Shadow in the Cloud (2020) ☆ 👁

Árny a felhők között

(Roseanne Liang)

amerikai-új-zélandi akciófilm, háborús film, horror

2,8
★★★☆☆
48 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-11-21 15:29:09 Abaamade (4) #8

Ugyan miért is rökönyödnénk meg azon a kitételen, hogy a földgolyó – innen nézve – másik oldalán, a második világháborúban nemcsak a gaz japcsik az ellenfelek, hanem más gonosz szintén leskelődik és árt, és írjuk le az alapvetést, szörnyek márpedig mindenhol vannak és [spoiler]punktum. Nem kell ebbe különösebbet látni vagy belemagyarázni. Namost, ha van egy repülő-erőd, amelyen igaz hazafiak, potens és harcias férfiak szolgálnak, amelyre hogy-hogynem felkerül egy szép szőke nőstény, akkor mutatkozik csak meg az uralkodó férfi nimbusza, tudniillik, hogy az első pillanattól fogva feltolul bennük a nemes érzés, [spoiler]mégpedig, hogy egytől-egyik meg akarják dugni a nőt. Ott, azonnal, hirtelen, izzadt-szőrösen, [/spoiler]nyáltól csorgó pofával rávetnék magukat erre a szextárgyra. De gyün a csavar, hogy kiderül, ezeknek a szájkarate-huszároknak nincs is pöcsük, és nemcsak ezek a gaz és gonosz és majdnem láthatatlan japcsik tizedelik a bombázó anyaszomorítóit, hanem felbukkan az a rémpofájú izé is,[/spoiler]amellyel ezek a szuperhíró adoniszok nem bírnak, de aztán a tök nélküli – de a feministák kibontott büszkén lobogó zászlaja alatt – új erőre kapó szőke nimfa – [/spoiler]miközben az urak rezignált és tehetetlen kisfiúként nézelődnek -, brutál mód legyilkolja, mint a Predátor a csigazabáló franczúz francia disznókat a Prédában, a Tasmán Ördög übergonosz unokatesójának kinéző szörny-Izét[/spoiler]. Összefoglalva; a látvány, a párbeszédek, a zene, a történet, és ahová fut, mind-mind megérlelte bennem azt az eddig csírájában leledző gondolat-pöttyöt, hogy azért nem mindig a macsó férfiaké az a vászon, hanem valahol a nő is ember, na… most akkor jöhet levezetésként egy kis Szexmisszió…

2022-07-11 13:49:21 fempolip (4) #7

Ez egy olyan film amin izgultam. Nem tudom, hogy miért váltott ki belőlem ilyen érzelmeket. De nekem nagyon jól fel volt építve a magány, a klausztrofóbia és a hirtelen óriási tér. Persze a színésznő is egész jó volt. Bár a film tele van hibákkal, ezek felett átsiklottam. Mert olyasmit adott, amit már régen nem érzetem. És szórakoztatott.
Erősen szubjektív vélemény! Megértem azt is, akinek ez egy közel nulla film volt.
Valószínű még egyszer meg kell néznem. És meg is akarom nézni.

2021-12-13 16:28:49 BonnyJohnny (3) #6

Az élmény nem biztos, hogy neked is olyan lesz, mint nekem. Lehet te jobban élveznéd. :D És amúgy szerintem sem rosz film. :)

előzmény: GothMan (#5)

2021-12-13 15:07:08 GothMan (?) #5

Köszi, hogy elmesélted a filmet, így már nem is kell megnéznem. :D

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2021-12-06 21:18:45 Ubul (3) #4

nagy mák, hogy a film és a trailer már az elejétől fogva közli, hogy igen, ez nagyon ZS lesz. Mert én is így tudtam kezelni, és így tök élvezhető volt.
De elég volt belőle egyszeri megnézés :D

2021-05-17 11:40:19 Ubul (3) #3

durva mekkora átmenet van a Rotten kritikusi pontszám és user pontszámok között :) trailert látva nekem ezt megkell nézni :D :D

2021-03-06 23:23:45 Hicks (3) #2

Hát ezaz "erős nő" wtf-ery eléggé elvette a film élét, főleg a végén.

