El a kezekkel a papámtól! (2021) ☆ 👁

(Dobó Kata - Gulyás Buda)

magyar kalandfilm, musical, vígjáték

2,0
★★☆☆☆
43 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-09-28 14:41:38 budaik (3) #5

Szerintem ennek nagyobb a negatív előhangja, mint maga a film. A film csak szegény ember Tim Burton-je. De szerintem láttam ilyet német verzióban is és más országokban is. Az ifjúsági filmek ifjabb koromban sem érdekeltek. De egynek jó. Az előző Dobó mozi szar volt. Az tényleg ez volt.

2022-08-23 14:24:09 Bateman (2) #4

Bevallom, igen erős előítélettel ültem neki, ugyanis az előzetes valami óriási giccsparádé ígéretével borzasztott. Most, hogy megnéztem és túl is éltem ezt a közel száz percet, azt mondom, hogy szerencsére jóval kisebb a giccsfaktor mértéke, mint gondoltam.

Az alap, amire a film építkezni próbál teljesen rendben van. A sztorit itt-ott átszövő fantasy elemek is okésak, habár az én szájízemnek túl sótlanok és túl kis adagban tálaltak. A mozi végéhez közeledve sajnos a kihagyott ziccerek száma is emelkedik pl. az amikor a gyerekek elindulnak megkeresni Esztert, remek alkalom lehetett volna, hogy néhány lénnyel, vagy kalandelemmel feldobják a szekvenciát, ezzel is néhány akadályt görgetve a kis csapat útjába és némi feszültséget csempészve a teljesen ellaposodó filmbe. Ehelyett a keresés kezdete utáni tizedik másodpercben Eszter megjelenik, mínusz ötszázra redukálva le az addig sem túlzottan izmos izgalomfaktort

Írásom elején annak örvendeztem, hogy a giccs mennyisége elfogadható... de aztán elérünk a fináléhoz, ahol ugyanis megnyílnak a csiricsáré kapuk és olyan temérdek cukros-nyálas szirup zúdul a nyakunkba, hogy savlekötő legyen a talpán, aki hunyorítás nélkül képes nézni.

A film egyetlen egyik erénye a tisztességes színészi játék. Itt kiemelném a mostohát játszó Pálmai Annát, aki szerintem a mozi fénypontja, illetve Csobot Adél visszafogott, kedves alakítását. A Dorkát játszó Marcinka Bori szerepeltetését viszont határozottan mellényúlásnak érzem.

Mindent összevetve az El a kezekkel a papámtól (micsoda borzalmas cím) valahogy nem áll össze. Nem eléggé kidolgozott és merész ahhoz, hogy épkézláb fantasy legyen és nem eléggé izgalmas ahhoz, hogy (ifjúsági) kalandfilm legyen. Több bátorsággal, (és nyilvánvalóan több pénzzel) JÓ forgatókönyvvel, erős rendezéssel akár európai szinten egyedülálló fantasy-kalandfilm is kerekedhetett volna belőle. A szándék és az alap dicséretes, a végeredmény egyáltalán nem meggyőző.

2022-08-15 19:14:21 sptt (2) #3

Ha össze kellene foglalnom ezt a filmet, nehezen menne, mert bizonyos részek teljesen kimaradtak annak ellenére, hogy becsületesen végignéztem. Mintha a Jóban-rosszbant néztem volna, majd elmegyek egy hétre nyaralni és amikor visszajövök, ugyanott tudom folytatni, mert nem történt semmi érdemleges. A zenék egyáltalán nem izgalmasak, a történet nem köt le, a színészek is átlagosak, egyedül Csobot Adél jelent némi pozitív meglepetést. Erős jóindulattal sem éri el a közepest. 4/10

2021-12-17 22:19:28 Havierez (4) #2

Nekem tetszett, izgalmas jó fantasy vigjatek! Csobot Adél pedig nem csak énekesnőnek való hanem színésznőnek is!

2021-12-12 17:21:08 Doc (3) #1

Ha jól tudom, hivatalosan az alapötletet Lakner Artúr Édes mostoha című meséje adta.
Namost ennek senki ne dőljön be - a két történet gyakorlatilag köszönő viszonyban sincs!
Ez a film egy faék egyszerűségű történet, amit ~10 percben elő lehetett volna adni.
A film fennmaradó szűk másfél órája a történethez nem igazán tartozó elemek zavarórepülése.
Közülük messze a legirritálóbb a csehszlovák mesejátékokból itt ragadt Hudák, a hülye jelmezével, a szörnyű ripacskodásával és a történethez való teljes szükségtelenségével. Viszonylag sokat szerepel, csak nem ad semmit hozzá.
Időnként érthetetlen dalbetétek jelennek meg: Frici arra a kérdésre hogy hogyan lehet valakinek 8 mostohája, egy dallal válaszol - amiben azt részletezi hogy milyen bűvésznek lenni.
Frici nem igazán konzisztens. Egyfelől betojik a mostohától, másfelől meg elvarázsolja? Viszont nem ripacs, és alapvetően kedvelhető.
A szakácsot és a bankigazgatót egyszerűen ki kellett volna hagyni.
A házvezetőnő, Dr. Szilágyi és a tábornagy mellékszereplő, csak kicsit túlságosan a fókuszba kerülnek. Velük nem lenne nagy gondom.
És végül a főszereplők: a kislány elképesztően hasonlít Dobó Katára.
A hangsúlyozása időnként nagyon zavaró - a másik három kislány sokkal természetesebben beszél.
A mostoha kifejezetten oké. Az apuka sok szódát igényel.
Csobot Adél viszont nagyon helyes, meglepően jól adja elő a szerepét.

Ami a részleteket illeti, bár látványnak jó, kicsit vicces, hogy a nők erdőben és mocsárban egyaránt tűsarkúban mászkálnak.
A CGI itt-ott csúnyán sikerült, a mélységélességet nem vették figyelembe.

Ilyen sok problémát felsorolva nem tudom miért nem 2-es.
Valami mégiscsak tetszett benne, mert mindezzel együtt inkább hármas az első gondolatom.
Bizonytalan vagyok, 2-es felé hajló 3-ast kap.

Nincs stáblistás jelenet.