Ambulance (2022) ☆ 👁

Rohammentő

(Michael Bay)

amerikai akciófilm, dráma, thriller

3,0
★★★☆☆
164 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-01-01 19:51:37 shrek (2) #9

Alapvetően nekem tetszik az ötlet, hogy kicsit nyúljunk vissza 90-es évekhez, de azért ez nekem nagyon túl lett tolva. A drónfelvételek, a finálé, a fizika törvényeinek meghazudtolása, de igazából minden retroval volt átitatva, de a mérték szerintem nem lett eltalálva. Persze nem kell komolyan venni, de azért driftelgetni egy mentőautóval, miközben a hátsóülésen egy mentőtiszt élő tutorial alapján műt egy órákkal azelőtt meglőtt embert...azért na, álljon meg a menet. Egy percig sem szabad komolyan venni, de még így sem garantált a szórakozás.

2022-09-03 13:25:22 ChrisAdam (4) #8

A maga műfaján belül ez egy tök élvezhető adrenalin injekció, bizonyos szempontból régi vágású akciófilm. Látványos, de nincs túltolva, pörgős, de nem pörög túl, Gyllenhaal zseniális és talán egy hangyányit kevésbé michaelbayes, nem is robban minden szíre-szóra (talán a karcsú büdzsé miatt?), bár a végén nem fukarkodtak a giccsel és a fizika is furcsa anomália ebben a Los Angelesben. Jó látni azt is, hogy a filmipar okosan kezdi használni az fpv-t, sokat dob a filmen. Szóval ez most megér egy (gyenge) négyest.

2022-08-16 23:15:20 dittike (4) #7

Végig fenntartotta az izgalmat, olyan volt, mintha a Vészhelyzetet keresztezték volna a Féktelenül c. filmmel.

2022-08-13 00:09:48 Gruden Gergo (1) #6

Hat ez valami borzalom volt :)))

2022-08-12 09:49:17 fempolip (3) #5

Michael Bay új filmje. Ami nálam az utóbbi időben összeforrt a Transformersel. Illik leszólni azokat. Én pedig megnéztem és elfelejtettem. De ő rendezte a Szikla és más kultikus akciómozikat. Kicsit logikátlan a legtöbb, illetve még a víz is felrobban, de egynyári alkotásnak jók.
És aztán ott van Jake Gyllenhaal őt már az arcberendezéséért, valamint ezzel való játékért megölném. Szóval nekem ő nagyszerű. És úgy, hogy szerepeinek nagy része alapján nem kedvelem. Kár, hogy a filmjei nagy részét nem kedvelem. Talán most, hogy férfiasabb arca van, lesznek jobb filmjei is.
De a filmről: Kettő és negyed óra..hosszú.

Nagyon nem érzem, hogy ez a trend nekem való lenne. Ugyanis legtöbbször nem elég a sztori.
És akkor elkezd nyúlni. Majd pedig unalmassá válik.
Itt annyira nem éreztem ezt a problémát. De persze ha 10-15 perc ki lenne vágva, és feszesebb lenne, nem lenne vele bajom.
Elég tipikus az egész. Túljátszott, túlpörgetett. De szerencsére még nem annyira, mint egy Halálos Iramban. Hogy az egész paródia lenne, mégpedig önmagáé.
A főbb szerepekben jól játszanak. Kár, hogy olyan tipikus töltelék arcok lettek.
Dr. Stanley Goodspeed karakterét most kettő főre osztották (Cage-Szikla).
És amit úgy érzem még behoztak, hogy a hölgyeknek is imponáljanak, és ne unatkozzanak a film alatt, valamint tudjanak csatlakozni, kapaszkodni, behozták a mentős hölgyet is. Ami nekem még megdobja pluszban az izgalom faktort. Mert a thriller része helyenként működik. Persze tudni lehet, hogy ki marad életben és ki nem. De azért mégis lehet picit izgulni a filmen.
Tökéletes hétvégi mozi.

2022-08-10 15:31:02 fempolip (3) #4

18-as korhatár? Ezt nem is figyeltem. Érdekes, hiszen nincs intim testrész, sem kőkemény gore jelenet. és a Fukk sem hangzik el sokszor.
Ennél sokkal durvább horrorok amikben ömlik a vér, kaptak már 16+os karikát.
Vagy néhány Japán/Koreai stb. dráma-thriller.
Meztelenség, szex és brutális sokszor naturalista erőszak.
Lehet hogy az is van hogy manipulálnak? HA itt-ott megjelenik a 18+ valahol jó, valahol meg 18 helyett a 16..
Hírverés..
Esetleg belefáradtak és meg sem nézik az alkotásokat.
Rengetek DVD/Blu-ray lemezem van amin vagy emelném a korhatárt vagy csökkenteném. Viszonyítva a többihez.

előzmény: bambula (#1)

2022-04-21 19:43:21 bambula (4) #3

Kíváncsi lennék,hogy ha maradtak volna a februári bemutatónál,akkor is bukás lett volna-e a film.
Látom a Universal továbbra is azt alkalmazza,hogy ha bukás egy mozifilmje 2 hét elteltével már küldi is streamingre.

2022-04-15 21:41:58 Rorschach (3) #2

Drónos-trollkodós ámokfutás Michael Baytől. Olyan dolgok vannak benne, amik után komolyan megfordult a fejemben, hogy az egyik rendőrautó egy adott pillanatban tuti át fog alakulni Optimus fővezérré, de valahogy mégsem volt annyira láncledobós őrület, mint a Pain & Gain, plusz nem is hordoz hasonló üzenetet.

2022-04-07 16:51:59 bambula (4) #1

Bay végre visszatért a mozikba,és hagyta a Trafokat másra.
Amit lehetett szerintem azt a tőle szokatlanul alacsony 40 milliós költségvetésből kínozta,és neki még forgatókönyvíróra is tellet belőle,nemúgy mint a Morbius 2 fős íróféleségeinek.
Aki tudja szerintem nézze meg a nagyvásznon,mert ha ez bukik akkor egyhamar nem hiszem,hogy lesz ilyen film a mozikban.

(A 18-as karikát meg nem értem,durvább dolgokat látni néha 12-es meg 16-os kategóriájú filmeknél. Lehet hogy újabb 'hozzáértő' ember került a bizottságba a haveri körből?)