Bloodsport (1988) ☆ 👁

Véres játék

(Newt Arnold)

amerikai akciófilm, életrajzi film, harcművészeti film, sportfilm

3,4
★★★☆☆
354 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Mára szinte legenda, hogyan kapta meg Van Damme a Véres játék főszerepét. Egy étteremben dolgozott, és egy nap Menahem Golan rendező-producer és felesége voltak a vendégei. A spárgáját védjegyként használó "has been star" akkoriban csak franciául beszélt, mégis be akart kerülni a filmes véráramba. Golan-ék látogatásakor egy pörgőrúgást mutatott, ami lenyűgözte a házaspárt. Pár nap múltán bement a producer irodájába, és ott további kunsztokat mutatott. Golan így szólt: "Sztár akarsz lenni, ugye? Hogy hívnak?" "Jean-Claude Van Damme" - jött a válasz. Majd Golan a titkárnőjéhez fordult: "Behoznád a Véres játék-ot?"

A F[Véres játék] Frank W. Dux élete alapján készült. Frank Dux 1975-1980-ig 329 meccsen vett részt, és ezután vonult vissza, mint Nehézsúlyú Full Contact Kumite Világbajnok. Mr. Dux karrierje során 4 világrekordot állított fel:

Leggyorsabb kiütés ... 3.2 másodperc
Leggyorsabb ütés kiütéssel ... 12 másodperc
Leggyorsabb rúgás kiütéssel ... 72 mph
A legtöbb egymást követő kiütés egy tornán ... 56
Mr. Dux ezek után megalapította ez első Amerikai Ninjitsu Rendszert: Dux-Ryu néven.

A Goldberg család egyik részében a főhős e filmet nézi, amikor visszavág a bátyjának.

Michel Qissi is szerepel a filmben.

A Goldberg család egyik epizódjában a tornatanár torna órán a fenti filmet nézeti meg a nebulókkal, szerinte sportfilm, tehát a tananyag szerves részét képezi.