Világítani fogok (2018) ☆ 👁

(Huszár Domonkos)

magyar dokumentumfilm

4,3
★★★★☆
12 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-04-13 08:11:47 pelu (4) #6

Nekem túlságosan rövid és kibontatlan volt, részletesebben belenéztem volna a tábor napjaiba, jobban megszerettem volna ismerni a szereplőket. Ettől függetlenül tetszett, az üzenet jó, csak az a szomorú, hogy ha vége a tábornak, mindenki szépen megy haza a saját környezetébe, nyomorába, ahonnan valószínűsíthetően több mindent vesz fel magára, mint a táborban. Ettől függetlenül mindenképpen dicséretes az egész, és példamutató az önkéntesek munkája. Úgy gondolom ez egy kölcsönös terápia minden résztvevő számára. Egyszer talán jó lenne nagyobb betekintést nyerni a tábor életébe.

2021-03-11 23:29:45 Ugor (4) #5

Ez úgy, ahogy van, nagyon jól esett! Tényleg nagyon jó üzenet! Tisztán szerethető és szimpatikus mindenki, és amit ezek a lányok-fiúk tesznek a világgal a világért, az lélekjavító! Különösen azért esett jól, mert az elmúlt években belém is belémpofozta ez a kor, hogy a magyar keresztény az egy rasszista, homofób, idegengyűlölő, embertelen, szemétláda. És ezt nem én akartam így, nem én találtam ki, egyszerűen ez a sűrű, napi tapasztalatom. Ez a film meg nagyon szépen adott egy ettől merőben eltérő, szerethető, üdítő választ, hogy a rossz tapasztalataim azért ne váljanak bigottan hülye előítéletekké, mert ez, amit az itt szereplők tesznek, az magasztosan szép!

2021-03-07 16:27:58 mimóza (5) #4

Sok mindent ki szerettem volna emelni a filmből, a segítők szavai, megállapításai nagyon fontosak és éleslátóak voltak, hiszen évek, évtizedek tapasztalatain alapultak. Mégis úgy éreztem, Kata ebben a pár mondatban fogalmazza meg dióhéjban a lényeget. Úgy esett, hogy korábban én magam is foglalkoztam konkrétan a film helyszínén élő gyerekekkel - talán az itt szereplők szüleivel, esetleg idősebb testvéreivel, unokatestvérevel -, ennek alapján csak aláhúzni és megerősíteni tudom az önkéntesek minden szavát. Szélmalomharc ez, ami rövidtávú eredményekkel talán, hosszútávú eredményekkel - tömegesen - aligha kecsegtet, de amit ezektől a gyerekektől tanultam, tőlük kaptam, az egész életemre elkísér, a bennük lévő kincsek jellemformálók, továbbélők, továbbadhatók. Nem bizony, nem az okosat megmondani mész közéjük, nem is lehet, hanem tőlük tanulni. Adhatsz, igen, szeretetet, elfogadást, figyelmet, élelmet, ruhát, bármit, amit csak tudsz, de itt ŐK az igazi Tanítók. Ez teljesen kétségtelen. Maga a film nagyon érzékenyen, finoman ábrázol, rácsodálkozhat a néző a szép arcokra, a kifejező tekintetekre. Kegyetlenül nehéz sorsok tükröződnek a túl korán megkomolyodott szemekben, elgondolkodhatunk azon, vajon melyik csodálatos kisgyerekre milyen jövő vár... de a remény mindig ott van, hogy némelyiküknek talán könnyebb lesz, és a kialakult lelki ereje, valamilyen pozitív tudatossága, terve által ki tud törni, és világítani tud, ahogyan a film címe mondja.

2021-03-07 14:52:37 Ágó (4) #3

Szívesen! :)


Mimóza! Nagyon jó az idézet, amit kiemeltél! Nekem is ez tetszett a legjobban a filmből!

előzmény: oscarmániás (#2)

2021-03-03 11:45:11 oscarmániás (4) #2

Ágó, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet!

előzmény: Ágó (#1)

2021-03-03 10:50:59 Ágó (4) #1

Világítani fogok - egy kerecsendi tábor története. :)