Army of the Dead (2021) ☆ 👁

A halottak hadserege

(Zack Snyder)

amerikai akciófilm, horror, sci-fi, thriller

2,6
★★☆☆☆
172 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-11 20:44:58 Gruden Gergo (1) #35

Es meg nagylelku voltal a kettessel.... :)

előzmény: ChrisAdam (#34)

2021-11-10 19:44:54 ChrisAdam (2) #34

Az a helyzet, hogy baromira élveztem, annak ellenére, hogy Snyder ökörségeire nem szoktam kíváncsi lenni. Sőt, életem egyik legizgalmasabb álmát köszönhetem ennek a filmnek: egy iskolában jártam, ahol tizenévesek közt terjedt el a kór, előlük menekültem több-kevesebb sikerrel. Lövöldöztünk, verekedtünk, szóval ha másért nem is, ezért emlékezetes lesz A halottak hadserege.

Viszont pont ez a (rém?)álom ébresztett rá arra (haha!), hogy tulajdonképpen az álmomban megélt izgalmat és zombiapokalipszis hangulatot pont a film nem tudta megadni. Értelemszerűen ne várjunk el "életközeli" élményt egy ilyen filmtől, de végiggondolva tényleg nagy csalódás volt az, hogy tulajdonképpen a zombiháború (ha már hadsereg!) rendkívül gyatrán jelenik meg a filmben. Egyrészt nem undorító, másrészt nem ijesztő. Bármennyire is legveszélyesebb kalandjukra készültek a pénzsóvár hőseink, végtére is simán besétáltak és pár golyóval egész könnyedén elintézték a sztorit: persze a kötelező mellékszereplőket hátrahagyva.

Egyszóval miközben élveztem a filmet - talán túlságosan is bírom Dave Bautista képét, ez a "baj" -, állandó hiányérzetem támadt és vártam a hatalmas nagy durranásra, amit ígért nekünk a film körül övezett hype. Kihagyott ziccer, ha csak a kietlen Las Vegast nézzük - sokkal izgalmasabban fel lehetett volna térképezni -, vagy akár csak azt, hogy itt valóban kialakult egy zombikirályság - nagyon felületes volt ez a része. Hiányoztak az éjszakai jelenetek, de az idő múlása itt így is csalóka, nem nagyon lehet összeszedni, hogy az elején említett 96 óra (ami aztán 72 lesz) hogyan is telik el. Hiányzott a horror. Ez egy akciófilm, egy heistfilm, amiben a rendőrök/biztonságiak helyett zombik vannak, viszont heistfilmnek meg buta és lapos. Zombifilmnek és horrornak kevés, szóval akkor most a két szék közül tekinget felfele.

Kellett volna egy kib...szott vágó. Snyder időhúzásait nem tudom, hogyan nézheti nyugodt szemmel a stúdió és a stáb többi tagja, de egészen biztosan állítom, hogyha az első fél órát kihagyjuk, akkor is teljesen érthető, sőt, egy fikarcnyival se kapunk többet. Sablonos mellékszereplők bemutatása, amik az elmúlt 30-40 év akciófilmek mellékszerepeiből lettek összegyúrva. Szivarozó helikopteres csajszi, festetthajú keményfiú, az akcentusos külföldi, aztán persze a főhős lánya, aki persze a végére simán nyakába veszi a halott Las Vegast, na és ott van a rosszfiú katona, és így tovább. Már az intró is feleslegesen hosszú, és hát mondanom sem kell, hogy lezárni sem sikerült ott, ahol. És tényleg érthetetlen, hogy mire fel ez a hosszú játékidő, még jót is tett volna neki a 90 perc.

Azt már nem akarom elkezdeni sorolni, hogy milyen logikai bukfencek tarkítják a forgatókönyvet, mert már így is több időt szántam rá, mint kellett volna. De azért a legkreatívabbat mégis leírom: Snyder feláldozza a logika, a józan ész, a sztori, az egész koncepció és minden oltárán az utolsó pillanatot. Merthogy ő azt mondta, hogy akar egy olyan jelenetet, ahol a csávó már egy újabb város felé tartva jön rá, hogy zombi és azt mondja, "a picsába". És jön a stáblista. Az már nem érdekelte, hogy mindez a sztori, a finálé szerint lehetetlen, de ő azt mondta: "márpedig de, én vagyok a rendező". És a csávó így túléli az atomrobbanást, kimászik rögtön utána a romok közül, elcipeli a zöldhasúkat sok-sok mérföldre, majd majd' egy nappal később (merthogy számolva kb. így logikus) kezd el rosszul lenni. Kemény fából faragták, Bautista csak pár percig bírta.

Mondhatnám, hogy mindennek ellenére legalább gyönyörűszépen van felvéve, de az a baj, hogy ez sem igaz. Ilyen kis mélységélességű lencsét egy akciófilmben használni: én nem értem, miért nem szólt valaki Snydernek (ő volt a DOP), hogy ez teljesen keresztülvágja az egész élvezhetőségét. Még a teljes totáloknál is teljesen nyitva a blende és ez olykor valóban jól nézhet ki, de az akciójeleneteknél például a folyamatosan vándorló fókusztartomány miatt egyszerűen élvezhetetlen. Ráadásul így az elhagyott Las Vegas világa is kevésbé feltérképezhető és betájolható, sokkal inkább olyan hangulata lesz az embernek, mintha egy műteremben történne az esemény. Itt nagyon félrenyúltak, teljesen tönkrevágja. Persze a művészi kifejezés nem ismer határokat...

