Beyond the Law (2019) ☆ 👁

Törvények felett

(James Cullen Bressack)

amerikai akciófilm, krimi

?,?
 
5 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-10-17 16:21:04 Ninety-Four (1) #1

Iszonyatos lelki őrlődéssel telt el a mai napom.

Normális esetben csak akkor adok egy filmre egyest, ha idegből vághatom rá, mert felhúzott. Bármilyen szemétről is van szó, ha sikerült gond nélkül végignéznem, megy a kettes. Ez a darab viszont kifogott a logikán.

Mert végülis végig lehet nézni, csak nincs értelme. Elejétől a végéig konzisztens módon halál lassú, amatőr, gagyi és zavaros a film, plusz még a színészek is nagyon bénák. A szövegek meg olyanok, mintha egy hobbiból összetákolt, öntudatra ébredéstől elég messze álló AI rakta volna össze a dialógokat. Továbbá legalább két jelenetnél fogadni mernék, hogy legfeljebb kokaincsíkokat gyártott a line producer valahol nagyon a háttérben.

És persze felmerül a lelkes rajongóban a kérdés, mi a helyzet mindannyiunk mesterével? Nos, spoiler alert: javarészt ül, sejtelmes hangon magyaráz, közelharci dominanciáját meg körülbelül két másodpercnyi "akcióban" érzékelteti. Mondjuk a jeleneteit legalább az feldobta számomra, hogy nemrég erre a csodálatos podcast-részletre bukkantam, amiben röviden kitárgyalják az évek alatt teljesen afroamerikaivá vált beszédstílusát.

A rendezőről érdemes egy pár szót ejteni, mert tehetsége ugyan nincs, de ambíciója az biztos akad elég. Még csak 28 éves, de már hatalmas filmográfiája van - bár hozzá kell tenni, hogy még a 12 éves korában rendezett rövidfilmje is fenn van az imdb-n, szóval... na.

Egye fene, legyen karó.