Hubie Halloween (2020) ☆ 👁

Hubie, a halloween hőse

(Steven Brill)

amerikai vígjáték

1,9
★★☆☆☆
100 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-09-02 14:12:22 Johhny (2) #8

Te jó ég. Ez valami förtelmes volt. Reménykedtem a végére, hogy valami kis "akció" megmenti, de ekkorát már rég koppantam. Valami siralmas az egész, a vígjáték szó konkrét megcsùfolasa. Nagyon egyszerű, konkrét dolgokkal is el lehet érni, hogy a film világ és a közönség szánalommal tekintsen rá, nem kell rendezni egy egész estés borzadmányt.
Magáról a "filmről" csak annyit, hogy amikor A.S. nem volt benne, konkrétan még élvezhető volt a maga szintjén, horror-vígjátèk kategóriákban, még izgalmas részeket is tartalmazott. De ez a lezárás... Phiiiii gyerekek.

2021-12-08 15:56:36 Dangar (?) #7

Inkább legyen 2 hét szobafogság vagy wifimegvonás, ha már mindenképpen bűntetni akarod szegény gyereket... :)

előzmény: dafna (#6)

2021-12-08 12:37:19 dafna (?) #6

10 éves gyereknek azért jó lehet? Érdemes végigkínlódnom?

2020-10-24 15:28:26 dorothygale (1) #5

Annyira erőltetett ez a fickó... miért készíti ezeket a filmeket , mikor Ő ennél sokkal jobbakat is tud.

2020-10-15 01:58:20 Jason13 (1) #4

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt bemutatója után tett egy olyan nyilatkozatot, ha nem jelölik őt legjobb férfi főszereplő kategóriában arany szoborra azért az alkotásért, akkor a későbbiekben elkészíti a világ legrosszabb filmjét.
Nyilván ezt poénnak szánta, de pályafutásából kiindulva azért volt esély arra, hogy a Hubie Halloween teljesíteni fogja ezt az ígéretet.
Ez azonban nem sikerült, bár nem kell megijedni, a legfrissebb Sandler "móka" így is egy elképesztően pocsék eresztés lett. Viszont a komikus olyan mélyrepüléseihez képest, mint például a Jack és Jill vagy a Nevetséges hatos, pár fokkal magasabb színvonalat képvisel, de ez azért kevés az üdvösséghez.
Kezdjük ott, hogy az elmúlt évek során sikerült valamelyest hozzá edződnöm Sandler primitív humorához, így az nem lepett meg hogy a szóban forgó Netlfixes gyöngyszem is tocsog az altesti poénokban. Persze, nem esett jól, mikor bizonyos szereplők néha a semmiből okádták el magukat vagy éppen szellentettek nagyokat, de mivel ezek a kritikán aluli pillanatok nem értek teljesen váratlanul, a bicska se igazán nyílt ki a zsebemben miattuk.
Ami viszont fájt, az nagyjából minden más.
Értem én, hogy a Sandler brancs képtelen elszakadni az indokolatlan alpáriságtól, de már régóta vannak a szakmában és így lehetne fogalmuk arról, hogyan néz ki egy egész estés játékfilm. Azonban a Hubie Halloween a bizonyíték arra, hogy maximum néhány gondolatfoszlányuk lehetett arról, milyen kritériumoknak is kellett volna megfelelni. Igaz, a fentebb említett alkotásokhoz mérten érezhető némi fejlődés ilyen téren, de ez vajmi kevés.
Kezdjük ott, hogy a történet alapvető gondolatisága nem is lett volna rossz, azaz a kissé különc, de jóravaló figurák elfogadása. Ezt az üzenetet viszont sikerült becsomagolni egy erőltetett, izzadságszagtól bűzlő sztoriba, ahol az összes karakter rendkívül irritáló.
Az egész film recseg-ropog a csapnivaló forgatókönyv miatt, jönnek mennek a szerepelők ide-oda, ellőnek néhány fájdalmas poént, elhányják/fingják magukat majd minden kezdődik elölről. Egyedül annyi pozitívumot lehet találni, hogy a rendkívül gyatra cselekményt nagyjából egyben tartja a halloweeni tematika és az, hogy a gyatra karaktereknek azért megvan a maga helye ebben az összeszenvedett történetfoszlányban. Ilyen téren tud a Hubie Halloween felülkerekedni néhány korábbi pusztító Sandler darab felett, mert hiába pocsék az egész úgy ahogy van, legalább a végeredmény már nyomokban hasonlít egy olyan filmhez, amit a készítők kigondoltak és tudatosan írtak meg.
Plusz, ahogy már említettem, itt is kijut bőven ízléstelen alpáriságból, de még se olyan mértékben, mint néhány korábbi Sandler-darab esetében.
Azonban ismét muszáj ismételnem magam, ettől ez a produkció még egy hatalmas szemétkupac szintjén áll, mert erőltetett, irritáló és elképesztően igénytelen módon van összefércelve. A színészek között pedig hiába vannak olyan nevek, mint Ray Liotta, Michael Chiklis, Steve Buscemi vagy éppen Ben stiller, a minőséget ők se képesek javítani, sőt, inkább ők is belesüppednek ebbe a posványba.
A Csiszolatlan gyémánt után kicsit abban reménykedtem, hogy Sandler a későbbiekben a komolyabb szerepeket fogja előnyben részesíteni, mert ilyen téren sok potenciál rejlik még benne. De már megint én voltam naiv.
Lényeg a lényeg, a Hubie Halloween közel sem a világ legpocsékabb vígjátéka és Sandler pályafutásában sem a legsötétebb folt, viszont még így is egy oltári nagy mellényúlás, amire nem érdemes időt pazarolni.
A végére még annyit, a stáblista alatt futó bakik több mosolykezdeményt facsartak ki belőlem, mint maga a film. Azért ez is árulkodó.

2020-10-11 21:02:52 Corso666 (2) #3

Gyerekeknek készült a film, ez végig érződik. Nem élvezhető felnőtt fejjel... :(

2020-10-07 20:45:26 VVega (1) #2

Nincsenek szavak. Mindennél rosszabb.

2020-10-07 15:05:48 MicaHiro (2) #1

Nem kifejezetten nézhetetlen, ugyanakkor semmi különösebben jó sincs benne, még közepes is alig. Adam Sandler népes rajongótáborán kívül senkinek nem ajánlanám jó szívvel.