Mare of Easttown (2021) ☆ 👁

Easttowni rejtélyek

(Craig Zobel)

amerikai dráma, krimi, minisorozat

4,1
★★★★☆
46 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-16 13:39:27 Benny Bug (4) #5

Kate Winslet nem hiába az egyik kedvenc színésznőm. Hiteles, élettel teli, átélhető minden egyes rezdülése. Fantasztikus alakítást nyújt. A kisvárosi atmoszféra ábrázolása szintén eltalált, ahogy maga a nyomozós szál is érdekes, bár szerintem messze nem a sorozat legerősebb oldala volt. Mindent összevetve azonban képernyő elé szegezett, nagy igénnyel elkészített és abszolút javasolt kategóriába tartozik. Az ötödik rész pedig számomra "tízpertízes" kategória. Ha szereted a lassan építkező, átélhető drámával átitatott nyomozós thrillereket - vagy tetszett mondjuk az Éles tárgyak -, akkor jó szívvel tudom ajánlani. Hozza az elvárható HBO-minőséget, erős négyes.

2021-06-14 11:17:01 szandika99 (3) #4

A bűnügyi szálhoz annyit hozzátennék, hogy nagyon kevés dolog volt, amit tényleg Mare nyomozott ki, szinte minden az ölébe hullott, az ügy véletleneknek köszönhetően oldódott meg. Zabel szerepe ezért részben az volt, hogy mellette Mare kompetens, jó nyomozónak tűnjön. Enyhén zavart, hogy Mare adós maradt néhány bocsánatkéréssel.
Hogy jót is mondjak, szerintem még Julianne Nicholson is remekül játszott.

2021-06-14 08:58:42 kaamir (3) #3

Legalább annyi pozitívumot tudok felsorolni, mint negatívumot, úgyhogy ez nálam csak közepes.

Ami nem tetszett:
- Maga a krimi szál. Innen-onnan összelopott, sablonos, erőltetett és a motivációk is rettentően elnagyoltak. A hihetetlen csavarokat is túlzásba vitték a nagyobb hatás érdekében.
- Túl sok felesleges karakter és mellékszál. Pl. Siobhan, Guy Pearce, de Zabel is mintha csak azért került volna a történetbe, hogy legyen egy szimpatikus karakter, akit ki lehet nyírni.
- Néha inkább szappanopera jellege van a sok magánéleti kavarással.

Ami tetszett:
- Kate Winslet: fantasztikus, érzékeny és sokoldalú alakítás. Winslet, ha kell, lepukkant white trash, ha kell, kőkemény zsaru vagy éppen sebezhető anya.
- Jean Smart: Egy másik zseniális alakítás, a Winslettel közös jeleneteik pedig aranyat érnek.
- Humor: néha csillan csak meg, de abban annyi humánum és hitelesség van, hogy csak!

2021-06-10 09:28:30 ogreg83 (5) #2

Ezt sok krimire rá lehetne fogni, de itt olyan emberi, drámai, őszinte a körítés, hogy az ember szíve belesajdul.
Az egész úgy zseniális ahogy van. Kate Winslet... egy nézésében benne van az egész fájdalom, amit egy ember átélhet. Csodálatosan szépen felépített történet, számomra hibátlan volt.

2021-06-01 14:29:11 szandika99 (3) #1

Jó színészekkel, színvonalasan megcsinált HBO-sorozat, és ez minden pozitívum, amit el tudok mondani. :) Tulajdonképpen egy kliséhalmaz az egész. A forgatókönyvet mintha egy mesterséges intelligenciára bízták volna.