House of Gucci (2021) ☆ 👁

A Gucci-ház

(Ridley Scott)

amerikai-kanadai dráma, krimi

3,1
★★★☆☆
230 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-16 21:55:43 arylacee (5) #15

Valahogy mindig meglepődök miután ismét egy hatalmas, jó, izgalmas, és nagyon jó filmet láttam, aminek komoly mondanivalója is van,hogy másoknak mennyire nem tetszik.
Aztán nyilván nem, mivel éles tükröt tart a közönség elé, hogy milyenek vagyunk, vagy lehetnénk, akár egy Patriciák akár egy Mauriciók is.
Nehéz nézni?
Nyilván.

2022-03-26 22:19:55 Gruden Gergo (1) #14

1 orat birtam nezni belole. Lady Gaga karaktere elkepesztoen negativ, unszimpatikus es utalatos. Nen is birtam vegig nezni es nem is erdekel, hogy mi lesz a tovabbi masfel oraban.

2022-03-26 00:22:47 Jereváni Rádió (2) #13

Pacino imádni való, a miliő gyönyörűen megidézett, de ennyi. Egyszerűen unalmas ez a film.

2022-03-05 10:52:40 fempolip (1) #12

Nincs benne semmi.
Megnéztem mert nagy volt a hiszti.
Egyetlen jó a színészgárda profizmusa. Jó volt őket látni.
A többi? Tömény unalom.
Mit mutat be a film? Semmit!
így történt? Tényleg...? Biztos? Vagy ez csak egy nüansznyi bepillantás a mocskos dolgokba. Amit mindenki tud/tudott, akit érdekelt.
És talán ez is a legnagyobb bajom az alkotással, mint megannyi olyan mozival ahol Igaz történetek vannak. Hogy pletykák, néhány történelmi dokumentum, és esetleg egy adott emberre, vagy valamire ráhúzni hogy leginkább ő volt a rossz. Ezt is főként akkor ha már nem él, és esetleg olyan rokon (vagy akárki) sincs a környéken akit érdekel. (Nem csak erre a filmre gondoltam)
Korrajz? Nem, mert mindig csak az arcunkba van tolva mindenki.

Innentől pedig se nem izgalmas, se nem korrajz, se nem dráma nekem. Ahogy vígjáték, akció, dokumentum sem.
Semmi reakciót nem váltott ki belőlem. Csak erős fejrázást, hogy elpazaroltam kettő és fél órát.

2022-03-02 09:17:30 dittike (5) #11

Izgalmas történet, mely lerántja a leplet a Gucci divatház piszkos kis ügyeiről.

2022-02-21 17:51:41 opposition (2) #10

Ennyi sztárral ilyen elképesztően unalmas filmet készíteni szinte lenyűgöző teljesítmény...

2022-01-06 22:43:00 BonnyJohnny (3) #9

Számomra a végső koporsószög egy film esetében, ha egyszerre kapkodó és unalmas. A kettő egyébkét nem idegen egymástól (ti. ha egy film kapkod, akkor nem tud elmélyülni, és unottan nézzük, ahogy történnek a legtöbbször kiszámítható dolgok). (Az jutott eszembe, hogy Scorsese kezében ez menyivel jobban működött volna.)
Mindennek tetejében itt még az impozáns színészgárda sem javít a helyzeten. Lady Gaga (bár nem rossz!) nagyobb volt a hype-ja, mint a végső alakítás. Jared Leto alakításánál is nehezemre esik eldönteni, hogy mennyire játszott ő és mennyire a maszk. Mindenesetre egy okénál többre nem jó nálam, ami a (Gaga melletti) sztárolása miatt zavar csak igazán. Al Pacino alapjáraton játszik, de, ahogy lentebb írják, a kötelezőt azért hozza. Ki kell emelni Jeremy Ironst mellékszerepben, és Adam Drivert a főszerepben. Ők tényleg jók.
Egyáltalán nem olyan rossz, mint a híre, de nem is olyan jó, mint amennyire felkapott. Lentebb szintén írták: ha ugyanezt kisebb nevű alkotógárda hozza össze, észre se vennék (de nem is szidnák).