Na de mindennek ellenére kellett már egy kis trash, úgyhogy meg is köszönöm Snydernek ezt az élményt. Legközelebb azért jó lenne, ha kicsit az eszét is használná, nem csak a vizionárius csodaképességét. Hármasról indult, de azért sajnos ez nem érdemel meg kettőnél jobbat.

2021-08-02 22:45:33 Gruden Gergo (1) #33

Ez egyszerűen remek :))
Alig várom ;)

2021-08-02 18:23:02 tomside (2) #32

Kábé ő volt az egyetlen karakter. :D

előzmény: DevilTakeU (#31)

2021-08-02 17:52:00 DevilTakeU (4) #31

? Dehát már készül is (tudtommal). :D Sőt,előzményfilm is lesz,a fiatal német széftörő sráccal a főszerepben,állítólag a nézők visszajelzése alapján ő volt a legnépszerűbb karakter.

előzmény: Gruden Gergo (#30)

2021-08-01 23:19:07 Gruden Gergo (1) #30

Drága Jó Istenem, csak folytatás ne legyen :)))

előzmény: DevilTakeU (#29)

2021-08-01 20:13:33 DevilTakeU (4) #29

Két hete azt találtam írni,hogy a Kong: Skull Island óta nem csalódtam olyan pozitívan egy filmben,mint a Kígyószem esetében,éppen ezért most kénytelen vagyok egy hasonló felütéssel indítani: a Kígyószem óta nem csalódtam még olyan pozitívan egy filmben,mint A halottak hadserege. :P

Csak hogy világos legyen: amikor először hallottam Snyder készülőben lévő őrületéről,nem szimplán nem tetszett sem a történet,sem a koncepció,de majdhogynem késhegyre menő vitákat folytattam bizonyos kommentszekciókban,a sárga földig lehordva emberünk agymenését. Nos,nem szépítem: tévedtem,ám ennek én örülök a legjobban. A halottak hadserege ugyanis kiváló vasárnap délutáni szórakozást nyújtott a számomra, tipikus,szó szerint a háttérben elindított-hallgatott* filmből lett előbb oda-odapillantós,aztán visszatekerős,végül elejétől végignézős,és marhára élveztem,ráadásul a kritikákban taglaltakkal sem tudok feltétlenül egyetérteni,hogy mást ne mondjak,egyáltalán nem volt hosszú (ergo unalmas),öt percnyit ha kivágnék belőle,de az is egy nagy-nagy talán. (*Csak hogy teljes legyen az életkép,éppen a Days Gone című zombihentelős-hordairtós játékot tolom a legnehezebb fokozaton,na eközben sikerült a másik képernyőn elindítani egy zombihentelős-hordairtós mozit,LEL.)

Bautista jó. Alapból kedvelem,és örülök hogy beindult a karrierje,szükség van hasonló karakterekre,és bizony a Sziklának ez a film például baromira nem állt volna jól. Három drámaibb pillanata van (feleség-flashback,Maria-románc,apja lánya-dráma),és teljességgel jó mindháromban - a negyedik pedig tökéletes,minden pillanatában. Zseniális jelenet,ahogy Kate fejbe lövi a lassan átváltozó apját,majd utána azonnal,üvöltve-sírva eldobja a fegyvert. A színészi felhozatal nem a legacélosabb,de voltak szimpatikus arcok (elvileg két túlélőnk van,és készül a folytatás,nagyon kiváncsi vagyok hogy vajon Lilly/Coyote lesz-e az új királynő,őt ugye nem láttuk meghalni a tetőn a fejledobás után),mindenesetre a forgatókönyv meglepően bátor,arra azért nem számítottam hogy a két lány kivételével mindenki meghal.

A zene a szokásos Snyder minőség,Dolores O'Riordan Zombie-ja,vagy éppen a The Doors The End című dalának feldolgozása több mint tökéletes,egyedül a rohadtul elhúzott-elnyújtott főcímdalt (Viva Las Vegas) tudnám feledni. Tetszett a kaszinós hentelés,a széf-jelenet,a slusszpoén befejezés,nem volt rossz na. Aki egy ilyen filmen fel tudja magát húzni,azt csak sajnálni tudom (főleg ha nem moziban nézi),részemről

6/10

ugyan,semmi világmegváltás,de itt megadom rá a négy csillagot,csakazértis.

