Buddy Games (2019) ☆ 👁

Spanviadal

(Josh Duhamel)

amerikai vígjáték

2,3
★★☆☆☆
12 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-01 09:22:32 fempolip (2) #6

Ami a filmben megjelenik ..fuhh..olyan "rég" láttam és annyira jellegtelen volt..nehéz visszaemlékeznem. Nos szóval nagyjából a középosztály alja lehet. Esetleg tehetősebb szülőkkel.
Kellene egy egyedfejlődés, de egyrészt kialakult a mamahotel életvitel, rengetegen tovább élik ki gyerekkori vágyaikat, sőt most már felvállalni sem ciki aka. legyél önmagad szlogen. A maszkulinitás mára nem teljesen egyenértékű az olajtól csöpögő szerelővel, vagy az öltönyös bankárral. Ma már azt vettem észre hogy a Seth Rogen féle haver is nagy tiszteletnek örvend. Be lehet vallani hogy az emberek figurákat gyűjtenek, képregényeket, társasjátékoznak, és az anime partikra is járnak.
Persze itt nem annyira "vészes" a helyzet, már amire emlékszem, tényleg csak óvodás viselkedés van.
Másrészt ez a pisi-kaki poén mehet még filmeken, vígjátékokban.
Legjobb megnézni és összevetni a Shop Stop 1 és mostani vígjátékokat. Vagy Gyalog galopp? szerintem tiltott lenne ahogy az Amerikai pite is, de talán Annie Hall-ra is kiakadna sok ...ember..maradjunk annyiban.
Így ezt lehet legyártani..
Mennyi vígjátékot mutattak be 10-20 évvel ezelőtt..rengeteget. Most alig van évente 2-3 abból 1 alkalommal legalább Sandler terrorizál a szintén legtöbbször gyerekbarát filmjeivel.
Ezeket meg kénytelenek bedobni mert van Valentin nap, nyár, stb. amikor nem a filozofia vagy a rettegés kell hanem könnyed szórakozás. Ráadásul a nevek elég sok női nézőt is bevonzanak. Olcsó elkészíteni, kicsi a lehetősége a veszteségnek, és ha nem ők, majd más legyártja ugyan ezt a vacakot.
Pár éve a Koszorúslányoknál éreztem ugyan ezt..csak az "csajos" film volt. A viccesnek szánt jelenetek közül egy az agyamba égett..mikor a fehér ruhába rájött a hasmenés és az utca közepén ürített a bugyiba...fantasztikus..hatalmas poén volt..
Pedig ha lenne önirónia, és szabad kezet kapnának, mehetne mindenféle vígjáték. És nem kelleke az ilyenekkel mint ez csalódástól csalódásig jutni. Talán 3-4 vagy 5 év múlva...

előzmény: dorothygale (#5)

2024-03-01 08:22:06 dorothygale (2) #5

Erre gondoltam . Vagyis : nagyon sok olyan amerikai filmet készítenek , mely ilyen altesti poénokkal van tele .
Pontosan összefoglaltad a lényeget . Arra gondoltam : a tényleg ilyen undorítóakkal , hogy tényleg erre lenne igényük ? Ennyi idősen ezek a fickók nevetségesek ezekben a helyzetekben . Még a leg idiótább embernek is van 20 éves korától 40 éves koráig egy belső fejlődésbeli átmenete . Nem maradhat ugyanolyan a lelkülete , gondolatvilága , elméje mint 20 évesen ...

előzmény: fempolip (#3)

2024-03-01 07:26:50 Dangar (?) #4

A magyarok meg tényleg olyan fogyatékosak, mint a kis vuk? Komolyan, egy hülye filmből következtetsz 300 millió ember jellemére?
Gratulálok...

előzmény: dorothygale (#2)

2024-02-29 21:29:43 fempolip (2) #3

Szerintem nem az Amerikaiakkal van gond, ez a fajta film, nagyjából a világ bármely részén elkészülhetett volna, maximum nem ennyire ilyen stílusban. Esetleg a sztereotip megítéléssel karöltve franciásan, németesen, vagy bárhol.
Én inkább abban látom a poén nélküli vígjáték, illetve altesti vagy humortalan poén megnyilvánulását hogy nincs téma, illetve hogy ne sértődjön meg korra, nemre, vallásra függetlenül senki. Mert most ez a trend, ez a követelmény. Nem újkeletü ez sem, a Freaks filmnél gyakorlatilag a torzszülöttek (nem tudom sajnos a jelenlegi piszi megnevezésüket) ebbe rokkantak bele, mert mások megsértődtek helyettük.
Most is ez lenne, ugyanis ha vicces vígjáték készülne akkor nem csak azok kerülnének bajba akik készítették, de még a stúdiók, talán még rokonok is. Túlhisztériázott álszentkedés a kirakatban.
Éppen lecsengőben van már a Stand up műfajban pont ezeknek a túlhúzása, viccelődés bőrszínnel, vallással, testi fogyatékkal..és nem csak azok akik abban a rasszban, vallásban stb élnek hanem máshol, más dolgokkal.
Ez a film sótlan és csak a besz@rós poénokat engedi..kb.
Talán egyszer fordul újra ez a szél és kapunk újra klasszikusokat vígjáték kategóriában a kifinomult humortól a Monty Pithonon át az Amerikai pitéig vegyesen, és válogathat mindenki, stílusához illően.

előzmény: dorothygale (#2)

2024-02-29 16:50:54 dorothygale (2) #2

Gusztustalan egy film . Az amcsik tényleg ilyen undorítóak ?

2020-11-26 20:57:02 Benny Bug (2) #1

Az a tipikus tahó amerikai vígjáték, amitől óva intek mindenkit. Jobb esetében unalmas, legtöbbször inkább fájóan kínos. Jensen Ackles cameo-ja jó volt, Olivia Munn pedig igazán kellemes kategória... bár nem a színészi alakítása miatt. Minden más említésre sem méltó.