Supergirl (1984) ☆ 👁

(Jeannot Szwarc)

angol fantasy, kalandfilm

1,4
★☆☆☆☆
13 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-07-20 00:43:28 Victor Vance (1) #1

Ez a borzalom mindenképpen pályázhatna minden idők legrosszabb szuperhősfilmjének a címére. A Superman franchise spin-offjaként megszületett alkotásnak kb. semmi köze a képregényekhez a címszereplőt kivéve, nyugodt szívvel képregényadaptációnak sem nevezhetjük, mert a cselekmény egy idő után átmegy valami fantasy-s, ökörködős hülyeségbe.
A nagy legendák, mint Peter O’Toole és Faye Dunaway komplett idiótát csinálnak magukból, főleg utóbbi végigripacskodja az egész filmet, de a Supergirl-t játszó, ezután nem túl nagy karriert befutó színésznő is teljesen súlytalan, nem képes olyan mértékben érdekessé alakítani a karaktert, hogy érdemes legyen őt bámulni a két órás játékidő alatt. Gyakorlatilag mindenki ripacs, vagy csak bámul bele a kamerába, és az a szomorú hogy ezt komolyan is gondolták, ehhez társul még a rettenetes technikai megvalósítás, a ’78-as Superman mozi jobban nézett ki mint ez.
Kár, mert sok lehetőség rejlett ebben a filmben, tágítani lehetett volna, tovább építgetni a franchise-t, de a tehetségtelen stáb nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, és egy újabb szöget sikerült beverni a filmsorozat koporsójába. Paródiának kiváló lenne, akárcsak hasonszőrű társai, a Superman 4, a Batman és Robin, de azokat talán még végig lehetett egyszer nézni, ennek az első fele viszont dögunalom, a története tele van ostobaságokkal, a filléres megvalósítások, és a campy-tónus végleg haza is vágja a produkciót. Ennél csak jobb szuperhősfilmek léteznek.