Svart krabba (2022) ☆ 👁

A Fekete Rák hadművelet
Black Crab

(Adam Berg)

svéd akciófilm, kalandfilm, thriller

2,2
★★☆☆☆
47 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-04-21 23:03:27 BonnyJohnny (2) #4

A lentebb írtakkal egyetértve: túl hosszú, nagyobbrészt érdektelen szereplőkkel, akikkel nagyobbrészt érdektelen dokgok történnek, miközben a visszaemlékezés inzertek amellett hogy feleslegesen nyújtjáják a játékidőt, folyamatosan megtörik a hangulatot. Ami pedig jó lenne.
A reklámokon edződött rendező fantasztikus fél perceket képes prezentálni (főleg sötétben és/vagy ködben a befagyott tengeren), de a film köztes részeit nem képes működésre bírni, és egyszerűen elvéti a csúcspontokat.
A film utolsó ötödével nekem nincsen különösebben bajom, mert nekem (fentebb taglalt okokból) addig sem állt össze az az egyesek által emlegetett betonerős hangulat, amit az holywoodiasságával megtört volna. Igazából ebben a történetben ennyi volt. Ha ott vége lett volna, akkor sem lett volna egy szikár háborúellenes eposz, szóval szerintem mindegy.

2022-03-22 05:28:15 random117 (2) #3

Ful gáz, nincs mit szépíteni. A film vége kritikán aluli. És nem azért mert nincs happy end.

2022-03-20 23:02:43 fempolip (1) #2

Már az indulásnál is látszott hogy férfi karakterek lettek átültetve, női bőrbe. Amivel nekem soha nem volt gondom. Pl Alien filmek. De amikor úgy is viselkedik, az már ciki.
Néhány hangulatos jelenetet leszámítva semmi érdekes. Sőt unalmas.
Vagy egyenesen hatásvadász szánalom.
Rossz.

2022-03-19 22:54:45 Joeker81 (3) #1

Érdekesen indult, megvolt a ráhangolódás, nagyon jó volt a feszültségkeltés, volt pár hatásos jelenet (pl. holtestek a jégbe fagyva...hátborzongató) és... kb. a közepétől elkezdődött a lejtmenet, míg a végére pedig teljesen elfogyott a szufla...totál kiábrándító ötlettelenség, hatásvadász semmilyen bejezés. Nem adok rá kettest, mert az eleje tényleg jó, továbbá eredeti az ötlet, hogy a jégen át kell egy korcsolyás osztagnak eljutnia a rendeltetési helyére, illetve nem tudtam elvonatkoztatni a jelenlegi háborús konfliktustól, ami még inkább belengte a film nézését egyfajta baljós és gyomorszorító érzéssel. Egyszer érdemes megnézni, de összességében csalódást keltő.