.

2022-08-05 18:14:28 bambula (3) #2

Ez szerintem az év egyik legjobb filmje lehetett volna, ha ahogy az IGN is írja legalább egy Guy Ritchie vezényelte volna le, nem pedig csak egy szimpla akciófilm rendező.
Az akciók persze nagyon is jól sikerültek.
Viszont a párbeszédes részek szerintem nem egyszer túlnyújtottak, hiába sikerült szerintem egy nagyon jó színészi csapatot összeszedni, még apró szerepekre is.
Szerencsére a film nem 152 perces, mint ahogy korábban írták, viszont én nem egyszer néztem az órámra, hogy mennyi van még hátra, és volt, hogy meglepődtem, hogy még csak 70 perc ment el a filmből, mikor sokkal többnek érződött.
Szóval számomra elég nagy csalódás lett a film, bár egy gyenge hármast megér.

2022-07-06 10:58:19 bambula (3) #1

Most látom,hogy az IMDB szerint 152 perces lesz a film.Ez elég komoly.
Remélem van elég puskapor ebben a történetben,hogy egy percig se üljön le.