2021-06-25 23:58:17 tomside (2) #28

A csomagos részhez az elején… és még ez után jön, hogy a katona kapcsol, tényleg el kellene tűnni. Ezért mit tesz? Odamegy egy hibátlan autóhoz, és rászól a benne ülőre, hogy el kell onnan tűnniük. Ezért az kiszáll a kocsiból, és elindulnak gyalog a sivatagi éjszakában. Az pedig, hogy az alfa a toronyház tetejéről indulva gyalog plusz lóval hamarabb átér egy másik toronyház tetejébe, mint a korábban induló helikopter, a legnagyobb kedvencem.
Kap egy kettest a vagány csajokra és az operás németre.

előzmény: XERADERIN3 (#24)

2021-05-26 18:53:27 slipknot (4) #27

Snyder-fanként több epikus szöveget, lassítást, és némi bibliai áthallást, horrorrajongóként grindhouse-osabb hangulatot és több vért vártam volna, de összeségében rendben volt.
Minden klisés és kiszámítható eleme ellenére, látszik rajta, hogy Snyder szerette és akarta ezt a filmet, ami miatt iszonyatosan van lelke az egész produkciónak.

2021-05-26 13:54:33 XERADERIN3 (1) #26

Köszi,megnyugtattál. :)
Mindig sikerül bizonyítaniuk,hogy képesek alulmúlni önmagukat.
A drámák,megtörtént esetek még jók,bár utóbbiak a megtekintés után masszív nyomozómunkát kívánnak,hogy kiderüljön,mennyit változtattak az eredeti eseményeken.De már az adaptációkon is képesek elhasalni,pedig az nehéz.
A dolog egyszerű,mindenkit fogyatékosnak néznek,akikkel bármit el lehet hitetni.
Azt írtad,hogy egyre több filmet hagysz félbe,ennek épp az ellenkezője vagyok,egyre kevesebbet indítok el,de a lényeg ugyanaz.
Szólni kéne nekik,hogy létezik felnőtt korosztály is.

előzmény: KicsiPeti (#25)

2021-05-26 13:06:07 KicsiPeti (3) #25

Hoppá, ez egy tisztességes "levél" és szivemből szóltál, irtál. Minden egyes soroddal egyet tudok érteni. Egyre több filmet nyomok ki. Még ami megmaradt jó filmeknek az drámák, de azt is a kisebb stúdióknak köszönhető. Szinvolal rettenetesen süllyed. Ez még lehet nem is a vége.

előzmény: XERADERIN3 (#24)

2021-05-26 12:46:35 XERADERIN3 (1) #24

Fohász a filmiparhoz.

Nézzük azt a nyamvadt 3 percet,amit ez a "film" bemutatott.
A sivatagban éjszaka vonul a konvoj.A sofőr arcát még meg is világítja a szembe jövő,mégsem nézne előre,inkább a mellette ülő társát szórakoztatja rávezetés jellegű magyarázatokkal.Már elsorolja neki a létező összes témát,ahelyett,hogy kinyögné azt a szegény három betűt.
A következő a hülye tiszt.A diszpécser érthetően elmagyaráz egy egyszerű parancsot,hagyják a csomagot békén és menjenek onnan.Az adás tisztán vehető,a néző is hallja,ez az ostoba mégsem érti.Egy tiszt.Ezután,hogy sikerült értelmeznie ezt a roppant bonyolult feladatot,hogy ne csináljon semmit,véletlenül sem továbbítaná az embereinek,hanem vár és mintegy mellékesen,hanyagul odalöki.Életveszélyben.
A következő a hülye katona.Közelít a konténerhez,a tiszt odaszól neki,hogy hagyja békén és menjen onnan.Erre visszakérdez.-Mi?

És ennyi volt a tűréshatár,ha ilyen karakterek indulnak élőhalottak ellen,azt inkább hagyjuk.Annyira ostobák,hogy még a túlélésük is hihetetlen,nemhogy a sikeres harc.Ha ilyenek lennének a katonák,nem sokan tértek volna vissza a háborúkból.Tipikus rétestészta megoldás,a legegyszerűbb dolgot is háromszor kell elmondani,mert azt hiszik,hogy akkor érdekesebb.Konzumidiótáknak megfelelő.

Drága Filmipar.
Hová tettétek azt a színvonalat,ami az érdektelen filmeket is legalább szórakoztatóvá tette?Hová lett a Star Wars?Készítitek a gagyikat,mi meg hallgathatjuk a 12 éves,agymosott hülyegyerekeket,hogy miért támad fel hatszor Boba Fett.Hová lett az Alien?A Predator?Mad Max?Rocky?A Törvényre Törve?A Véres Sport?Hol a Rettenthetetlen?A Kedvencek temetője?A Végtelen Történet?A Szikla?Hová lett a teljes horror stílus?Mit csináltatok A Gyűrűk Urával?Mit csináltatok a remake-ekkel,reboot-okkal vagy ki tudja,hogy hányadik néven hívjátok már őket.
Mit csináltatok Thanos-szal?