2021-12-01 16:07:37 shrek (2) #8

őszintén szólva már az előzetes sem ígért sok jót, és nálam - bármennyire alacsonyan voltak - nem is sikerült megugrani az elvárásokat
a hangulata nagyon tetszett, a zenék is illettek, Adam Driver pedig szerintem zseniálisan játszotta el a mű egyébként egyik leggyérebb karakterét
Maurizio jellemének felépítése jól indult, a film közepén viszont olyan száznyolcvan fokos fordulatot vesz, amit már a moziban sem tudtam hova tenni, és a legjobb, hogy ezt bármi magyarázat nélkül teszi
Al Pacino és Jeremy Irons hozza a kötelezőt, de Lady Gaga és Jared Leto óriási csalódás (főleg Leto, előbbitől nem vártam sokat)
annyival több volt Patrizia szerepében amivel dolgozni lehetett volna, amire igazából építeni kellett volna a történetet, de ebből nagyon kevés valósult meg
Paolo szerepe pedig erőltetett és felesleges (mint az olasz akcentusa)
a több mint két és fél óra egyébként indokolt, de nagyon kihasználatlan, tele súlytalan jelenetekkel, és kihagyott részletekkel amik miatt a történet felületes és lyukas
sajnálom Mr. Scott, de ez a film nem kib*szott telefonozó generáció, hanem a rém gyenge rendezés miatt fog megbukni

2021-11-29 17:25:39 Bence01 (4) #7

Most valószínűleg szentségtörő leszek, de nekem baromira tetszett. Alapból a téma is érdekelt, a sztárparádé pedig rátett egy lapáttal. Persze, a rendezésben tényleg semmi extra nem volt, a forgatókönyvön is jócskán lehetett volna még mit javítgatni, és igen, ezt a témát is láthattuk már sokkal jobban összerakva, de ez most valamiért engem nagyon elkapott. Pedig nem sok ilyen film van, konkrétan ebben az évben csak egy másik ilyen film volt nálam, ami ha nem is olyan jó, valamiért nagyon tetszett, és rávágtam az ötöst. Egyszerűen jó volt nézni szerintem. Ami Letot illeti, én úgy vagyok vele, hogy el tudom érni azt az állapotot, amikor egy színész engem szórakoztat azzal, hogy elképesztően túltolja a karakterét, Leto nálam például pont ilyen, de maximálisan megértem azt, akinek ez egyáltalán nem jött be. Összefoglalva, szerintem az alábbi negatív vélemények habár jogosak, de szerintem kissé túlzóak, ez a film elvonatkoztatva az érzéseimtől is van egy erősebb hármas, gyengébb négyes szerintem. Az is lehet hogy egyedül maradok az ötös osztályzatommal, de hátha akár egy ember is ennek hatására elmegy moziba/évekkel később megnézi streamingen, és ugyanolyan élményt fog nyújtani a film neki, mint nekem. Peace :)

2021-11-29 14:08:51 KONAN (?) #6

Honnan tudhatod meg, hogy egy igazán elbaszott, műmájer divatbuzi/aranyásó spanod van a galeriben? Valaki, aki tutifix, hogy WISH-es Gucci kabátot, vagy Vuitton melegítőt fog kapni karácsonyra? Hát onnan, hogy odáig van a GUCCI filmért, sosem látott még ilyen jót, „Lady Gagának pedig minimum 1, de legalább kettő Oscar kijár az alakításáért!”

Amúgy meg egész utón hazafelé azon gondolkodtam, hogy ugyan vajon ki baszhatta el ezt a filmet?
A rendezés rendben volt. Jó-jó, nem Ridley Scott csúcspontja, de a témának megfelelő.

Ami a sztárokat illeti, Gaga már-már zavaróan és látványosan erőltetetten tolja túl a rámért aranyásó szerepet. Pont úgy, ahogy Leto meg a balfaszt. Adam Driver szerepét pedig tulajdonképpen bárki eljátszhatta volna a Barátok köztből vagy az Éjjel Nappal Budapestből. Egy szó, mint száz, ha valaki értékelhető, az nem más, mint a vén róka Pacino. Igen, ő dolgozik és el is viszi a hátán az egész filmet.
A legnagyobb talány számomra viszont az, hogy Salma Hayek ügynöke hogy fogadhatta el ezt a filmet és eleve hogy ajánlhatta ezt a szerepet a színésznőnek?

Ami a zenéket illeti, megint csak semmi extra. Korhű 80-90-es évek popzenéje.

