The Falcon and the Winter Soldier (2021) ☆ 👁

A Sólyom és a Tél Katonája

(Kari Skogland)

amerikai akciófilm, dráma, kalandfilm, minisorozat, sci-fi

3,4
★★★☆☆
36 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-03 16:59:11 Benny Bug (4) #6

Míg a WandaVision erősen kezdett és a végére kicsit unalomba fulladt, addig ez a sorozat inkább egy állandó színvonalat tart, kisebb-nagyobb kilengésekkel. A látványra nincs panasz, hozza azt a Marvel-szintet, amit a mozis produkciók kapcsán is megszokhattunk. A történet sok meglepetést nem tartogat, de az utalások tetszetősek és azt is lehetett sejteni, hova fut ki az egész. Sólyom sem rossz karakter, de szerintem Bucky, avagy Winter Soldier sokkal összetettebb és menőbb figura, akár külön filmet is érdemelne. A Buddy-movie feeling többnyire átjön, nagyjából a Marvel saját képére formált Halálos fegyvere a sorozat. Tipikusan hozza azt, amit a téma rajongói elvárnak egy 6 részes minitől, újoncok és a szuperhős-tematikát hátuk közepére sem kívánó nézők ne próbálkozzanak vele, felesleges. Személy szerint jól szórakoztam, maradok a második évadra is. Állítólag lesz.

2021-04-28 08:29:16 Kempesbaba (2) #5

Mivel ezek a sorozatok nálam egy nagy disney massza,én most a The Bad Batch-t várom. Azt is mérsékelt elvárásokkal

előzmény: DevilTakeU (#4)

2021-04-27 22:51:19 DevilTakeU (4) #4

Szerintem elégedettek a nézettséggel,de talán fontosabb hogy a nézői reakciókkal is. :) Mondjuk utóbbi elég érdekes,a WandaVision IMDb-n 8.1,és több mint 150 ezren szavaztak rá,a Falcon 7.6,de feleannyian sem voksoltak,holott állítólag nőtt az előfizetők száma. Lényeges még,hogy a WV egy kerek,lezárt történet,a Falcon meg ugye folytatható,és a jelek szerint van rá igény. Én már a Loki-t várom nagyon,és remélem év végén tényleg lesz Secret Invasion is. (Aztán meg ugye She-Hulk,meg Moon-Knight.) A nagy számok törvénye alapján valamelyik csak 10/10-es lesz (fingers crossed). :D

#MarvelRLZ

:)

szerk: lehet hogy benéztem valamit,most mindenhol azt olvasom,hogy Sam története a negyedik Captain America mozifilmben folytatódhat. Na majd kiderül.

előzmény: Kempesbaba (#3)

2021-04-27 22:12:48 Kempesbaba (2) #3

Ha már a vandavisiont megnéztem,hát mondom ledarálom ezt is. Ez bizony kettőből nulla számomra,ami a nagy disney féle sorozat-cunamit illeti. Klisés,kiszámítható,sokszor unalmas(én is megemlíteném a csónakfestést),borzasztó színtelen szinészi játékkal párosulva. Ebből tényleg lesz második évad? MINEK?

előzmény: DevilTakeU (#2)

2021-04-27 21:48:18 DevilTakeU (4) #2

Elnagyolt.

Az egész sorozat alatt,pontosabban úgy a harmadik rész közepétől ez a szó motoszkált a fejemben. A szokásos Marveles szórakoztató faktor kétségtelenül fellelhető,de szinte végig volt egy erős hiányérzetem, és a befejezésnél kicsit úgy is maradtam. Őszintén nem lennék meglepve,ha idővel kiderülne hogy eredetileg 8 részt terveztek,és ez az utolsó pillanatban módosult csupán hatra,mert a fentebb jelzett időtől feltűnő a színvonalesés,az ötödik rész majd' kétharmada pedig kizárólag Sam családi életére fókuszál,amikor is már pörögnie kellene a végjátéknak,vagy legalábbis a felvezetésének ezerrel,az előzmények tükrében legalábbis mindenképpen. Ehelyett kapunk nagy nézéseket,meg világmegváltó testvéri beszélgetést a naplementében,csónakfestést (mert az is rohadt fontos egy világválság közepén),persze Bucky is benéz,és ha már úgyis ott van,egyből csiszológépet ragad. Hát kösz. :P

Ami nagyon zavart: a szérum. Walker egyszer csak beadja magának,és - ennyi. Még a műveletet sem látjuk - egy igen hatásvadász jelenet hivatott felhívni rá a figyelmet hogy megtörtént -,azért sok filmben komoly dramaturgiája van annak hogy az alanyra enyhén szólva hatással vannak hasonló dolgok,lásd anno Banner vs. Hulk,és itt ráadásul még Karli is elmondja a temetős jelenetben,hogy amikor beadta magának,azt hitte a vénái szétrobbannak, remélte hogy inkább meghal,stb.,Walker meg nem is két bunyó között,hanem egy bunyó alatt! esik túl az egészen,egy fejrángást kivéve nulla testi-lelki reakcióval. Ez eléggé kiábrándító volt.

Ha már szóba jött,nekem a főrosszcsont Karli nem több egy hisztis tinédzsernél,egy pillanatra sem tudtam komolyan venni sem őt,sem az ügyüket (sem a színésznőt,ha már itt tartunk),a halála is súlytalan volt. A nagy csinnadrattával bejelentett Julia Louis-Dreyfus annyira semmilyen volt a maga két jelenetében,próbált valami nagyon laza,egyben titokzatos gigafőnök lenni,de amilyen mondatokat adtak a szájába,inkább volt röhejes. Sharon meg milyen cuki kis tokát növesztett,tök aranyos. :) Oké,tény hogy EVC a konténeres bunyónál jól nyomta,egyébként az akciójelenetek legalább fele bántóan ötlettelen volt,sokszor rosszul megvágva. Végül még két dolog: Sam az Amerika Kapitány jelmezben iszonyatosan ciki,kb. mint a Michelin gumibaba. :P És igen, aktuálpolitika, rasszkérdések... lassan túllendülhetnénk ezen,kezd kicsit fárasztóvá válni a mindenhová beszuszakolása. Ó és a "nagy szónoklat" a végén,majdnem mint Stallone az oroszoknak a Rocky IV-ben,már csak a lengedező zászlók hiányoztak a háttérben. A pátoszos zenét azért nem írom hozzá,mert azt megkaptuk,talán túl sokszor is.

Oké,nagyjából leírtam minden negatívumot,azért félreértés ne essék,remekül szórakoztam dara közben,voltak benne remek megoldások, karakterek, gondolatok,akciók,sőt még dráma és izgulnivaló is,Daniel Brühl Zémó bárója meg fű alatt simán Loki 2.0 lett,remélem a második évadban is találkozunk majd vele.

7/10

2021-04-03 00:03:39 BalaKovesi (4) #1