*a komment többi része moderálva*

2021-05-25 23:04:17 Jason13 (4) #23

2021 Zack Snyder éve. Márciusban végre bemutatásra került az Igazság ligája „rendezői változata”, ami ugyan megosztotta közönséget, de azzal nagyjából mindenki egyet értett, hogy fényévekkel jobban sikerült, mint Joss Whedon 2017-ben bemutatott celluloid szörnyetege.
Nem is olyan régen pedig felkerült Netflixre A halottak hadserege, amit szintén elég nagy várakozás övezett, hiszen Snyder végre visszatért a zombis zsánerhez (első mozifilmje a méltán elismert Holtak hajnala remake 2004-ből) és nem csak rendezőként, de forgatókönyvíróként és operatőrként is kivette a részét a projektből.
Az előzetesek pedig egy igazán szórakoztató, vicces, pörgős és brutális akció-horrort ígértek, ahol az élőhalottak által ellepet Las Vegasba egy csapat zsoldos vonul be, hogy kiraboljanak egy kaszinót.
Nyilván ez az alap sztori nem éppen egy Oscar-esélyes ötlet, de bőven volt benne potenciál. És hogy mit kezdett ezzel Snyder?
Nagyon nem húznám az időt, az Army of the Dead elég felemásra sikeredett.
Én személy szerint szeretem Snyder stílusát és az eddigi filmjeivel se volt olyan sok bajom (kivéve az Álomháborút, az már az én gyomromnak is sok volt), így bizakodva ültem le a film elé, azonban hamar be kellett látnom, itt bizony túl sokat markolt a direktor.
Kezdjük ott, hogy rendkívül csapongó a történet hangulatvilága. Maga a történet gyökere tálcán kínálna egy gyors tempójú zombi őrületet, ezt a vonalat nagyjából az első 10-20 perc következetesen tartja is. Igaz, már itt is megjelennek olyan megoldások, melyeket nem igazán lehet logikusnak nevezni, de itt még úgy voltam vele, ha végig ilyen lesz a film, akkor kit érdekel pár bugyuta ötlet?
Ezt követően azonban megjelennek különböző drámai elemek, hol a karakterek hátterében, hol magában a történetben és ezeknél eltűnik a könnyed, poénos hangvétel és hirtelen túl komollyá válnak az események.
Ez pedig a két szék esés tipikus esete. Lehet olyan filmet készíteni, mely egyszerre vicces és érzelmes, de ahhoz jó arányérzék szükségeltetik, Snyder azonban mindkét esetben a végletekig megy el.
Az akciók látványosak, jól koreografáltak, de helyenként bizony elképesztően logikátlanok és ezzel így nem is lenne baj, ha egy hangos csörtét nem egy olyan jelenet követne, ahol szereplőink nagyon mélynek szánt drámai dialógusokkal próbálkoznának.
A probléma pedig csak fokozódik, mikor rápillantunk az Army of the Dead játékidejére. Bizony, ez egy közel két és fél órás alkotás, ahol a cselekmény dinamikája számtalan helyen megtörik és ezt nem csak a drámainak szánt képsorok okozzák. Rengeteg elnyújtott jelenettel találkozhatunk, melyekből bőven lehetett volna vágni, hogy sokkal feszesebb legyen a történet szerkezete.
És itt jön a képbe az, hogy Snyder hiába egy stílusos rendező, ha a teljes kontrollt a kezébe kapja, akkor nem tudja hol van az a határ, ami után már sok az, amit mutat. Ez a hozzáállás már az Igazság ligáján is érződött valamelyest, de ott a rengeteg karakter és a nagyszabású sztori még talán indokolta az eposzi terjedelmet. Jelen esetünkben azonban egy bot egyszerű sztoriról van szó és igazi ágyútöltelék karakterekről, akik nagy része ugyan szimpatikus és tökös, de közel sem arra hivatottak, hogy elnyújtott párbeszédekben vitassák meg múltbéli sérelmeiket egymással.
Még mielőtt kifakadnék és nagyon átmennék lehúzó köpködésbe, megjegyezném, összességében én jól szórakoztam a filmen, köszönhetően a véres akcióknak, a megmosolyogtató poénoknak/beszólásoknak és a szereplők többségének.
Dave Bautistával sosem szimpatizáltam igazán, hiába nyilatkozta le többször is, hogy komoly színészként gondol magára, én mindig a tizenkettő egy tucat izomkolosszust láttam benne. Itt viszont egész ügyes alakítást nyújtott. Igaz, hozzáköthető a legtöbb elnyújtott drámázás és ezek a képsorok tényleg elég nyögvenyelősre sikeredtek, de ő jól teljesít bennük.
A főszereplő gárda többi tagjával sem volt különösebb probléma, mindenki elvolt a maga kis egyszerű szerepében, akinek tökösnek kellett lennie, az tökös volt, akinek viccesnek, az vicces.
Ahogy fentebb már említettem, a látvánnyal sem volt probléma, a zombik is kellően hatásos megjelenítést kaptak és Snyder nem mindennapi operatőri megoldásai is elnyerték a tetszésem.
Ez utóbbi üres művészi parasztvakításnak hathat, de ez a fókusszal való játszadozás ad egyfajta feszültséget a jeleneteknek és költségvetés hiányosságait is ügyesen leplezi. Persze, akik már az Igazság ligája 4:3-as képarányával sem tudtak mit kezdeni, azok valószínűleg itt is falnak mennek majd ettől a megoldástól.
És akkor a zenei aláfestés. Snyder nagyon ügyesen tud betétdalokat választani filmjeihez, a beválogatott dalokra itt sem lehet panasz. Tom Holkenborg szerzeményei is jól sikerültek, bár önmagában talán nem annyira emlékezetesek a tételei, de a jelenetekhez teljes mértékben passzolnak és több helyen fel is dobják őket.
Ha már így színt vallottam, hogy nekem alapvetően tetszett a film, kénytelen vagyok újra visszacsatolni a negatívumokhoz.
Elképesztően sok a logikai baki a történetben. Ezek pedig egy idő után elég zavaróak , köszönhetően annak, hogy többször leül a cselekmény és Snyder időt ad nekünk, nézőknek, hogy elmélázzunk a látottakon. Ha feszesebbre lenne vágva az összkép és a túltolt drámai jelenetek se lennének ennyire erőltetve, simán legyintettem volna egy csomó ostoba megoldásra, de egy idő után egy-egy félmosoly durván lehervadt az arcomról, mert elkezdtem az ok-okozati összefüggéseken agyalni.
Az egy dolog, hogy vannak buta döntések a karakterek részéről, de helyenként az alapszituáción is érződik, hogy nem lett kellően átgondolva, sőt, van egy bizonyos fordulat, ami az egész „kaszinórablást” megbillogozza egy piros kérdőjellel.
A helyzet pedig az, hogy megint hasonló szituációba kerültem, mint az idei Mortal Kombat film esetében. Látom, hogy az összkép ezer sebből vérzik mind forgatókönyv, mind kivitelezés szempontjából és több hiba is akad, melyek tényleg zavaróak, de a végeredmény mégis pozitív csapódott le nálam.
Túl jó a szívem, vagy csak ennyire könnyen le lehet kenyerezni egyszerű történetekkel és véres akciókkal? Talán az utóbbi.
Sebaj, az Army of the Dead egy érdekes turmixa az elszállt ötleteknek, ütős akcióknak, szimpatikus főhősöknek és a dögös zenei aláfestéseknek. Ha Snyder kordában tartja a drámát, a komolykodást és a cselekményt is rövidebbre szabja, akkor simán az év egyik legjobb agyatlan zúzdája kerekedhetett volna ki ebből a szösszenetből.
De egy próbát még így is megér.

