Az unoka (2021) ☆ 👁

The Grandson

(Deák Kristóf)

magyar akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,6
★★★☆☆
86 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-09 18:41:51 kovi1970 (3) #8

Kicsit erőltetettnek éreztem.
Az "unokázós csalók" elég piti bűnözők voltak, és nem értek volna annyit, hogy miattuk bárki börtönbe kerüljön. Ha megvan az óra, pénzt szétosztani, aztán mehetnek a rendőrök. Eh! Túlkomplikálták.
Ja, és az, hogy lövöldöznek Bp. szélén, vagy központjában, rohadtul hihető volt. Ja, nem.

2022-08-06 03:45:25 Danesz99 (4) #7

Hát mit is lehet egy ilyen film után érezni vagy gondolni? Én a magam részéről a Papp János által alakított karakterrel egyetemben szétlőném a kib***ott fejüket az ilyen lelketlen, mocskos g***knek, de ezt persze csak a hirtelen felindulásom mondatja velem, mert túl azon hogy én egy viszonylag békés állampolgárnak gondolom magam, a kezdeti felgyülemlett agresszió az utolsó ominózus jelenetre olyan szinten vált súlytalanná, mint maga a jelenet. A film kb. első kétharmada bivalyerős és letaglóz, pedig azért az ember már itt-ott találkozott ilyen-olyan szélhámosokkal, szemétségekkel, vagy talán pont ilyenekkel, de ahogy ezek a színészek és a forgatókönyv elénk pakolja, az szerintem döbbenet. Aztán ott valahol, nem is tudom, talán a nagypapa temetése utáni rész brutális túlzásokba esik. Mindezekkel együtt egy nagyon jó filmnek tartom, és látni együtt ezeket az idősebb színészeket, a fiatalabbakat nem kevésbé, egy igazi szívmelengető érzés. Egy kellemes mosoly ült az arcomon amikor láthattam és hallhattam őket. A végső konklúzióm pedig az, hogy bár világos a mondanivalója, de akikhez el kéne jutnia a filmnek, azokhoz sajnos nem nagyon fog. Pedig nagyon el kéne!! De legalább ez a film egy nagyon bravúros és megmosolyogtató, már-már röhejes hepiendel végződött. (Papp János karakterével mi történhetett, mert őt én nem láttam a végén?)

2022-02-12 11:13:49 marcilu (5) #6

Lehet, hogy túlzás az ötös, de most lelkesedésből fakadóan muszáj azt adnom. Öröm volt látni a sok idős színészt, hallani az ismerős hangokat, de a fiatal színészek is szuperek voltak, Döbrösi Laurát amúgy is imádom. A film hosszú volt, a történetbe sok kanyar, epizód fért bele, de mégsem éreztem fárasztónak, túlírtnak. Jutottak bele igazán emlékezetes jelenetek, mondatok, és hát maga a témaválasztás is csillagos ötös. Plusz rendőrségkritika, ami a Legjobb tudomásom szerintben is volt, jogos is volt.

2022-01-08 01:14:57 dittike (4) #5

Örültem az idősebb korosztály megszólítását is kivitelező filmnek, mely talán segítséget nyújthat az effajta csalások megelőzésében.

2022-01-08 00:46:05 KicsiPeti (4) #4

Jó olvasni hogy nektek is tetszett a film... pont ma agyaltam, hogy majd itthon is megnézem majd mégegyszer. Illettve Deák Kristóf előző tv filmjét a Foglyokat. Szégyenszemre a Mindenkit sem láttam még tőle, de pótlás lesz!!!

2022-01-07 22:40:25 VVega (4) #3

Ez is egy tök jó magyar film, végig feszült és nagyrészt átélhető sztorival, pár érdekes kanyarral, valamint az idősebb színészek által uralt jelenetekkel. A végén egy kicsit kevesebb több lett volna, de bőven belefér.