2021-03-06 22:34:20 BonnyJohnny (3) #1

A játékidő nagyjából kétharmadáig jó. Chloë Grace Moretz egy mindenre elszánt, titokzatos nőt játszik, aki felsőbb utasításra egy szigorúan bizalmas csomagot kell elszállítson egy nem túl bizalomgerjesztő repülőn, aminek nem túl bizalomgerjesztő a legénysége (mind tahó kanok és/vagy nőket lenéző disznók). Szó-szót követ, és főhősnőnk hamar abba helyzetbe kerül, hogy a csomagot elveszik tőle (igaz, a legénység egyetlen olyan tagja, aki jóképű és nem seggfej), ő pedig a hasi gépágyúállásban találja magát, ami a repülő minden más részétől elzárt gömb a hajó hasán.
Bár az (amúgy legjobb carpenteri hagyományoknak megfelelően hangulatos) szintimuzsika az elejétől kezdve nyílt lapokkal játszva jelzi, hogy itt B filmről van szó, nagyon sokáig ez nem látszik. A kamera egyedül marad Chloë Grace Moretzel a szűk acélgömbben, és jó darabig az egyetlen dolog, amit hallhatunk a (már jóval a gremlin átkos tevékenysége előtt is) szétesés határán álló B-17-es aggsztó zörejei. Aztán ahogy főhősnőnk rákapcsolódik a rádióra, hangkulisszák és az ő reakciói alapján egy minimalista, de nagyon hatásos jelenetsor kezd kialakulni. Nem kell ahhoz feministának, de még csak nőnek sem lenni, hogy nyíljon a bicska a zsebünkben, a hajón mindenki kisebb-nagyobb mértékben seggfejként viselkedik vele. (És amúgy messze nem a kanos tapló a legrosszabb.)
Aztán felbukkan a szörny is, hogy egy izgalmas küzdelem vegye kezdetét a repülőgép külsején könnyedén grasszáló gremlin és a gépágyúállásba szorított nő között. Aztán izgalmas az is, ahogy egyre több rejtély kerül megválaszolásra, a főhősnő körül pedig szorul a hurok a szörny és fajtársai oldaláról is.
Először kizökkentően komolytalan fordulatként éltem meg, mikor kiderül mit rejt a táska, de aztán rájöttem, ez tökéletes macguffin, amiért főhősnőnk mindenre képes.
Ééés aztán el is éreztünk a mindenhez. Mikor kimászik a támadás alatt álló repülő erőd aljára, remekül rendezett jelenet miatt még lenyeltem a dolgot, de aztán, mikor jött a trailerben is látott mutatvány, elvesztett a film.
Kicsit olyan, mintha akkor és ott, a főhősnő valójában tényleg kizuhant volna, és a film hátralevő részét már csak képzeli (abban a hátralévő percben, míg földet ér). Az erős női karakter átmegy B filmes akcióhősnőbe, és miközben egyre jobban megdicsőül, szépen sorban minden arra érdemes karakter elnyeri a méltó büntetését.
A végén csak azok maradnak életben mellette, akik jók (vagy legalábbis kevésbé bunkók) voltak hozzá. De azok is TÉTLENÜL NÉZIK ahogy a szörny elrabolja az addigra már mindenki által féltett szállítmányt, és azt is, ahogy a sérült (tök mindegy, hogy mennyire rátermett, de a harcedzett, kiképzett férfiaknál gyengébb harcos) nő egyedül küzd meg a szörnnyel.
És mindezek után, hogy férfiaknál is férfiasabb volt, "egy hihetetlenül nőies tettel zárja a filmet" (by Zalaba Feri).
Átlagban meg van a (gyenge) hármas, de nagyon nagy kár a filmért. :/