Viszont ha a rendezés is jó volt, a szereposztás se nem szar se nem jó, akkor mi lehetett a gond? Hát a forgatókönyv! Ott van a kutya elásva! Számos bárgyú párbeszéd, csomó erőltetett vicceskedésnek szánt beszólás (főleg Letonak), és sorolhatnám.

Az viszont fix, hogy így Karácsony előtt hatalmasat szakít a filmmel a divatmárka. És a WISH is.
6/10

2021-11-29 13:35:02 Rorschach (1) #5

Amelyik jól indul, az vagy irreálisan hosszúra nyúlik, vagy megjelenik benne Jared Leto, aki valahogy úgy működik itt, mint Pennywise: egy bohóccá maszkolt figura, aki elrontja mindenki mókáját.

Ezt ennél találóbban nem is lehet megfogalmazni, ennyire pedig szerintem még soha nem értettünk egyet. Az unalomig ismert, újrahasznosított számokra hangszerelt montázsokból borzasztó sok van, de annyira, hogy az a kategória méltán koronázatlan királyát, a Suicide Squadot is eszembe juttatta. És akkor már ne álljunk meg, ha azt soroljuk, mennyi minden idegesítő a filmben, hiszen az olasz akcentus erőltetéséről még szót sem ejtettünk, fúj.

előzmény: McCl@ne (#4)

2021-11-29 06:12:04 McCl@ne (1) #4

Az én haragom már elmúlt, de a pontszám marad: figyelembe véve a hasonló stílusú, tartalmú filmeket, amiken túl vagyunk, ez a film a kategóriája legalja, nem beszélve az elherdált szellemi javakról, potenciálról. Ha azt is idevesszük, ami ez film lehetett volna (vagy: kellett volna lennie), az okozott kár még nagyobb. Egyébként, ha ezt a gyakorlatban is Ridley rendezte (és nem valami inasa, amíg ő Az utolsó párbajt pofozgatta), akkor ez valami robotpilótában letolt bérmunka volt neki. Vagy van bármi más magyarázat arra, hogy egyetlen jelenet sem működik? De EGY SEM. Amelyik jól indul, az vagy irreálisan hosszúra nyúlik, vagy megjelenik benne Jared Leto, aki valahogy úgy működik itt, mint Pennywise: egy bohóccá maszkolt figura, aki elrontja mindenki mókáját.
A kísértetiesen hasonló sztorijú, felépítésű Wall Street farkasához képest ez a kacat nézhetetlen. Tipikusan önmagában bizonytalan, ezért világslágerekkel a saját különlegességére ötpercenként ráerősítő hülyegyerekfilm, egy pusztító tehetségvákuum, ami csak arra jó, hogy elégess 160 - jobb sorsra érdemes - percet az életedből.

előzmény: Rorschach (#3)

2021-11-27 21:59:48 Rorschach (1) #3

Szóval eleve meg se néztem volna, ha rajtam múlik, mert egy sekélyes szarnak tűnt, ami a gazdagok, csillogás, és a fúrós-ármánykodós szappanoperák rajongóit célozza meg, továbbá azokat, akiket egy picit is érdekel a Gucci márka. Aztán mégis megvolt sajnos, és ide a bökőt, hogy ha ezt Gipsz Jakab csinálja meg ismeretlen színészekkel, nem pedig Ridley Scott ilyen húzónevekkel, akkor mozivászon helyett a hetente érkező Netflix-moslékban köt kit, ahová egyébként való.

Ezeréves lerágott csontok füzére egy száraz, félgőzzel felmondott történelemlecke nyakán - két és fél órában. Ez A Gucci-ház. Ebbe a feszes és szűk játékidőbe komolyabb jellemábrázolás ugyan sajnos nem fér bele, de minek is kéne ilyesmire időt pazarolni, mikor a ripacskodó Jared Letóra mindig lehet számítani, bizniszdílek hátterét pedig elég azzal elintézni, hogy "hoztam neked egy cipőt".

Egyedül a külcsín ért valamit, de annyit nem, hogy egyelőre ne maradjak meg az indulatból rácsapott egyesnél.

2021-10-29 11:12:30 kaamir (?) #2

Izgalmas a trailer és a színészgárda is impozáns, de ez a fake akcentus rohadt zavaró. OK, értjük, olaszok.

2021-05-15 01:23:52 Ugor (?) #1

És Ridley Scott újra közeledik...