Cry Macho (2021) ☆ 👁

Cry Macho - A hazaút

(Clint Eastwood)

amerikai dráma, thriller, western

2,6
★★☆☆☆
34 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-20 14:52:08 biri (2) #7

maximálisan egyetértek

előzmény: Dió (#6)

2021-11-20 13:46:27 Dió (2) #6

Látod ízlések és pofonok, nekem a Cry macho személy szerint többet "ártott", mint az (egyébként szintén szar) American sniper. :-)

előzmény: Rorschach (#5)

2021-11-20 11:21:38 Rorschach (3) #5

Mintha saját magamat olvasnám A csempész kapcsán :)

Senki nem kényszeríti őt - kivéve a saját nyughatatlan szellemét, ami folyamat dolgozik benne. Én megértem a Te álláspontodat is (főleg, hogy ugyanúgy képviseltem néhány nappal ezelőttig), hiszen az eddigiek alapján a nyugdíjból visszatérve Eastwood senkit nem fog meggyőzni arról, hogy van még a tarsolyában valami monumentális. De amíg ártatlan mozikat szállít jó szándéktól vezérelve, addig nekem ez is elég. Ha meg ne adj isten még jól is sikerül egyik-másik (Jewell), annak különösen örülök.

Nem mondom, hogy ez a helyes hozzáállás. Bevallom, hogy kötözködős filmnéző vagyok, és nehéz lenyűgözni. Alapjáraton minden egyes film elé magas elvárásokkal ülök le az alkotóitól függetlenül, de Eastwood esetében nehéz elvonatkoztatnom attól, hogy pl. a Millió dolláros bébivel mind a mai napig megsirat, és ez csak egy film a millióból, amiben közreműködött, és amivel hatott, hat rám mind a mai napig. A fejemben ő egy bölcs öreg mesélő bácsi, akitől nagyon szívesen hallgatok bármilyen lagymatag történeteket... viszont nem feltétel és fenntartások nélküli a szeretet, mert csak addig tart, amíg a meséi nem károsak (Sniper). Szerintem a Cry Macho nem káros. Nem egy erős film, az tény és való. De ártani nem árt senkinek.

előzmény: Dió (#4)

2021-11-20 10:40:31 Dió (2) #4

"Azt se bánom, ha "csak" átlagos mozikat szállít."
Örülnék, ha legalább átlagos lenne... de ilyen nulla motivációkkal megáldott, nem evilági karaktereket és ilyen arcpirítóan kínkeserves szerelmi szálat én Clint Eastwood rendezésben nem tudok elviselni. Egyessel kacérkodva írom, hogy szerintem ez már pedig az utóbbi filmjeinek színvonalától látványosan elmarad (pláne, mivel közben csinált egy Richard Jewellt is), és az hogy "nyugdíjas", nálam nem elég kimosdató érvként. Senki sem kényszeríti őt, hogy filmeket gyártson. :(

előzmény: Rorschach (#3)

2021-11-18 14:13:28 Rorschach (3) #3

Hogy őszinte legyek, ez a film közelebb van a ketteshez mint a hármashoz, mert megint ugyanazt érzem, amit A csempész után is - nevezetesen, hogy ez a mozi Clint Eastwood rangján aluli. Egy öreguras, kiszámíthatóan bölcselkedős, oldschool tanulságos filmet kaptunk, ami John Smithtől még talán elég, de ettől az embertől ez nem sok.

Sőt, a Cry Macho után feladatomnak éreztem újrázni a Millió dolláros bébi/Gran Torino/Elcserélt életek triót, hogy ők feledtessék velem ezt a halovány eresztést. Mondjuk ezért tulajdonképpen pont hálás is vagyok ennek a filmnek, ugyanis ha ez nincs, valszeg nem támad bennem a vágy, hogy felelevenítsem Eastwood legnagyobb pillanatait.

Lehet, hogy egyre szentimentálisabb vagyok, de a minimaraton után immáron kiveszett belőlem minden indulat. Határozottan vallom továbbra is, hogy Clint Eastwood egy élő legenda, a modern amerikai filmkészítés egyik legmeghatározóbb tehetsége. Ő egy igazi ikon, aki rengeteget adott már nekünk filmőrülteknek fél évszázados karrierje alatt. És meggyőződésem, hogy filmőrült ő maga is, nem hiába nyomja az ipart mind a mai napig, és tért vissza a nyugdíjból úgy a kamera mögé, míg végül elé is. És revideálom korábbi álláspontomat, mely szerint meg kellett volna állnia a Gran Torino után. Nyilván irdatlan erős búcsú lett volna a mozgóképtől az a film, de ha valaki megteheti, hogy élete legutolsó napjáig forgasson és szerepeljen és csinálja és űzze, az Eastwood, és a magam részéről azt se bánom, ha "csak" átlagos mozikat szállít.

2021-10-31 11:22:47 kovi1970 (5) #2

Semmi különleges, csak Eastwood hozza a tőle megszokott színvonalat 90 évesen is. Mesélni meg még mindig tud az öreg...

2021-09-29 20:09:59 BonnyJohnny (2) #1

Gran Torino újra langyítás, ezúttal a Mule-ban megismert latinos sztereotípiákkal megfűszerezve. Ettől még egy hármas lehetne, de istentelenül lassú és unalmas, pedig effektíve nem is hosszú.