Nocturne (2020) ☆ 👁

Noktürn

(Zu Quirke)

amerikai horror, thriller

2,6
★★☆☆☆
15 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-24 10:49:29 VVega (3) #4

Nagyon jól áll neki, hogy csak 90 perces, ilyen időtartamban még pont egy könnyen fogyasztható limonádé thrillerke marad. Sydney Sweeney viszi a vállán az egészet, de van pár jobb jelenete a kísérő zenekarnak is. Horrort ne várjon tőle senki, mert akkor csalódni fog.

2022-07-05 08:20:05 fempolip (2) #3

Misztikus tini horror. Olyan érzésem van, mint egy rossz bálon, ahol olcsó kölnik, parfümök vannak terítéken, de abból egy félüvegnyi, hogy érezhető legyen, van rá pénze.
Az amazon és még néhány nagyobb gyártó futószalagon ontja az ilyen semmit érő tucat cuccokat. Amivel addig nem is lenne, gond ameddig mondjuk, mellette lenne valami kiemelkedő. Ellenben az bizony nincs. Nálam hatalmas bukta. 1-2 jobb pillanattal, de azt is már láttam valahol.

2021-06-01 00:57:57 Benny Bug (3) #2

A rendező le sem tagadhatná, hogy a Suspiria adott neki némi ihletet. Tulajdonképpen annak modernebb feldolgozásának is beillene, csak itt táncakadémia helyett zenesuli van, meg nem annyira szuggesztív, plusz a zenei része is kevésébé emlékezetes. Tudom, nem annyira tisztességes Argento klasszikusával összehasonlítani, de akarva-akartatlanul is ott lyukadok ki, hogy a Nocturne egy korrekt, helyenként nagyon is átgondolt utánérzés, de arra már nem túlzottan képes, hogy a saját lábán is megálljon. Ez még így is egy erősebb hármas, vannak jó gondolatai és működőképes jelenetei, tehát semmiképp sem egy vállalhatatlan szemét. A szokásos tini-problémák persze ide is kellettek, csak az a gond vele, hogy ezek egyértelműen a leggyengébb részei és itt esik legnagyobbat hasra a sok sablon között. Egyébként rendben volt, kicsit nagyobb odafigyeléssel viszont sokkal több rejlett volna benne.

2021-05-24 22:24:31 The Cortez (3) #1

Elit suliban játszódó misztikus horrorthriller, amelynek a zene meg egy elcseszett, rivalizáló testvéri kapcsolat áll a centrumában. A tanulásban, a művészetben és az alkotói folyamatokban való elmerülés miatt, a film a Fekete hattyúra + a Sóhajokra hasonlít a legjobban. A hangulat helyenként elvont, akadnak szürreális elemek, illetve egy félelmetes könyv is befigyel, de a nem túl feszes sztorivezetés, valamint a halál unalmas jelenetek mindent érdektelenségbe fullasztanak.