2021-05-24 23:22:44 Joeker81 (3) #22

Zombifilm-kedvelőként és a The Walking Dead kitartó nézőjeként azt mondom, hogy elmegy egynek. A TWD nézése közben megtanulja az ember, hogy mi az az unalom, szóval van mihez viszonyítani Snyder újabb művét a témában. És ha már TWD, pontosabban FTWD, akkor külön jó volt látni Garret Dillahuntot feltűnni egy újabb zombi-filmben, még akkor is, ha itt egy igazi kis genyó, míg a FTWD-ben az egyik legkedvelhetőbb karakter. Kb. pont 30 perccel hosszabb a film amúgy, mint az szükséges lenne. Éppen ezért nagyjából az összes a drámai jelenet mehetne a kukába - melyek szinte teljes egészében Dave Bautistához köthetők, ugyanis borzasztó kínszenvedés akciófilm-horror-sci-fi zsánerben olyan mesterkélt drámai töltelék jelenteket végignézni, amiről messziről lerí, hogy totál feleslegesek a filmbe, ráadásul a mű közel s távol sem kapott drámai besorolást, valószínűleg nem véletlenül. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Dave Bautista túlságosan beleszólhatott a forgatókönyvbe, ugyanis az ő mániája az, hogy színésznek képzeli magát, és minden egyes nyomorult karakterébe mélységet akar belevinni újabban...valaki szólhatott volna neki, hogy ez most sem jött össze, és valószínűleg soha nem is fog. Snyder-víziót itt is megkapjuk tokkal-vonóval együtt, ami azt jelenti, hogy kapunk sok szép színes, szagos és látványos akciót néhol indokolatlan lassításokkal és csillámpónis-effekttel megtűzdelve, elfogadható CGI, maszk és kosztüm és helyszín körítéssel és karakterábrázolással. Ha jó sok logikai bukfencen és egy beleerőltetett, "mi lenne ha" több idősíkos képzelgés lehetőségét figyelmen kívül hagyjuk, és átadjuk magunkat a bűnös hentelés-movie élvezetnek, akkor hullámzóan ugyan, de egész szórakoztató tud lenni -zombitigris vs. Martin jelenet epic. Szerintem több Zombielandre jellemző humor fűszert kellett volna beleszórni megfelelő mennyiségben - Dieter karaktere zseniális, jó alap lett volna több humorra - és akkor még jobb is lehetett volna. Az alapötlet elég hézagos, ami a zombik működését és evolúcióját - szaporodását (minden értelemben) mozgatja, a heist rész pedig sajnos már le lett lőve eléggé a Peninsula - Holtak szigete (2020) és a 2007-es A név kötelez – Zombik Alkonya című filmekben - bár kétségtelen, hogy azok még ennél is nagyobb trash filmek voltak. Szóval mindent összegezve, láttam már jobbat - még Snydertől is ugye a 2004-es Holtak hajnala - és rosszabbat is, ezért egy hármast ér meg nekem most.

