Így jöttem (1964) ☆ 👁

(Jancsó Miklós)

magyar dráma

3,9
★★★★☆
82 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-12-22 11:45:57 dittike (5) #2

Nagyon érdekes volt hogy szinte csak orosz beszéd hallatszik és félszavakat értettem meg belőle de a képiség miatt így is élvezhető és érthető ennek a különös barátságnak a története.

2017-05-13 19:28:18 Sziez (4) #1

Na ez az egyetlen Jancsó film, amit nyugodtan végig bírtam nézni, és úgy ahogy, (eltekintve a szokásos Jancsó-féle formanyelvtől), még szerettem is.
Jancsó tanyák iránti vonzalma ebben a filmben legalább értelmet kap, és végre nem úgy néz ki a ház, mintha kartonból vágták volna ki (mivel romos), és az elmaradhatatlan felsöprés sem olyan feltűnő (mivel dimbes-dombos a táj). A két főszereplő pedig végre hiteles, szerethető figura, hiteles reakciókkal. Hála Istennek különböző nyelven beszélnek, így nincs túl sok dialógus, úgyhogy a párbeszédek sem mesterkéltek.
Igaz, régen láttam, de emlékszem, hogy megfogott a két, egymással ellentétes oldalon harcoló katona között szövődő barátságféleség. Szóval jó kis pacifista sztori, és jók a színészek is.
Az alaptéma kicsit hajaz a Negyvenegyedikre, de ott egy férfi és egy nő a két ellentétes oldalon harcoló katona, akik között "barátság" szövődik, mondjuk, azért az izgalmasabb verzió. :-)