Great White (2021) ☆ 👁

(Martin Wilson)

amerikai-ausztrál horror, thriller

?,?
 
9 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-10 11:29:33 Joeker81 (2) #3

Alapvetően egyetértenék veled, sőt én örülnék a legjobban, ha nem kellene olyat leírnom egy filmhez, hogy "felesleges". De ez az alkotás sajnos az, pontosan azért, amit te is leírtál az elemzésedben és az összegzéseddel is ezt támasztod alá számomra:"egyszerűen hiányzik belőle minden, amitől emlékezetessé tudna válni". Cápás filmek kedvelőjeként én sajnos egyáltalán nem találtam szórakoztatónak, és sokallom is azt a 3,9-es IMDb átlagot - megy az majd lejjebb is. Ehhez a műhöz képest, a 47 méter mélyen 2, mint az elmúlt időszak egyik legutóbbi említésre méltó cápás témájú filmje jóval erősebb, amiben legalább van némi eredetiség is a vak, barlangrendszerbe szorult cápák miatt, és minden inkább adott egy szórakoztató(bb) cápás témájú horrorhoz.

előzmény: Edwest12 (#2)

2021-06-10 08:48:28 Edwest12 (3) #2

Mint a cápás filmek nagy rajongója, semmiképp nem érthetek egyet azzal, hogy ez a film "felesleges" lenne, hiszen azért alapvetően elszórakoztatott erre a másfél órára. Hogy "semmitmondó"...? Hát, ezzel már sokkal nehezebb vitatkozni. Egyszerűen hiányzik belőle minden, amitől emlékezetessé tudna válni. Nincsenek kellően véres jelenetek, nincsenek igazi, megfelelően kibontakoztatott emberi drámák. A szereplők egymáshoz való viszonya is olyan, mint ha a forgatás előtt az orruk alá dugták volna egy-egy cetlin a főbb szempontokat, aztán hadd szóljon. Nagy rajongója vagyok a horror műfajnak, amiben - lássuk be - szinte törvényszerű, hogy a szereplők néha egész logikátlan tettekre ragadtatják magukat. De azért az még nálam is képes volt kiverni a biztosítékot, mikor a tőlük pár méterre lebegő elejtett evezőért bemásznak a vízbe, ahelyett, hogy odaeveznének érte a megmaradt evezővel. Mindezt úgy, hogy tudják, ott ólálkodik egy 5-6 méteres cápa... Szóval sajnos ez az alkotás nem fog bekúszni a legjobb cápás filmek listájára, ugyanakkor annyira azért nem is rossz, mint ahogy azt a jelenlegi 3,9-es Imdb-s átlaga sugallja.

2021-05-27 15:19:00 Joeker81 (2) #1

Egy újabb felesleges és semmitmondó cápás film, ami megközelíti az Asylum-filmek minőségét. Az ebédem izgalmasabb volt ennél a fércműnél sajnos. Horrornak és thrillernek nyoma sincs. Egyáltalán semmi szórakoztató nincs benne. Egyetlen pozitívum van benne, hogy szépek a helyszínek. Ez egy kettes alá.