2021-05-24 11:20:43 Leo_Stotch (3) #21

Van egy jobbféle hangulata, a zeneválasztás se volt rossz.. A képi világ, Snyder... :)

Ha megmaradnak sima zombis kaszinórablásnál és nem erőltetik ezeket az Alfákat meg okos zombikat, akkor még 4es is lehetett volna.

2021-05-24 09:26:06 slawter (3) #20

Amúgy aki sokkal jobbat akar, játsszon a Dying Light-a - a film is ilyen akart lenni valahol mélyen...

2021-05-23 21:40:55 BonnyJohnny (2) #19

Pontosan az a baj vele, hogy ez egy trash film, ennek megfelelő "értékekkel", de Zack Snyder szokásához híven igyekszik mindent túl komolykodóan venni. Ha tényleg fel merte volna vállalni saját trash mivoltát, és a egy pergős, komolytalan zúzás lett volna másfél órában, akkor megadnám a négyest.
De túlhúzza, unalmassá teszi (és kizökkentő aktuálpolitikai állásfoglalásokkal terheli).
A csipet-csapat sablonossága nem meglepő, az érdektelenségük már kissé zavaró, de hogy megkedvelhetetlenek, az konkrétan baj. Ahogy lentebb írták, egy idő után a zombiknak szurkolnak a nézők.
Vannak értékelhető ötletei (melyek amúgy kihasználatlanok maradnak, vagy elsietetten lerendezik), akár kegyelem hármast is érne, de nem kedveltette meg magát a film velem, így nincs miért kegyelmesnek lennem...

2021-05-23 21:17:14 KicsiPeti (3) #18

Hát srácok,nekem ebben a témában ez túl hosszú volt,egyébként szeretem a zombis filmeket,de ez kicsit álmositóra sikeredett.
Zack Snyder egy megosztó rendező,eleinte én szerettem a munkásságát Holtak hajnala,300,Watchmen ezeket én nagyon szerettem tőle,aztán valahol az Álomháborúnál kezdett elgurulni Mr Snydernél az a fránya gyógyszer,egyre gyengébb filmeket készitett,de valahol nálam megmaradt egy iparos rendezőnek,a lassitásait meg perverz módón szeretem,de nem csinálja olyan jól mint Michael Bay.
Nos ebben a filmben ugyan sok lassitást nem látni,de néhol annál lassabban vánszorog az óra mutató,lehetett volna ez jobb is,rövidebb változatban ,nekem a szereplőkkel nem volt gondom,sablonosak ugyan,és kiszámitható a haláluk,de egy ilyen filmben nem vártam mást
Viszont látványosabb jelentekre vevőbb lettem volna,néha amikor elkezdtek akciozni,ásítottam.
Tigris okés volt,de.....volt benne paci is:))
3 csillag nálam

2021-05-23 20:36:49 Gruden Gergo (1) #17

Szerintem a vilagos az elso vagy, aki igy ertelmezte a "kiszombi" eletet vagy halalat :)))

előzmény: gerbence (#14)

2021-05-23 16:34:57 Benny Bug (3) #16

Hatalmas nagy trash, B-film a javából. Ezzel teljes mértékben tisztában is van, amikor pedig nem akar ennél többnek lenni, az nagyon szórakoztató pillanatokat eredményez. Elég, ha elereszti a gyeplőt és hagyja, hogy a pusztítás és a káosz töltse be a képernyőt. Snyder DC-s filmjeivel ellentétben abszolút nem "komolykodó", inkább laza, emelett nincs benne filmművészeti értek, sem logika. A dráma nem igazán megy neki, illetve az utolsó 20-30 perc elég szenvedős, ebben egy nagyon szórakoztató két óra rejlett inkább. Ugyanakkor nem mondom, hogy megbántam a megnézését. Hatalmas nagy marhaság, de abból mindenképpen a jobb fajta. Az értékelésem ezúttal annak tudható be, hogy nagyon is jól szórakoztam, egy ilyen jellegű film esetében más nem volt szempont ezúttal. Aki nem szereti az ilyesmit, tényleg messziről kerülje el!

2021-05-23 14:29:19 XERADERIN3 (1) #15

Ez szemét.
A téma érdekes,a kidolgozás érdektelen.
Olyan durva 3 percig bírtam,ez is maradandó elmekárosodást okozott.
Sajnálom,aki végigszenvedte.

2021-05-22 22:04:55 gerbence (2) #14

Csak a tigris jó benne (persze az is teljesen logikátlan és önmagáért való, de az egész film az, csak minden más ezen túl még idegesítő is benne).
Na jó, még Dave (B)autista is jó, mostanra úgy tűnik, szokás szerint. (Bocs' a szóviccért, de nem teljesen öncélú: a karakter minden helyzetet megold, éppen csak az emberi kapcsolódásai nem működnek neki.)

Viszont a többi szereplő elérte, hogy a zombiknak drukkoljak: szó szerint válogatottan idegesítő, bamba ficsúr (remélem, itt nem kell fizetni ezért a szóért) mind egy szálig. De annyira elidegenítő módon zavaró karakterek, hogy még a halálukat sem tudtam élvezni, teljesen hidegen hagyott, mi történik velük.

