Come True (2020) ☆ 👁

(Anthony Scott Burns)

kanadai horror, sci-fi

3,3
★★★☆☆
41 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-10-08 11:50:00 lizardking (4) #10

Hipnotikus, félelmetes, lassan kibontakozó, nehezebben dekódolható, fantasztikus zenével bíró, vagyis baromi erős atmoszférával megáldott indie horror. Remekül illeszkedik az utóbbi idők hasonló filmjei közé: A cenzor, You won't be alone, Ők, Gaia - az ilyenekből nem lehet eleget látni. Ha valaki tudja még folytatni a sort, ne tartsa magában!

2022-10-07 12:44:26 Ubul (5) #9

az utolsó 5 percnél majdnem beírtam, hogy wtf, ez most mi, hogy kell értelmezni, aztán felmutatták a telefont, és az üzenetet, és wtf megint, de legalább adtak magyarázatot
Nagyon érdekes, nagyon bírtam a képi világát, a hangulatát, a zenék nagy részét. Sajnálom, hogy amúgy elment egy teljesen más irányba a Dió által említett 60. perc környékén, persze ez megint elvárás kérdése, ha ez volt a vízió, amit megálmodott a rendező, hát ki vagyok én, hogy megmondjam neki, nem ezt kellett volna, ugye :D

De azért segítsetek:

végül is, valamikor kómába esett Sarah, és ahogy az sms is jelezte, kapcsolatot próbáltak vele létesíteni, hogy jelezzenek neki, megpróbálják felébreszteni. Ebből kifolyólag a szemkinyomós jelenetnek igazából hatásvadász értelme volt csak, hisz nem történt meg a valóságban, nem?
Kérdés ugye már csak az, hogy mikortól kell nézni a kóma állapotot. Több teória van, de igazából a szex jelenetnél húzták meg sokan a határt, hogy ami utána történt, az már a kómában lévő Sarah fejében játszódott le.


De lehet teljesen félrement nálam az értelmezés.
Ettől függetlenül élményileg simán rányomom az ötöst, még ha nem is érdemli meg. Censor volt hasonló ebben az évben (amit láttam)

2022-02-19 16:10:37 Hege (5) #8

Második nézés után fel kell vinnem az osztályzatom ötösre. Ezúttal jobban összeállt a kép, mivel a kezdeti elvárásaimat félretéve arra tudtam fókuszálni, amit ténylegesen mondani (vagy inkább sugallni) szeretett volna a rendező. A műfajában tekintve egy igazi mestermű.

2021-10-27 12:54:44 Hege (5) #7

Valóban, erősen áthatja a filmet Dick szellemisége. Ilyen mindfuck vizualitást utoljára a Death Strandingben láttam. Ahogy ott is, itt is csak kapkodtam a fejem néhány álomjelenetnél. És ha már hasonlítás, számomra volt egy kis It Follows és Neon Demon hangulata ennek a látomáshorrornak a képi világ és a jól eltalált synthwave dallamok miatt.
Fantasztikusan volt adagolva a feszültség végig, és ahogy haladtunk a film vége felé, egyre több és több érdekfeszítő kérdés merült fel, amik sajnos a filmvégi csavar következményeként irrelevánssá váltak.
Ettől függetlenül így is egy maradandó élményt nyújthat azoknak, akik szeretik a lassú égésű, különleges darabokat.

2021-09-11 14:45:27 szandika99 (4) #6

#philipkdixploitation

előzmény: Mikkey (#5)

2021-09-09 22:29:18 Mikkey (4) #5

Fu ez most betalált. Végre egy merészre álmodott friss rémálom a sci-fi horror palettán, mely az ost-je és néhány jelenete kapcsán kellemes bizsergést okozott, szélesebb ismertséget érdemelne!
#cronenberg, flatliners, raw, dream visual, retro vibes

2021-05-16 23:41:44 szandika99 (4) #4

A vége, hát ja. You mean csatakos? Szerintem nem olyan vészes. Egy rövidfilmben elment volna ez a lezárás, de itt kevés volt. Viszont egy órán keresztül egy tök jó filmet láttunk! :D

előzmény: Dió (#3)

2021-05-15 16:53:20 Dió (4) #3

Azt a rohadt... Az az első 60 perc!!! Frankón ötösön állt. Ilyen álomjeleneteket, azaz ilyen audiovizuális támadást az érzékszervek ellen utoljára talán a Sejtben láttam. A főszereplő lány is tényleg egy jelenség, és még a sztorit is érdekfeszítően tekerte. Szóval odáig annyira jó volt, hogy én vagyok meglepődve, hogyan nyomhatott utána ekkora mélyrepülést (bár ugye ha van honnan esni...). Valahogy a szexjelenetnél kezdett kimenni az értelem az ablakon. Később a sétáltatós jelenetnél még inkább néztem magam elé, a fináléra pedig már nem nagyon jut más jelző az eszembe, mint hogy "csutakos szar". Szóval rég láttam filmet, aminek ekkora minőségi szakadék volt az eleje és a vége között. Emiatt hármast kéne adnom, de a zenéje és a vizualitása annyira velem volt még egy nappal később is, hogy nincs szívem.

2021-04-14 23:15:28 manson84 (3) #2

Nagyon jó az alapötlet és jól is kezd a film, de a második felére teljesen feszültségmentessé válik. Az álom szekvenciák eléggé hátborzongatóak, de ebből lehetett volna több (andalító muzsikából meg kevesebb) és egy kicsit változatosabb, de erről inkább ugye a büdzsé tehet. Mindenestre azért rajta tartom a szemem a rendezőn, okozhat még kellemes meglepetéseket.


.

2021-04-12 13:51:40 szandika99 (4) #1

Igazán ügyes kis horror erős képekkel és zenével, a főszereplő csaj meg egy jelenség.