Nobody (2021) ☆ 👁

Senki

(Ilya Naishuller)

amerikai akciófilm, thriller

3,7
★★★☆☆
104 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-02 11:06:45 Xuja (3) #14

Egyrészt egy laza, stílusos, vérbő akció / bosszúfilm sok humorral, másrészt viszont sokszor komoly(kodó) is, ez a kettősség pedig nagyon nem áll jól neki. Ahogy a szerep sem Odenkirknek - a lúzer férj szerepében hiteles, terminátorként viszont nagyon nem. A buszos csörte volt szerintem is a csúcspont, a finálé már az amúgy pofás akciózások közepette döbbenetesen súlytalanná is válik.

2021-05-01 12:43:34 Norbert Simon (4) #13

Átgondoltam az értékelésemet megadom rá a négyest. Nagyon jó volt végig nézni. Ugyan teli van sablonokkal és valótlanabbnál valótlanabb szituációkkal. Viszont nagyon jól lehet szórakozni rajta. nekem ez most nagyon bejött. Ilyet már elég rég láttam. Nobody péntek estére tökéletes választás volt.

2021-05-01 09:35:23 ipartelep (3) #12

Sajnos ez egy irreális film, pedig jól indult, reálisan. No nem mintha eleve baj lenne az irreális (mese) filmekkel, azok is lehetnek jók. (És az irrealitásnak is különféle fajtái lehetnek, de azt most hagyjuk.) Talán akkor van baj, vagy az nem jó, ha ez a két műfaj összekeveredik, vagyis egyikből átmegy a másikba. A film eleje teljesen jó. Aztán a buszos jelenet, ami amúgy a film csúcspontja, ott már egy kissé összeráncolja az ember a szemöldökét bizonyos jelenségek láttán, de az még tetszetős, ha már nem is túl hihető. A vége felé viszont teljesen elmegy a - mint ahogyan itt is többen említették - John Wick-féle műfajba. Ami ugye már nagyon mese habbal, irreális hülyeség. Van benne néhány vicces rész is, főleg az öreg megjelenései, de az kevés az üdvösséghez. Basszus... Odenkirk amúgy jó színész, de nem tudja elhitetni magáról, hogy ő ilyen terminátor.

2021-04-21 16:17:21 kaamir (3) #11

Mekkora film lehetett volna ez, ha csak 45 percig tart, és a buszos verekedés a finálé. Addig ugyanis tökéletes. Remekül mutatja meg, hogyan hullik le a kispolgári álarc, és tör ki a vadállat. Sőt, még ennek a lelki folyamatát is láthatjuk, ahogy főhősünk próbálja elnyomni magában az erőszakos énjét. A buszos akció pedig nyers, és hús-vér emberek vesznek részt benne, akik meg is sérülhetnek.

Aztán sajnos egy új film kezdődik, és megy minden a kukába. Egy elcsépelt fordulat után Mansell átmegy Szupermenbe, akin már nem fog a golyó és akinek nincsenek érzelmei. Megcsodálhatjuk az ezeregyedik gonosz oroszt, a fináléban pedig mintha a Reszkessetek, betörők! kelne életre (a Nagymenők utalás ellenben elég pofás).

Annyira adta magát, hogy hogyan lehetett volna ennek a történetnek igazi mélységet, tartalmat adni, de az alkotóknak fontosabbak voltak a tripla fejlövések. Kár.

(Még egy gondolat, de ez már inkább OFF: valahogy egyre kevésbé tudom élvezni az ilyen filmeket, ahol emberi lények brutális és tömeges legyilkolása, kínzása puszta látványosság, tét nélküli attrakció. Régen vigyorogtam az ilyen erőszakorgiákon, most inkább viszolygok az embertelenségén, az empátia totális hiányán).

2021-04-21 11:38:50 ChrisAdam (4) #10

Úristen, mekkora film volt! Régen élveztem ennyire akciót, és hála égnek, hogy végre egyszer be tudták fejezni idejében. Kiváló ez a másfél óra, elegánsan villogtatja a sablonokat, hoz is pár meglepetést, és jó nézni, hogy milyen piszkosul jól áll Bob Odenkirknek ez a szerep. Zseniális színész, bár ezt már régen tudjuk róla. Minden apróbb hibája ellenére a film kemény, mint a beton: Christopher Lloyd jutalomjátékától kezdve a zseniális buszos verekedésig. Ha azt hitted, hogy John Wick után már nem lehet mit mondani, akkor fogd meg Bob Odenkirk sörét.

