Dziewczyny z Dubaju (2021) ☆ 👁

Lányok Dubajban
Girls to Buy

(Maria Sadowska)

lengyel dráma

2,4
★★☆☆☆
27 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-06-30 21:31:57 fempolip (1) #4

Így visszaolvasva, igazad van, túlreagáltam és túl magasra tettem a lécet a filmnek fontosságában. És lehet hogy Lengyelországon kívül nem nézték meg sokan.
Meg kellene nézen még egyszer, de valahogy 2 percet is jobban sajnálok rá az életemből. Mert amúgy meg elfelejtettem már hogy létezik.
Viszonyítva egyszerre lehet (és az is) kéros a fiatalabb generációra ez, a tv, és az infuencerek világa is. (Főként hogy ha botoxot, sorsolnak ki 12-16 évesek között..) de ismétlem már nem tudok relevánsan visszaemlékezni rá, így függőben hagyom a film leértékelését.
Az viszont jó hogy 18+
Könyvek is lehetnek persze extrém hatással Szodoma és Szerb film mellett, de mondjuk Sade márki könyvét veszem alapul, akkor ott van indok, okítás, konklúzió, ahogy a kettő filmben is. Csak nem 10 évesen kell megismertetni gyerekekkel.
Ebben a filmben, mindezeket nem találtam meg. (úgy emlékszem)

előzmény: Channá (#3)

2024-06-07 05:48:53 Channá (3) #3

Nem értek veled egyet abban, hogy ez kecsegtető film lenne. Az Instagram és a reggeli műsorok ez alapján sokkal károsabbak is lehetnek, hiszen azok nem mutatják meg, honnan van a Dutti, meg LuisValaga táska, sem a síparadicsom, sem a tv műsorban szerepelek, mint modell élet azon oldalát, amit itt (abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy igen lightos módon) bemutatnak.
Olyan szinten is egyetértek veled, hogy ha valaki számára ez a film kecsegtető lenne, akkor valóban nem ért el a kellő hatást, akkor már Szodoma 120 napja, Szerb film etc. nem szeretnék tippeket adni, de könyveket is mondhatnék, szóval azok jobban "szemléltetnék" mennyire nincsen határ, és ezek még csak a "régi" korok szokásait mutatják be, az új dolgokról nem is akarok tudni.
Valahol egy befogadható, és prevenció jelleggel is leadható filmet akartak szerintem készíteni, ha az utolsó adatokra támaszkodom.
Egy teljesen nyers valóságot nehezen lehetne 16-18 éveseknek leadni.
Pont annyira arany és csillogás volt benne, ellensúlyozva az plasztikai beavatkozásokkal (mármint a helyreállító), és terápiával, valamint a jövőre való kihatással, amennyire azt egy tekercs elbír.
Ha ezek után valakinek mégis kecsegtető ez a világ, akkor tényleg saját bőrén kell tapasztalnia, hogy lássa a valóságot.
A gond ott kezdődik, hogy valahol a valóság néha a fent említett insta és reggeli műsorokba behívott "modellek" jellemzik. Nem pedig egy hatalmas arab "befolyásos" ember által .... nem fejezem be a mondatom.

előzmény: fempolip (#1)

2022-09-23 21:55:11 dittike (4) #2

Egyáltalán nem a pozitívumait emeli ki az emberkereskedelemnek, vagy ki, hogyan nevezi, hanem azt mutatja be, hogyan lehet a legnagyobb hazugságok tengeréből, a nulla szintre süllyedni, a szó szoros értelmében véve azt emberileg és testileg, lelkileg egyaránt.

2022-08-11 15:57:51 fempolip (1) #1

Ez a film kifejezetten káros. Leginkább egy imázsfilmnek tudnám elképzelni a prostitúció és azon belül is Dubai mellett.

Igen a vége tényleg dráma..de nagyjából a bemutatott lányok összességének a duplája az aki inkább megszívja és nem egy (vagy kettő).
Szóval van dráma, de inkább ez egy jó reklám hogyan...és mint csináld.
Próbálok nyomdafestéket tűrően fogalmazni.
Élvezet? maximum a megrendelő, de a megrendeltek semmiképp. Kokainnal sem.
Amit a filmen láttam az egy hétköznapi gazdagabb partira megy el, de ott is eltűnhetnek lányok. Ahogy el is tűnnek. Szép számmal.
A másik hazugság az pedig az üveggel leütni a megrendelőt. Azon a szinten, ilyen sértés egy duplán alsóbbrendű lénytől minimum halál. De előtte még egy kis tortúra..
Persze lehet csak én toltam most túl és vannak megengedő dollárszázmilliárdosok, királyok, uralkodógyerekek..
Visszatérve a partikra..az arany kivételével ez egy hétvégi buli pár üzletemberrel.
Az hogy van pár "megbotránkoztató" jelenet..az csak egy előjáték a fétisekhez.
És itt kanyarodnék vissza arra hogy miért is káros. Mert sokan belekerülnek egy spirálba.
Gyere, próbáld ki, nem lesz semmi bajod. Kapsz xy összeget.
majd amikor az xy összeg úgy jön ki (kezdő prostituáltnál, egy nem tól sok munkával kecsegtető környéken, ami rosszul is fizet) hogy azt a gyárban 3 hónap alatt keresi meg (behelyettesíthető kellő számmal, mértéktelenül. Ez csak idő, hely kérdése), nincs megállás.
És aztán jöhet Dubai, Svájc stb. Persze mindez akkor ha "sikeres vagy" ahhoz pedig már felkarolók kellenek.
(Ha nem akkor lehet maradni valami lepukkadt helyen, ahol szintén nem jobb a vége)És itt jön vissza mindaz ismét amiért káros. Mert kíváncsi lennék ki a szponzor, kik álltak a film mögött.
Hiszen a film ha bukás is, de Lengyelországból a hatására dupla annyi fiatal jelentkezzen escort-nak..már megérte.
mert a prostitúció szörnye soha nem mondja azt hogy elég.
Ha sikerül is kiszállni, mennyit kellett érte nyelni, mennyi verést, szúrást, abortuszt, a legelképesztőbb perverziókat az engedélyezettől a betiltottig.
Lenne még mit írni..könyveket is akár, akár a filmet kielemezve.

De szerintem át fog menni miért is gondolom károsnak ezt a filmet.