Jeepers Creepers: Reborn (2021) ☆ 👁

Aki bújt, aki nem 4.: Újjászületés
Jeepers Creepers 4

(Timo Vuorensola)

amerikai-angol-finn horror, thriller

1,4
★☆☆☆☆
17 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-11-08 16:18:47 fempolip (2) #2

Az első kettő számomra közel zsenialitása után kettő olyan lett amit jobb elfelejteni.
Mindennel szembe megy amit felépítettek. Ami még nem is lenne száz százalékosan gond, ha jól menne a film.
De csináltak egy partizunk, hangos, közel városias környezetet. Holott pont az elhagyatottság ami nagyon jól hozta a hangulatot az előző filmeken.
Tucat cuccok, megannyi klisés mozzanat.
És még a szörny is gagyi.
Nem érte meg a rá áldozott időt, főként az elődök ismeretében.

2022-10-22 18:27:40 Edwest12 (2) #1

A Jeepers Creepers e negyedik felvonásának lehetősége volt arra, hogy enyhítse a rajongókban a 3. rész által okozott fájdalmat. Minden szériába be- becsúszik egy-egy gyengébb darab, itt most akkor a 3. rész volt az, de lehet tovább menni... Hát nem így lett.
Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a korábbi színészek közül itt sem fog senki visszatérni, hiába várjuk a Ray Wise vagy Gina Willis által alakított karaktereket. Ettől függetlenül én hittem abban, hogy lehet ez jó. Ehhez nem lett volna szükség másra, mint hogy egy épkézláb forgatókönyvet rittyentsen valaki, ami mentes a hülyeségektől. Tényleg nem kell ám hozzá sok, csak hogy ne akarjanak eltérni a jól bevált recepttől. Ezért nem ártana, ha a folytatásokat olyan emberek jegyeznék, akik szeretik a horrorfilmeket, és esetleg van fogalmuk arról, mik azok a dolgok, amiket nem szabad elkövetni. Nem jó lépés egy félelmetes lényt lecsupaszítani, bagatellizálni azáltal, hogy valami gagyi urban legendet csinálunk belőle. Például a célbadobós, ahol a Creeper "dobócsillagjának" replikáit is lehet használni elég nagy tévút. Akárcsak a Creeper köré épült szekta. Mi is az értelme pontosan? Mit nyernek ezzel a szekta tagjai? A Creeper őket ette volna meg először, ha körbeugrálják.
Az egész filmet nem értettem, és a hiba nem gondolom, hogy az én gépezetemben van. Összehánytak pár dolgot, de semmi nem vezet sehova. Mit akartak a csecsemővel? Mitől feketedett be a csaj szeme a kocsiban? Értem én, hogy valaki szerint jó ötlet volt a hollók és a Creeper összekötése, de ezzel kapcsolatban felmerül bennem egy kérdés: mi van? Az már az egyéni szocproblémám, hogy nem tetszik az új dagadt orrú Creeper, akinek kívül is fogai vannak, pl. az állán.
Szóval ez egy rossz, amatőr film, amiben a színészek még úgy is bántóan tehetségtelenek, hogy alapvetően a műfajban nem várok el Oscar-díjas alakításokat.