2021-04-20 13:52:07 Rorschach (2) #9

A John Wick óta már sok víz lefolyt a Dunán, de szerintem két nagy előnye van ehhez a filmhez képest: egyrészt Keanuról már csak a mozgása miatt is inkább elhittem, hogy tényleg ő a Baba Yaga, másrészt pedig azt a filmet nem három rész Nobody után láttam, így nem volt ilyen közvetlen viszonyítási alapom :)

előzmény: Dió (#8)

2021-04-20 08:44:53 Dió (4) #8

Így visszanézve a karakterek és a történet tényleg hatalmas gyengeségek, még ahhoz a minimálisan elvárható sztenderdhez képest is, amit egy ilyen műfajon számon lehet kérni.

Ugyanakkor ha erre tényleg emiatt adtál kettest, az érdekelne, hogy aludtál aznap este, amikor a John Wickre rácsűrted a négyest? :)

előzmény: Rorschach (#2)

2021-04-19 21:29:43 bambula (4) #7

Muszáj vagyok egy ponttal feljebb osztályoznom.Rájöttem,hogy még egy érv szól a film mellett.Mégpedig az,hogy képes volt 90 perc alatt lerendezni az egészet.Sajnos már elég kevés film képes erre.Sok rendező gondolja azt,hogy neki valamiért nem szabad 2 órás játékidő alatt megállnia.Rosszul teszik.

Plusz az első akciójelenetet(a buszosat)azóta már újranéztem párszor.Szerintem baromi jó lett.

2021-04-19 21:15:02 Ubul (5) #6

először négyest adtam volna rá, de ez Christopher Lloydnak is mekkora jutalomjáték, és dejó volt látni végre egy korrekt filmben és egy normális szerepben :D
Bob Odenkirk már régóta kedvenc, szóval lehet ez is sokat dobott a latba, nálam mondjuk a Fargo 1. évada is említésre méltó szerep nála még a BB-k mellett :) Látszik rajta hogy nem mai csirke, de jól bírja a gyűrődést :)
A filmet meg ne vegye senki komolyan, és főképp nem szabad hasonlítgatni Wickhez, bár azért azt se érdemes komolyan venni :)
És pont ezt néztem volna meg el tovább is, kicsit szomorú is vagyok, hogy csak ennyi. De hát kinek mi :)

2021-04-18 22:30:42 lizardking (4) #5

Bob Odenkirk kemény, mint a kád széle. És állati jól áll neki! Szépen megkomponált akciók, ütős soundtrack, jó humor - egy szóval: stílusos. Nem lehet, és nem is szabad komolyan venni, 90 perc nettó szórakoztatás. Látszik, hogy szívvel-lélekkel készült, és hogy baromi jól szórakoztak az alkotók/szereplők is. Mennyire hiányoznak az ilyen filmek, és milyen jó, amikor végül készül egy. Akciófilm- és Saul Goodman-rajongók, gyülekező!

2021-04-17 10:36:40 bambula (4) #4

Odenkirk és Lloyd elviszik a hátukon a filmet,baromi jók.A rosszfiú ruszki sajnos nagyon semmilyen.Nem egy Michael Nyqvist.A feleség szerepére pedig elpazarolták Connie Nielsent.

És van egy pluszjelenet a stáblista közben.

2021-04-17 08:45:40 jackbau33 (4) #3

Saul Goodman Bryan Mills üzemmódba kapcsol.A filmre a legjobb szó:stílusos.A John Wick óta várta az ember hogy mikor születik egy tökös akciófilm,nos íme.Nézése közben eszembe jutott az Elrabolva,a John Wick és a Védelmező. Sztorivezetésében leginkább utolsóra hasonlít,mivel a film nem egy másfél órás non-stop akcióórgia.Van talán 4 akciójelenet,az utolsót leszámítva egyik sem több pár percnél.A film végi akciózásnál a Védelmező raktáros leszámolását ötvözték egy kis John Wick stílussal.Vannak benne marhajó ötletek brutális halálok és az ütéseknek tényleg érzi az ember a súlyát,szinte képernyőn keresztül is fáj egy-egy megagyalás.Tetszett még a sok melankólikus aláfestő zene,erre is jellemző hogy stílusos volt és mindig passzolt az adott jelenethez.Az is pozitívum hogy már a legelső buszos bunyónál is megagyalják a főhőst,talán ennek az ellenpórusa az utolsó leszámolós jelenet ahol egy zs kategóriás Van Damme-ot csináltak belőle,jobban szerettem volna ha ott is egy sebezhető hősként ábrázolják,de igazából ez legyen a legnagyobb baj az összes akciófilmmel.Még így is bőven kiemelkedik a felhozatalból és beillik a felsorolt jobb darabok sorába.Nekem 10/7