2022-01-07 21:14:23 ryood (4) #2

tényleg jól kezdés ez így '22-re. nekem is ez volt az első mozizásom.
nagyon klassz film lett ez, hibái ellenére.
engem főleg az empátiája, humanista attitűdje fogott meg, amivel közelít az idős emberekhez.
kicsit talán túlságosan is eklektikus lett műfajilag, bár alapvetően megérintett a drámaisága, izgultam és feszült voltam, amikor arról volt szó, és a humort is élveztem, de valamiért...mégsem sikerült megfelelő módon elegyíteni egy működőképes, koherens egésszé alakítani ezt. nekem eszembe jutott Anders Thomas Jensen is közben, persze kellőképpen visszafogott formában jelenik itt meg az a fajta irónia, fekete-humor, amit a dán mester tökélyre fejlesztett.
örömteliek a színészi alakítások. gyakorlatilag mindenkié, mégis, leginkább Jordán Tamás és Pogány Judit érintett meg. de le a kalappal mindenki előtt tényleg. apróbb zavaró tényezők voltak, de leginkább a film végi "leszámolás" jelenet okozott csalódást. pedig alapvetően az az ötlet is működőképes - és bizonyos fokig működik is - hogy elviszi az átverteknek Domokost, csak ott ami és ahogy történik az már túl sok, túl van írva, mintha nem tudná eldönteni, mi is akar lenni. de még ezzel együtt is élveztem egyébként a befejezést. a záró képsor némiképp nyálas, de üsse kavics...a hatás, üzenet felerősödik általa.
és a végén az ember egy kicsikét el is szégyelli magát, és már menne is meglátogatni nagyszüleit (az én esetemben nagynénémet, sajnos a nagyszüleim évtizedek óta nem élnek már.)
nagyon tetszik Deák határozottsága: cselekedj, ne csak ábrándozz, és pofázz!

2022-01-01 23:59:44 KicsiPeti (4) #1

Egy igazi jó kezdés 2022-ben az első film moziban amit megnéztem idén,de nagyon nem bántam meg.
Sőt tovább megyek,amikor a nagypapa otthonában felveszi a telefont,az a jelent az agyamba égett,egyrészt az aktualitása miatt,másrészt valahogy átéreztem a helyzetet,meg is sajnáltam,és ahogy meg volt rendezve,erre még év végén is emlékezni fogok,és emlegetni is fogom filmes barátoknál,egyszerüen zseniális volt.
Egy nagyon jó magyar film,atmoszférája jó,bár kicsit nekem már sok ,hogy minden magyar filmben régi buszokat kell néznem,és lakótelepet,és luppukant kúltúrház feliratot,oké biztos kellett egy nyomasztóbb hatást elérni,de azért van itt is fejlődés,még ha lassabban is megy.De úgy látom sok magyar film állandó kelléke ez még mindig.Egy jelenet volt a filmben ami nem nagyon életszerű,illettve túlságosan retro stilusban van berendezve a nagymama háza,ami kicsit zavaró volt számomra,pár bakit is észre lehet venni,ha valaki szemfüles.
A föszereplő srác akit én még nem láttam sehol,nagyon jól hozza az átlagos srácot,egyböl szivembe zártam a karaktert.
Egy SZINVONALAS, magyar filmet láttam,ami megérte a mozijegy árát.
Még egy plussz pont a nagy "öreg" szinészekért,Pogány Judit,Baranyai László,Mikó István,Jordán Tamás,Tordai Teri,és még páran,akikhez társul néhány megmosolyogtató humor falat,és jó öket nézni igy együtt,de a finálé kicsit elcsúszott,a giccs szót dirreckt nem használom,fogalmazzunk úgy az én szájizemhez,nem megfelelő dolog is hozzájuk köthető.
Az egész nem von le semmit a fim értékéből 80% bátran nézzétek meg moziban. Számomra megvan az idei év első kellemes csalódása........