Mindezt egy olyan filmben, amiben a rendező pedig azt a bravúrt érte el, hogy még a zombikat se tudjam a film pozitívumai közé könyvelni - holott egy zombifilmről van szó.

Filozófiai kérdésem: az élőhalott zombizigóta (na jó: embrió) most akkor meghalt, vagy él(őhalott)? A zombilét "logikájának" megfelel, hiszen vannak szervei, szövetei, satöbbi; anyagcserére, keringésre, légzésre pedig ugye nincs szüksége - tehát nem kéne (mégjobban) meghalnia, de a filmben az anyuka halála után mégsem "működik" tovább. Akkor ez most tulajdonképpen egy "pro-choice" film, ami azt állítja, hogy születés előtt nem tekinthető élőlénynek a magzat?
Elsőre nem is látszott, hogy Zack Snyder filmje ilyen mély kérdéseket feszeget. (Már persze azon túl, hogy a csapatban van férfielnyomás ellen fellépő, patriarchátustól független nő, fekete, latino, meleg(?) és leszbikus vagy féltranszgender karakter is, de ez itt mind csak amolyan kötelező körnek tűnik.)

2021-05-22 19:25:40 Gruden Gergo (1) #13

Kerdes, hogy ok, hogy jonnek ra, hogy egy film trash? Mert ha en lennek Zack Snyder, akkor elegge szegyellnem magam, hogy ez kerult ki a kezeim kozul....
Ilyenkor elmerengek, hogy mar nincsenek teszt vetitesek? Teszt kozonseg? Senkinek nem kerik ki a velemenyet mielott a piacra kerulne valami??
Bar en inkabb arra tippelnek, hogy most filmek amugy sem nagyon jelennek meg, Zack Snyder nevevel meg mindent el lehet adni, aztan kit erdekel, hogy nem nem tetszik? Elofizettel ra, megvetted, megvetted a mozijegyet (tudom, h Netflixes, csak a pelda kedveert irom), kit erdekel? En bekaszaltam a lovet, a Te velemenyed meg mar senkit nem erdekel :/

előzmény: Rorschach (#10)

2021-05-22 19:20:59 Gruden Gergo (1) #12

Dehigyis felesleges. Pont azert voltak elvarasaim a filmel szemben, mert az az ember rendezte, aki letett az asztalra egy 4 oras Justice League-et, mert elegedetlen volt a moziba kerult valtozattal amit a studio vagdosott ugy, hogy emeszthetobb es eladhatobb legyen. Csupan azert volt elvarasom a filmel kapcsolatban, mert eddig maximalistanak tartottam a rendezot, erre letett egy ilyen ganet az asztalra.

Egyebkent a atilussal semmilyen gondom nincs. Pl egy Zombieland nagyon jol mukodik azert mert alapbol hulyeseg es nem is veszi komolyan magat. Ott sokkal jobban mukodott ugyanez a stilus. Szerintem.

előzmény: gaga (#7)

2021-05-22 17:44:23 Xuja (?) #11

Feltehetőleg órára gondoltál, de szerintem sok esetben a másfél perces rövidséggel is jól járnánk.. :D

előzmény: Rorschach (#10)

2021-05-22 17:20:51 Rorschach (2) #10

Törvényileg kéne szabályozni, hogy ne lehessen 1:40-nél hosszabb trash filmeket gyártani.

2021-05-22 17:07:40 zs93 (1) #9

Érdektelen sztori, értelmezhetetlen képi világgal. Ahogy lentebb írták, szinte ocsmány a kép.
Kifejezetten kínos, hogy Snyder közel húsz éve már rendezett egy sokak szemében tökéletes zombifilmet, amiben volt feszültség és talán némi mondanivaló is. Azt gondoltam volna, hogy nem lehet ekkorát visszafejlődni.

2021-05-22 16:49:48 Bence01 (3) #8

Túl hosszú, túl sok karakterrel, akikhez semmilyen szinten nem tudsz kötődni a film nézése során, de az akciók legalább ott vannak. Bautista lányának a szála nélkül sokkal jobb lett volna, kifejezetten irritáló és fölösleges volt. A német srác nekem bejött, a többiek viszont nettó klisék, ahogy a történet is borzasztóan kiszámítható, a lentebb már leírt logikai bakik pedig néhol már fizikai fájdalommal jártak.
Ezt leszámítva nem rossz, a képi világ elment, a rendezés, vágás szintén, de én azért valami nagyobbra, őrültebbre és töményebbre számítottam. Ebből az alapanyagból a fölösleges részeket kiszedve úgy 100-110 percben elmesélve egy marhajó filmet kaphattunk volna, kár érte...

Egyszer elment, több pontján élveztem is, nekem 10/6, úgyhogy ebből következik a 3-asom :)

2021-05-22 15:45:03 gaga (4) #7

Igazi guilty pleasure, én élveztem. Pedig sem az akciófilmeket nem szeretem annyira, sem a zombisokat (sőt azokat pláne)

Gruden Gergő, logikát vagy realitást keresel olyanban, amiben felesleges. Ez nem az a típusú film.
A legtöbbe amúgy bele tudnék kötni, de legyen csak az egyik.