2021-04-16 23:49:46 Rorschach (2) #2

Imádom a Hardcore Henry-t, de ez a film annak a talpát se csókolhatja meg sajnos, pedig nagyon reménykedtem.

Eleinte egyszerre akar laza és komoly is lenni a Nobody, de brutálisan félremegy - a történet nulla, a családi szál viszont a nullánál is sokkal kevesebb, fizikai fájdalmat okoz. Szerencsére a második felére már magára talál és kellően akciódús, műfajához képest viszonylag stílusos is. Így végül (a Home alone-ozást leszámítva) nézhető, de hármast nem ér.

2021-04-16 11:13:34 Dió (4) #1

Szóval az van, hogy a top-of-the-top Breaking bad után belekezdtem annak előzménysorozatába, a Better caul saulba is, és Bob Odenkirk (Saul) egyszerűen akkorát, de akkorát játszik mindkettőben, és akkora isten ez a színész, hogy amikor megláttam, hogy az új filmjében Bruce Willisként kalapál szét rosszfiúkat bosszúból, mert azok ellopták a lányának a kismacskás karkötőjét, azt hiszem úgy tenyereltem rá a WATCH gombra, hogy szegény azóta is füstöl.

A végeredmény pedig egy kurva szórakoztató mozi. Persze nem tudom, mekkora szerepet játszik ebben a színész iránti rajongásom – valószínűleg nagyot. Szóval ha valaki szintén főként miatta is szereti a fentebbi sorozatokat, az tényleg ne habozzon. Mert olyan laza eleganciával lép ki a (szintén zseniálisan játszott) nyámnyila Saul szerepből ez az ember, és ölt magára egy habzó Bruce Willis figurát, hogy azt öröm nézni (valószínűleg igazak a pletykák, hogy két évig edzett a szerepre). Mindemellett külön pirospont, hogy a trailert látva feleslegesen féltem, hogy John Wick 4-et ülök le nézni (ami az írógárda megegyezése miatt nem lenne nagy meglepetés). A Nobody ugyanis nem egy videojátékos lövöldözések szintjére egyszerűsített, agyatlan, rétestésztaként nyújtott fegyverlobbi-reklám, hanem egy piszok stílusos, humoros, végre normális játékidejű (90 perc) akciódarálás, egy végre hihető akcióhőssel, akit nem kerül ki mágikus módon az összes pofon és golyó. A humorfaktort tovább növeli az öregotthonban hagyott letargiás papából szintén terminátorrá avanzsáló Christopher Lloyd, miközben a baromi jól megválasztott zenék és retró képek egy nagyon frankó stílust is betolnak az izmos alapanyag alá.

A tegnapi megtekintés után frissiben megküldött négyes osztályzat a fentebbiek miatt egyelőre marad, mindazonáltal ahogy ma leszállt a Bob Odenkirk pára, és látni már a fától az erdőt, sajnos a negatívumok is kibuktak. Hiába szándékosan komolyan vehetetlen az egész sztori, az alapkonfliktus még ehhez mérten is erőltetett és tényleg nagyon gyengén megírt, a főhőst leszámítva mindenki (főleg a család) még karikatúrának is gyenge, illetve a fináléban végül mégis csak belelép az egész a John Wick névre keresztelt füstölgő lócitromba, ahol 3 eltalálhatatlan ember lövöldöz úgy 50-re, hogy az egész marhára nem érdekel. Szerencsére egy nagyon aranyos slusszpoénnal végül mégiscsak visszahúzza a legutolsó jelenet egy négyes alára a végleges osztályzatot, ami miatt még azt is elnézem neki, hogy megint milyen olcsón ágyaz meg a kötelező második, harmadik (stb.) résznek. Mert amíg azokban is Odenkirk fog majd játszani, én valószínűleg nem fogok habozni.