Dogora - Ouvrons les yeux (2004) ☆ 👁

Dogora - Ázsia arcai

(Patrice Leconte)

francia dokumentumfilm

2,7
★★☆☆☆
11 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2011-09-14 21:46:57 -senki- (2) #3

Szerintem a stílus nem áll tőlem messze, láttam ugyanis a legtöbb hasonló filmet, quatsikat nem egyszer, de ez a film full üres. Fénykép album: diavetítést összerak egy windows fél perc alatt nem sokall rosszabb eredménnyel. A rendező minden ötlete amit esetleg a vágásba belevisz 2 mp-ig érdekes, de legalább 5 percig ismétli, nincs kapcsolat, ellentétezés, csak a halmozások.

2009-03-24 23:54:16 fbazsa (5) #2

Egyik kedvenc filmem, aki szeret fotózni, vagy szereti a fényképeket az tudja h milyen nagyszerű képeket sikerült elkapni. Én már sokszor láttam és bármikor meg tudnám nézni. Csodálatos képek vannak megörökítve, mindez mellett a zene is elég drámai, nagyon jó párosítás. Ez a film fényképek sorozata, de nekem így tetszik.

10/10

2005-10-21 08:38:22 Daemiaen (1) #1

Dogora: Ázsia arcai (Dogora, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Tapsoljuk meg Patrice Leconte-t, aki volt olyan édes, és forgatott nekünk egy útifilmet. Ő már bármit megtehet hazájában, elért mindent, így készíthette el a Dogorát. Bár ne tette volna, ugyanis ennyire semmitmondó képeket, ennyira oda nem illő nagyzenekari zenével és kórusénekkel egész egyszerűen művészet prezentálni. Kis túlzással valóban az mondható el a féldoksiról, hogy egy szimpla útifilm, amolyan személyes élménytár szórakoztató darabként álcázva. Mert ezt inkább kínzás végignézni. Szerencse, hogy a Szindbád mozi melletti söröző kárpótlást nyújtott kicsiny csapatunknak a filmet követően, még akkor is, ha nem mindenki volt ilyen lesújtó véleménnyel Leconte perverziójáról.

2/10