Azzal a flex-szel - attól függően, hogy milyen tárcsa van benne - vagy fémet tudsz vágni, vagy követ. És márpedig egy nagyméretű fogakkal rendelkező tárcsa volt benne. azzal nem tudsz fémet vágni


Nekem amúgy a kedvencem pont a német gyerek volt.

De amúgy igen, tele van hülyeséggel, a sztori kifejezetten f***ság. De nem zavart.

előzmény: Gruden Gergo (#4)

2021-05-22 12:45:07 Olórin (2) #6

Csak a látványhoz tennék hozzá annyit, hogy borzalmas - mármint ez a homályos, szűk fókuszú képi világ teljesen érthetetlen, zavaró és ocsmány. Egy kamaradrámához illene, de mi a tökömért kellett így lőni egy bazi drága akció-horror blockbustert? Ez valami olyan "művészi önkifejezés" lehet Snydernél, mint a Justice League 4:3-as képaránya.

2021-05-22 03:14:50 Carlito Brigante (?) #5

Szerintem össze is foglaltad ezt a "filmet"...
Ennyi logikai bakit és hülyeséget nagyon régen láttam filmben.

előzmény: Gruden Gergo (#4)

2021-05-22 01:03:00 Gruden Gergo (1) #4

Valamiert egy gyengebb estemen megneztem a trailert es felkeltette a figyelmem.... Sajnos csalodtam.

Mindenkinek ajanlom, hogy nagyon messzirol kerulje el es nagyon messzirol pottyantson erre a nagy halmaz tragyara!!!!

Annyira felhuzott, hogy akit erdekel, annak reszletezem is, hogy veletlenul se nezze meg. A tovabbiakban csupa spoiler lesz olvashato:

- Eloszor is kezdjuk azzal, hogy a filmnek nincs ertelme. A tortenet arra alapul, hogy egy par szerencsetlent penzel ravesznek, hogy lopjanak el (vagyis vigyenek vissza a jogos tulajdonosanak) 200 millio dodot. Kesobb kiderult, hogy ez csak kamu es azert kuldtek oda oket, hogy egy zombi fejet vigyenek ki, mert az sokkal ertekesebb es persze fegyvert lehet csinalni belole. Mi mast, ugye? A nekik ajanlott 50 millioert bemehettek volna es a film elso 15 perceben elhozhattak volna a zombi fejet, dehat akkor mit neznenk 2 es fel oran at, ugye?? Inkabb a falat, azt!

- Klise, klise, klise, klise, klise. Nem reszletezem oket, csak felsorolok parat.... a ​spanyol youtuber oldalra forditva, gengszerkent lo az automata fegyverrel. Bautista lanya egy idiota. A panceltoro csavo idegesito, a pilotarol meg ne is beszeljunk.

- Az alfa zokmbik ki-ki kerulik az automata fegyverek loveseit, de a picsa Bautista lany siman lelo 6-8-at, a pisztolyaval ugy, hogy 1 golyo sem megy melle. Pffff

- A film elejen a katona a harapastol 5 masodperc mulva zombi lesz, Bautista mar birja par percig, de a feka csavo azert kibirja 1 napig is. Sugarzas ide vagy oda. Hogy hogy jott ki a pancelterembol azt senki ne kerdezze... gondolom az atom kirobbantotta az ajtot, de ot pont kikerulte. Pffff

- A heli pilota a vegen otthagyja oket, de persze ez csak varatlan fordulat, hogy egy masik varatlan fordulat utan visszaterjen...

- Terhes a zombi kiralyjany. Komolyan baszod? Komolyan??

- az egyik kedvencem amikor rajuk zarnak egy vas ajtot es a no az 500 kgos flexel (vagy elektromos erovagoval, nem is tudom mi az az eszkoz...) elkezdi a szar ajto mellett kivagni a falat, mintsem, hogy kivagna az ajto racsait vagy a zarat vagy valamit. Elkezdi bazdmeg vagni mellette a falat :))) Na, ott hangosan felnevettem. Aztan ra 1 percre sirtam es tovabb kinoztam magam ezzel a talicska hig fossal


Komolyan mondom, ez a film borzalom. Nem az zavar, hogy szar, mert van sok, sot rengeteg ennel sokkal rosszabb, de a rendezotol SOKKAL tobbet vartam. Nem is tudom, hogy adhatta ehhez az okadekhoz a nevet!
A latvany jo, a tigris jol nez ki.

2021-05-22 00:10:52 slawter (3) #3

Csalódtam, mert ennyi pénzből, ilyen háttérrel sokkal összeszedettebbnek kellett volna lennie.

előzmény: VVega (#1)

2021-05-21 20:44:39 Zorkovics (3) #2

Gyönyörű, Zack Snyder-től megszokott képi világ, feszes akciójelenetek, trancsírozás, sablon karakterek előre kiszámítható sorsokkal és logikátlan helyzetekkel. Összességében jól szórakoztam, de ez nem menti meg attól, hogy középszerű.

2021-05-21 16:31:21 VVega (3) #1

Ostoba, B-kategóriás szórakozás. Aki az ilyet szereti, szerintem nem fog csalódni.