Ez az egyik filmes jelenet, amit az ember nem felejt el soha.
előzmény: offerus (#14)
"A holnap a miénk lesz"
Egy filmes idézet az 5-11 kommentekhez.
Én az alapján, hogy ez a világtörténelem egyik sorsdöntő pillanata filmen. Ez nagyon pozitív dolog, hogy látom, hogy felvették, hogy megvan. A következménye katasztrofális, ha azt nézem, akkor egyes és hányás. A kivitelezés erősen közepes, messze elmarad "A hit győzelmétől" vagy "Az akarat diadalától", de azok viszont Leni Riefenstahl mestermunkái, azt csodálom, a náci tartalmától függetlenül. Ha képbe akarsz lenni, akkor ezeket megnézed. Nagyon fontos dolgok ezek. Nem csak a beszédek, a háttér, a borzalom, az erő, az arcok, szóval, minden. Enélkül csak üres szólam a történelemről beszélni. Ezt látni kell, hogy meg is értsük.
előzmény: Kempesbaba (#12)
Ez már az offnak az offja,de had kérdezzem már meg ha itt vagyunk,mi alapján tudjátok ezt a filmet osztályozni?
Hát igen,a retorika értő kezekben komoly fegyver
előzmény: Ugor (#10)
Hajlok rá, hogy így van, igen... ld. Antonius beszéde Julius Cézár halála után.
előzmény: BonnyJohnny (#9)
Egyébként valószínűleg Kossuth Lajos lelkesítő beszédei is hasonló felépítésűek voltak. Legkésőbb a Római Köztársaságban kialakult ez a tudomány.
előzmény: Ugor (#8)
Nézd, ez most már nagyon OFF lesz, de egyszer elmentem az USA-ban egy ilyen karizmatikus "fehérheterokonzervatív" egyház matinéjára... egy kis fütyi állt a szószéknél, a távoli plafonról szóltak a fanfárok, a kis fütty elkezdett beszélni, először csak lassan... mint Hitler itt. Elgondolkodva. Aztán gyorsított, hangosított, és közben figyeltem a körülöttem ülőket. Teljesen normálisnak tűnő öltönyös családapák voltak. Amikor a kis nemiszer már ordított, ököllel verte a szószéket, és az ököl ütésének ütemére saját maga is pattogni kezdett, eltántorodott a pulttól, akkor a békés családapák már álltak, ökleiket a levegőbe vágták és szintén ordítottak, hogy úgy van, igaza van, nem tűrjük, nem hagyjuk!! - és bármire képesek lettek volna akkor és ott. Egyébként az ifjúság helyes és erényes neveléséről volt éppen szó... szóval, azóta mindent elhiszek.
előzmény: Kempesbaba (#6)
Az is kellett hozzá, hogy a nagyhatalmak naivan azt higgyék, ugyanazt a játékot játssza a másik fél, mint ők. Ők sakkozni mentek hozzá, ő viszont boxmeccsre készült teljes K.O.-val.
Úgy képzelték, ugyanazoknak a szabályoknak alávetve játszadoznak majd, amelyek a teljes európai diplomáciát addig meghatározták: kompromisszumok, szerződések, "ez a tiéd, ha az az enyém".
Hitler (ma már) jól láthatóan elejétől fogva a szabályok felrúgásában volt érdekelt. Szerinte nem volt olyan probléma, amit a kellő agresszióval ne lehetne megoldani. Emlékeztet egyesekre a mostani időkből, tehát nem annyira biztos, hogy eleget tanult az ő esetéből az emberiség. Szóval igen, ennyire hülyék tudunk lenni.
előzmény: Kempesbaba (#6)
De tényleg ennyire hülyék vagyunk? Elég egy hatàrozott kiàllás,meg egy jó beszélőke?
Nyilván ez egy állnaív kérdés,igen,ennyire hülyék vagyunk...
előzmény: Ugor (#5)
Meg ez a film fekete-fehér.. pl. ez is különbség.
Na, de kérdésedre válaszolva, igen, ez egy kampánygyűlés. Ezek szerint ilyenek ezek száz év óta, vagy még régebben is. A nép repes. Ül, üdvrivall, éljenez, és a jövőbe veti hitét... szóval, bízik és hisz. És ehhez nem kell más, csak egy ilyen karizma.
előzmény: Kempesbaba (#4)
Sanyi bácsi nem kiabál :D
előzmény: Ugor (#3)
Én is igen nagy párhuzamokat látok, ahogy néztem, meg is írtam már a kérdést, de aztán kihúztam és öt percig tökölődtem vele, hogy igen vagy nem... szóval, én azt kérdeztem volna, ha kérdeztem volna, mert nem kérdeztem meg, hogy hány különbséget tudsz elmondani a Vidám vasárnap és eközött? Én találtam párat... és még más párhuzamok is vannak...
előzmény: Kempesbaba (#2)
Nagyon durva lesz amit mondok,de sok párhuzamot vélek felfedezni a hitleri és a trumpista tömeggyűlések között és ez elborzaszt...
előzmény: Ugor (#1)
Hát nem is tudom... itt van.
Nem csoda, hisz ugyanaz a kettő pszichológiája, ugyanarra épít, hasonlóan szerveződik, hasonlóan babonázza meg az önálló gondolkodásra nem képes tömegeket.
*Sőt, igazából Magyarországon is ez zajlik - csak nem gyűlnek össze hozzá a hívők.
előzmény: Kempesbaba (#2)